hétfő, május 20, 2024

Trending

Hasonlóak

Túl szexi lány (I Feel Pretty – 2018) [Kritika]

Renee Bennett jól tudja, milyen átlagosnak lenni egy olyan világban, amelyet a génlottó nyertesei uralnak. Miután egy baleset következtében beveri a fejét, arra ébred, hogy valóságos bombázó lett belőle, és bár rajta kívül senki sem látja a különbséget, hatalmas magabiztossággal kezdi élni az életét. Újonnan szerzett önbizalmának köszönhetően egyre sikeresebb lesz, nemcsak munkájában, de magánéletében is.

A film főszereplőjét, a humoristából színésznővé avanzsált Amy Schumer alakítja. Ezért a színésznő humoráért rajongóknak különösen ajánlott a film, mivel a játékidő nagy részét az ő játéka tölti ki, mellyel sikerül a nézők figyelmét lekötni. Az elsősorban női célcsoportot megcélzó alkotás egyes jelenetein, poénjain azonban a férfiak is jókat kuncoghatnak. A szereplők és a történet által jó bepillantást nyerni ebbe a közel sem tökéletes világba, ahol egy kis súlyfelesleggel bíró nő megpróbáltatásait és varázslatos szemléletváltozását követhetjük nyomon, ezért a film kisebbségi komplexusokkal és önbizalom hiánnyal küszködőknek is kötelező.

A Túl szexi lány ugyanis tökéletesen mutatja be azt, hogy egy kis önbizalom csodákra képes és, hogy némi humorral minden akadály legyőzhető, hiszen ez az élet sava borsa. Schumer a cuki malac arcú lány különböző változataiban tetszeleg, hol Barbie-s rózsaszínben, hol pedig loknikkal tipegve. Fontos megemlíteni, hogy karaktere végig szerethető és folyamatosan mozgásban tartja a cselekményt. Így, egy abszolút könnyed szórakozást nyújt az alkotás, ami még pozitív üzenettel is párosul. Aki kedveli a topmodelleket és szeretne egyszerre több gyönyörű, karcsú nőt is látni a vásznon élükön Naomi Camplellel, az sem fog csalódni. A sminkek, a frizurák extravagánsak, és ízlésesek, a ruhák, a cipők és a tökéletes génekkel rendelkező lányok egy csokorban pedig frenetikus látványt nyújtanak.

Mielőtt a nyálcsorgató irigység állapotába kerülne a néző, az Amy által diktált reptető iramban máris egy másik jelenetben találjuk magunkat amelyben kiderül, hogy a tökéletesnél is tökéletesebb bombázót – az élet fintora – dobta a fiúja, sőt a külsejét is negatív jelzőkkel illette. Ez a szcéna rávilágít arra milyen az, amikor valaki azt hiszi csak azért mert szép nem történhet meg vele ilyen, de pont az, aki igazán fontos számára, aki igazán számít, negatív kritikával illeti és eltaszítja magától szépsége ellenére is. Amy alakítása mellett, az Avery LeClaire-t játszó Michelle Williams-t emelném még ki, mert zseniálisan adja a milliomos örökösnő allűrjeit, a magyar szinkron pedig – mint általában – teli találat. A gyönyörűséges Naomi Campbell mindössze egy rövid párbeszéd erejéig tűnik csak fel a vásznon és meg kell, hogy mondjam szépsége még mindig makulátlan.

Túl szexi lány
Összességében
Jókedv, derű, fiatalos hangulat, és sok humor 110 percben. Röviden így jellemezném a Túl szexi lány című filmet.
Pozitívumok
Amy Schumer végig uralja a filmet
Fontos tanulságokkal szolgál...
...és mindemelett még vicces is
Negatívumok
A 110 perces játékidő azonban sok egy ilyen kategóriájú alkotáshoz
85
Értékelés