szombat, június 22, 2024

Trending

Hasonlóak

Újabb magyar film a láthatáron Dobó Kata rendezésében

A 2019-es Kölcsönlakás után Dobó Kata ismét direktori székbe ült és egy klasszikushoz nyúlva megkezdte a forgatását az El a kezekkel a Papámtól! című családi filmnek. A történet alapját Lakner Artúr Édes mostoha című, 1942-ben megjelent regénye ihlette.

Az Intercom forgalmazásában, várhatóan 2021-ben a hazai mozikba kerülő film főszereplője a színésznőként most debütáló Csobot Adél lesz. Rajta kívül még olyan neves színészekkel találkozhatunk az alkotásban, mint Elek Ferenc, Gubás Gabi, Pindroch Csaba, Pálmai Anna, Nagypál Gábor, Járai Máté és Bokor Barna.

A zenei betéteket – melynek egyikét Csobot Adél énekli – az Artisjus- és EMeRTon-díjas zeneszerző és zenei előadó, Rakonczai Viktor szerezte.

A film forgatókönyvét Horváth András Dezső írta, akinek neve a #sohavégetnemérős című Wellhello-film kapcsán lehet ismerős a magyar mozirajongóknak.

Az operatőr, Reich Dániel legutóbb a Drakulics elvtárs című mozit fényképezte.

A Megafilm gyártásában készülő filmet közel 100 fős forgatói stábbal készítik, mely tele lesz olyan, eddig a hazai játékfilmgyártásban nem használt eszközökkel, melyeknek köszönhetően nemcsak a földön, de a vízen és a levegőben is készülnek majd igazán varázslatos felvételek.Dörgő Dániel
Dörgő Dániel
A filmek, a mozik mindig is kiemelt részét képezték életemnek. Lassan huszadik éve lesz, hogy belekerültem a filmkészítés világába. Megannyi élmény ért ezalatt a két évtized alatt, sok produkcióban részt vehettem, világsztárokkal forgathattam. Majd jött egy lehetőség, hogy írhatnék kritikákat is. Számomra fontos szempont, - hogy sokakkal ellentétben- én nem akarom megmondani a nézőnek, hogy egy film jó-e vagy sem, kell-e szeretni vagy sem. Hanem, minél objektívebb alapon bemutatni egy alkotást, hogy az olvasó maga döntse el, az adott mozi számára mit nyújthat. Persze a kritikaírás tartogat magában szubjektivitást is, de minden embernek mások az igényei, így inkább az adott film érdekességeire, valamint az azzal kapcsolatos, fontosabb információkra helyezem a hangsúlyt. Hisz mindenki el tudja maga dönteni, hogy az neki tetszett-e vagy sem. Műfajban vannak prioritást élvező filmek számomra is, de szívesen megtekintek olyan alkotásokat is, melyeket alapból lehet nem néznék meg. Volt erre is példa már és rájöttem, minden filmből lehet tanulni, minden műfajra nyitottnak kell lenni. Így fejleszthetjük ismereteinket és önmagunkat is. Örömmel tölt el, hogy egy olyan nagyszerű csapat tagjaként, mint az Artsomnia, oszthatom meg filmes véleményem a közönséggel.