10 érdekesség a 10 éves Star Trek című filmről

1. Simon Pegg-nek nem kellett meghallgatásra mennie Scotty szerepére. A rendező, J.J. Abrams egyszerűen csak felhívta a színészt, hogy lenne-e kedve elvállani azt. Később Pegg elárulta, hogy akár még fizetett is volna azért, hogy benne lehessen a filmben.

2. Annak érdekében, hogy Zachary Quinto tökéletesen megtudja csinálni az ikonikussá vált vulkáni kézjelenet, J.J. Abrams összeragsztotta a színész ujjait.

3. Matt Damon felhívta J.J. Abrams-et,  azzal, hogy szívesen bele bújna Kirk kapitány bőrébe. A rendező válasza erre röviden és tömören ennyi volt: “Nem.” Később elárulta, azért nem akarta Damon-t a szerepre mert túl idősnek tartotta hozzá.

4. Zachary Quinto, hogy minél jobban azonosulni karakterével, hosszabb hajat növesztett és úgy vágatta le, mint Spock, valamint leborotválta a szemöldökét is.

5. Zachary Quinto és Chris Pine a forgatás előtt már ismerték egymást, de nem egy közös film miatt, hanem azért, mert mind a ketten ugyanabba az edzőterembe jártak edzeni.

6. J.J. Abrams csak két színészt tudott elképzelni Nero szerepére. Az egyik Russell Crowe volt a másik pedig Eric Bana, aki végül el is vállalta azt.

7. Titoktartási okokból több kamucímet is használtak a készítők, hogy sem a sajtó, sem a rajongók ne jöhessenek rá, hogy új Star Trek-film készül.

8. Az Uhura-t alakító Zoe Saldana annak ellenére vállalta a szerepet, hogy korábban egyetlen Star Trek epizódot, vagy filmet sem látott. Édesanyja, azonban hatalmas Trek rajongó volt mindig is.

9. A film egyik jelenetében kiszúrható a Star Wars filmek közkedvelt karaktere, R2-D2 is. Ez már csak azért is érdekes, mert J.J. Abrams pár évvel később megrendezhette a Star Wars széria hetedik részét, amiben R2 is fontos szerepet játszott.

10. Winona Ryder a filmben Spock anyját, Amanda-t alakítja, azonban a valóságban Rynder mindössze 8 évvel idősebb a fiát életre keltő Zachary Quinto-nál.

Friss

Nagy sztárokkal támad a Dungeons and Dragons: Betyárbecsület

Ötéves előkészület után tavasszal kerül mozikba a Dungeons and Dragons új moziváltozata (az elsőt 2000-ben mutatták...

Új filmjével szeretné fejreállítani a nézőket a hollywoodi fenegyerek

Nem csupán a műfajokkal zsonglőrködik az Oscar-díjas Jordan Peele (Tűnj el!, Mi), hanem a...

Kiderült, ki rejlik a Fekete telefon gyilkosának álarca alatt

Álarcos gyilkos rabol gyerekeket a Fekete telefonban, amelyet az év thrillerének neveznek, és igen meggyőző...

A csend nyomai: Orosz Helga és Nagy Veronika Csend-szövetek című kiállításán jártunk

Mindenki hagy valamilyen nyomot, aki él. Csak az egyikünk kisebbet, a másikunk pedig  nagyobbat....
Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/

Hasonlóak

Jurassic Park/World maratont tartanál? – Íme, hogy mennyi időt venne igénybe!

Hosszú várakozás finisébe értünk, hiszen négy év után végre megérkezik a Jurassic World trilógia...

50 éves A keresztapa! Öt kulisszatitok a legendás moziról

Ötven éve hódította meg a mozivilágot A keresztapa című Francis Ford Coppola alkotás, amely...

15 meglepő tény az 1999-es Mátrixról

Izgalmas ez a december, igazi csemegék várnak ránk filmek terén! Mindközül kiemelkedik a 18...