péntek, május 24, 2024

Trending

Hasonlóak

10 érdekesség a 10 éves Cloverfield című filmről

10 éve ezen a napon mutatták be minden idők talán legrealisztikusabb szörnyfilmjét, a Cloverfield-et. A film rengeteg rajongót szerzett magának az évek során és rejtélyessége miatt rengeteg teória is született hozzá kapcsolódóan. Vajon mi lehet ez a szörny? Honnan jött? Miért pont akkor? A két évvel ezelőtti folytatás próbált válaszokat adni, de inkább csak még több kérdést vetett fel. Idén azonban érkezik a harmadik rész, ami remélhetőleg valódi válaszokat ad majd néhány rejtélyes dologra, de addig is következzen most 10 érdekesség, amit talán nem tudtatok a Cloverfield-ről.

1. Amerikában a film első előzetese a Transformers vetítései előtt került bemutatásra. Az ízelítő egy hatalmas robbanást mutatott, majd a Szabadság szobor feje becsapódott az egyik New York-i utcába. A film címét azonban még ekkor sem árulták el a közönségnek.

2. A Cloverfield játékideje stáblista nélkül körülbelül 80 perc. Ez megegyezik a filmben használt kamerába való MiniDV kazetta felvételi idejével.

3. A film elején a szemfülesebbek kiszúrhattak egy DHARMA logót. Ez a fiktív vállalat, a szintén J.J. Abrams nevével fémjelzett Lost című sorozatban is fontos szerepet töltött be.

4. Neville Page, a filmben látható lény dizájnere elárulta, hogy a szörny valójában egy újszülött, aki a mamáját keresi és ezért viselkedik olyan zavarodottan New York utcáin.

5. A bemutató első hetében a mozihálózatok figyelmezették a nézőket, hogy a kézi kamerás felvételek szédülést és rosszullétet okozhatnak, de még a figyelmeztetések ellenére is körülbelül 104 embert regisztráltak, akik vetítés közben lettek rosszul.

6. A színészek a legtöbb jelenetet saját maguk rögzítették.

7. A film elején látható buli jelenetet a valóságban zene nélkül vették fel és képernyőn látható mellékszereplők, valamint statiszták is csak suttogva beszélhettek a felvételek ideje alatt. A zene és az egyéb hangsávok csak az utómunkálatok során kerültek fel.

8. Eredetileg a szörny a Brooklyn hidat az egyik karjával rombolta volna le, de ez túl direktnek hatott volna, ezért megváltoztatták az elképzelést és végül a farkával döntötte romba a monumentális építményt, ami sokkal véletlenszerűbbnek érződött a készítők szerint.

9. Hud a forgatókönyv egy korai változata szerint túlélte volna a filmet, de J.J. Abrams azt javasolta, hogy a szörny egye meg őt a film vége felé, ezzel meglepve a nézőket. Továbbá Abrams ötlete volt az is, hogy a szörnyet hosszú másodperceken keresztül szemügyre vehesse a közönség ebben a jelenetben.

10. Matt Reeves rendező elárulta, hogy az utolsó jelenetet, ahol Rob és Beth Coney Island-en vannak valójában az első forgatási napon rögzítették. A Beth szüleinek lakásában játszódó első jelenetet pedig az utolsó forgatási napon vették fel.Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/