szerda, június 12, 2024

Trending

Hasonlóak

10 érdekesség a 10 éves Erőszakik című filmről.

Most az a furcsa helyzet állt elő, hogy nem tudjuk azt mondani, hogy kereken 10 évvel ezelőtt, pontosan ezen a napon mutatták be az Erőszakik című filmet, ugyanis 2008 szökőév volt és a premier pont február 29-re esett. Ennek ellenére természetesen megemlékezünk Martin McDonagh rendezői debütálásáról.

1. Az angol, ‘fuck’ szitokszó és annak különböző változatai összesen 126-szor hangzanak el a film 107 perces játékideje alatt. Átlag 1.18-szor percenként.

2. 2009-ben Colin Farrell-t és Brendan Gleeson-t is jelölték Golden Globe-díjra a filmben nyújtott alakításukért. Kettejük közül végül Farrell nyerte meg a díjat.

3. Az eredeti forgatókönyv szerint a két főszereplő, Ken és Ray angol nemzetiségűek voltak, de amikor Colin Farrell és Brendan Gleeson leszerződtek a filmre, a rendező úgy döntött megváltoztatja írre a két karakter nemzetiségét, mivel Farrell és Gleeson is ír származásúak.

4. Egy flashback jelenetet leszámítva Ray (Colin Farrell) az egész film játékideje alatt egy ruhát visel.

5. A papot alakító Ciarán Hinds jelentét mindössze két óra alatt vették fel.

6. Felvettek a filmhez egy jelenetet, melyben a fiatal Harry (Ralph Fiennes) brutálisan végez egy rendőrrel, de ez végül nem került bele a végső változatba.

7. Brendan Gleeson egy interjú keretén belül árulta el, hogy a teljes filmet mindössze 12 hét volt leforgatni.

8. Minden jel arra utal, hogy a film télen játszódik. Mindenki téli ruhában van, hópelyhek szállingóznak, karácsonyi díszlet borítja a várost, ennek ellenére a filmet, meglepő módon augusztusban forgatták le.

9. A film szereplői közül, öten is felbukkantak valamelyik Harry Potter filmben. Brendan Gleeson, Rémszem Mordon-t, Ralph Fiennes, pedig Voldemort-ot alakította a Tűz serlege című epizódtól fogva. Szintén a negyedik Potter-filmben tűnt fel Clémence Poésy, mint Fleur Delacour. Ciarán Hinds az idősebbik Bumbledore-t keltette életre a Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. részében, Colin Farrell, pedig az első Harry Potter spinoffban, a Legendás állatok és megfigyelésükben kapott fontos szerepet.

10. Ha valaki Bruges-ben jár, érdemes meglátogatnia a Belfry-t (a film több jelenetében is szereplő torny). Ugyanis a kilátóba vezető csigalépcső falába több helyen idézeteket véstek a rajongók.Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog.Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat...Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/