péntek, július 19, 2024

Trending

Hasonlóak

Végül John Wick-nek sikerül letaszítania a Bosszúállókat a bevételi listák éléről

Ami múlt héten nem sikerült Pikachu-nak, az most könnyűszerrel ment John Wick-nek, vagyis leszorította a három hete a bevételi listák trónján ülő, Bosszúállók: Végjáték-ot. A John Wick 3, ugyanis 57 millió dollárral nyitott az amerikai mozikban, ami magasan a széria legjobbja. Összehasonlítás képpen az első rész 14, a folytatás pedig 30 millió dollárral kezdte meg pályafutását a tengerentúlon. A világszintű bevétel még nem ismert, de valószínűleg arra sem lehet majd panasz, tehát jöhetnek a folytatások és spinoff-ok. Keanu Reeves-nek köszönhetően, 27.7 millió dollárral közel egy hónap után a második helyre csúsztak vissza a Bosszúállók. Ezzel a Marvel 22. alkotásának összbevétele 2.56 milliárd dollár fölé emelkedett, így már csak 170 millió választja el attól, hogy átvegye a legtöbb bevétellel rendelkező mozi címét az Avatar-tól. Amerikában azonban “csak” 771 milliónál tart, amivel egészen biztos, hogy a második legsikeresebb film marad az Star Wars VII. – Az ébredő Erő 936 millió dollárja mögött.

A múlt heti ezüstérem helyett, ezúttal “csak” bronzra futotta a Ryan Reynolds főszereplésével készült Pokémon: Pikachu, a detektív-nek. Számokban kifejezve ez 23.5 millió dollárt jelent az amerikai mozikból. Az első élőszereplős Pokémon film ezzel az Egyesült Államokban 94 millió, világszinten pedig 206 millió dollárnál tart bemutatójának második hetében. 8.7 millió dollárral csak negyedik helyet tudta megcsípni, az Egy kutya négy útja című film, ami azt bizonyítja, hogy a közönség talán kezd ráunni a kutyás mozikra. Év elején ugyanis, az Egy kutya hazatér 11 millió, míg két évvel ezelőtt, az Egy kutya négy élete 18 millióval kezdte meg pályafutását. A reletíve alacsony költségvetésnek köszönhetően biztosan nem lesz bukás ez sem, de az előbb emített két filmhez képest ez csalódást keltő eredmény.

A TOP 10-be sorban az alábbi alkotások fértek még be: Csaló csajok (6.5 millió dollár), The Intruder (4 millió dollár), Csekély esély (3.1 millió dollár), A nap is csillag (2.9 millió dollár), Poms (2.3 millió dollár), Undipofik (1.3 millió dollár).

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog.Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat...Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/