10 érdekesség a 10 éves Erőszakik című filmről.

Most az a furcsa helyzet állt elő, hogy nem tudjuk azt mondani, hogy kereken 10 évvel ezelőtt, pontosan ezen a napon mutatták be az Erőszakik című filmet, ugyanis 2008 szökőév volt és a premier pont február 29-re esett. Ennek ellenére természetesen megemlékezünk Martin McDonagh rendezői debütálásáról.

1. Az angol, ‘fuck’ szitokszó és annak különböző változatai összesen 126-szor hangzanak el a film 107 perces játékideje alatt. Átlag 1.18-szor percenként.

2. 2009-ben Colin Farrell-t és Brendan Gleeson-t is jelölték Golden Globe-díjra a filmben nyújtott alakításukért. Kettejük közül végül Farrell nyerte meg a díjat.

3. Az eredeti forgatókönyv szerint a két főszereplő, Ken és Ray angol nemzetiségűek voltak, de amikor Colin Farrell és Brendan Gleeson leszerződtek a filmre, a rendező úgy döntött megváltoztatja írre a két karakter nemzetiségét, mivel Farrell és Gleeson is ír származásúak.

4. Egy flashback jelenetet leszámítva Ray (Colin Farrell) az egész film játékideje alatt egy ruhát visel.

5. A papot alakító Ciarán Hinds jelentét mindössze két óra alatt vették fel.

6. Felvettek a filmhez egy jelenetet, melyben a fiatal Harry (Ralph Fiennes) brutálisan végez egy rendőrrel, de ez végül nem került bele a végső változatba.

7. Brendan Gleeson egy interjú keretén belül árulta el, hogy a teljes filmet mindössze 12 hét volt leforgatni.

8. Minden jel arra utal, hogy a film télen játszódik. Mindenki téli ruhában van, hópelyhek szállingóznak, karácsonyi díszlet borítja a várost, ennek ellenére a filmet, meglepő módon augusztusban forgatták le.

9. A film szereplői közül, öten is felbukkantak valamelyik Harry Potter filmben. Brendan Gleeson, Rémszem Mordon-t, Ralph Fiennes, pedig Voldemort-ot alakította a Tűz serlege című epizódtól fogva. Szintén a negyedik Potter-filmben tűnt fel Clémence Poésy, mint Fleur Delacour. Ciarán Hinds az idősebbik Bumbledore-t keltette életre a Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. részében, Colin Farrell, pedig az első Harry Potter spinoffban, a Legendás állatok és megfigyelésükben kapott fontos szerepet.

10. Ha valaki Bruges-ben jár, érdemes meglátogatnia a Belfry-t (a film több jelenetében is szereplő torny). Ugyanis a kilátóba vezető csigalépcső falába több helyen idézeteket véstek a rajongók.Friss

Dungeons and Dragons: Betyárbecsület kritika (Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves, 2023)

Hogy megfelelő ívvel indítsam ezt a kritikát (ugyanakkor elhelyezzem magamat a „mi köze van...

Star Wars: Thrawn-trilógia – Legendák – a legjobb történetek könyvajánló: Mindenki kedvenc Star Wars folytatása újra a boltokban!

Ezúttal kemény kötetes változatban jelent meg a Szukits gondozásában Timothy Zahn remekműve, a Thrawn-trilógia,...

Creed III kritika (Creed III, 2023) – Még mindig megvan benne a tűz

Talán kijelenthető, hogy eddig mindkét Creed film kiválóan vitte tovább a Rocky franchise örökségét,...

65 kritika (65, 2023) – Jurassic Parkban a helyzet változatlan

Tehát adott egy minimál karakteres túlélőfilm. Nem nagy ügy, vagyis lehetne az, mert ugye...
Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/

Hasonlóak

6 dolog, amit nem tudtál a szülinapos Mark Hamillről

Mark Hamill legismertebb szerepe valószínűleg élete végéig Luke Skywalker jedi lovag (majd későbbi mester...

Jurassic Park/World maratont tartanál? – Íme, hogy mennyi időt venne igénybe!

Hosszú várakozás finisébe értünk, hiszen négy év után végre megérkezik a Jurassic World trilógia...

50 éves A keresztapa! Öt kulisszatitok a legendás moziról

Ötven éve hódította meg a mozivilágot A keresztapa című Francis Ford Coppola alkotás, amely...