hétfő, május 20, 2024

Top 10 felemelő filmalkotás, melyek a komor időkben is mosolyt csalnak az arcodra

Szeptembert ütött az óra, ősszé formálódott a nyár: megesik, hogy rossz időben előkapjuk a filmes kincstárt. Közismert sajnos, hogy az élet nem csak móka és kacagás. Megeshet, az évszak bármely szakaszában rabul ejthet minket a deprimáltság. Házi praktikák gyanánt kibeszélni ajánlatos a vállunkra ragadt terhünket, a rossz kedv mégis jó barátságot ápol a filmművészet „feel-good” műfajával. Itt egy top 10-es lista az élet bármely szakaszára, mely élettel tölti meg és motivációval vértezi fel a mozgóképek fogyasztóját!

Happy, a flúgos golfos

Top 10 felemelő film
Forrás: thebrag.com

Rendkívüli módon megosztónak titulálható Adam Sandler filmográfiai munkássága, de a szénakazalban mégis meg lehet találni az aprónyi tűket! Érthetünk a golfhoz is, vagy ha mégsem, Happy piszkosul szórakoztató kalandjai garantált mosolyáradatban feledtetik el a múlt fáradalmait arra a másfél órára, melynek hangulata a látottak után is élteti majd a nézőt.

Egy asszony illata

Top 10 felemelő film
Forrás: imdb.com

Talán senkinek nem kell bemutatni Al Pacino Oscar-díjas klasszikusát. Egészséges társadalomkritikai drámában átitatott szeretetbomba az Egy asszony illata, melyet Végvári Tamás felejthetetlen hangja emel a következő szintre, egy felejthetetlen élményként csomagolva.

Napos oldal

Top 10 felemelő film
Forrás: imdb.com

Matthew Quick regényének adaptációja egy tökéletes rendezésben villantja meg a „lökött” ember szerelmes sztoriját. A Lawrence és Cooper közti színművészkémia, valamint az elengedés témájának boncolása abszolúte felemelő. Akár egy magányosan fagyos téli éjszakán is, a film a néző szívét szólítja meg.

Az igazi csoda

Top 10 felemelő film
Forrás: imdb.com

Nehéz eltekinteni a külsőtől, ezért sem egyszerű arcdeformitással beilleszkedni egy iskolába. Hogyan lehetünk mások számára elfogadottak? Merül fel a kérdés a kezdő képsorok láttán, melyet a film sugároz felénk. Szívmelengetően bűbájos sztori az álmokról, mely megnézése után garantáltan mi is jobbulni fogunk.

A szív bajnokai

Top 10 felemelő film
Forrás: imdb.com

Elképesztő, mennyire hihetetlen igaz történeteket ismerhetünk meg mozis élményeken keresztül. Most egy sportág van terítéken, ezúttal az amerikai futball. Leigh Anne önzetlenségének inspiráló története törődésről, támogatásról és a lélek pozitív megtámasztásáról szól, kötelező darab!

Good Will Hunting

Top 10 felemelő film
Forrás: imdb.com

Az egyik, ha nem a legjobb pszichológiai dráma Gus Van Sant klasszikusa. Milyen hatást gyakorolnak a múltban szerzett sérelmek egy kifejlődő személyiségre? Hogyan lehet teljes életet élni, ha magunkhoz sem vagyunk igazán őszinték? Egy parádés Robin Williams alakítással megspékelve kap ezen kérdésekre választ a néző.

Eddie, a sas

Top 10 felemelő film
Forrás: smokingbarrels.blog.hu

Felemelkedés nincs bukás nélkül, de ha az álmainkért küzdünk, az adrenalin állandóan táplál majd minket egy erős lökettel. Eddie Edwards igaz története álmokról, kitartásról, kitartó küzdelemről és síelésről.

Forrest Gump

Top 10 felemelő film
Forrás: imdb.com

Filmtörténeti klasszikus, senkinek sem kell bemutatni. Bárhol, bármikor, bárkivel ajánlott. „Én nem vagyok egy okos ember, de azt tudom, hogy mi a szerelem.”

Életrevalók

Top 10 felemelő film
Forrás: cogoldenmovie.over-blog.com

Az alsó és felső társadalmi réteg ideológiai találkozása. Barátság az ellentétben, vidámság a komolyságban, remény a reménytelenségben. Tökéletes vígjáték az újrakezdésről és az elme újratervezéséről.

The Peanut Butter Falcon

Top 10 felemelő film
Forrás: nationeditions.com

A semmiből érkezett hozzánk tavaly Tyler Nilson és Michael Schwartz hazai vásznon be nem mutatott filmje. A pankrátormániás, Down-kóros Zak és a testvére elvesztése miatt zötykölődő, vaskalapos halász, Tyler barátságának története. Felemelő, vicces és bájos köntösben a nagybetűs másfél óra, melynek pozitív üzenete és derülátó légköre visszahelyezi a rendes kerékvágásba az ember hangulati kvóciensét.

Friss

A böllérek uralmát előbb vagy utóbb vérbe fojtják – A rezsim minisorozat (The Regime, 2024 – HBO Max) kritika

A filmesek mindig is szerették kiparodizálni és pengeélre állítani a diktátorokat és rendszereiket. Az...

Egy egyáltalán nem átlagos életrajzi film a reggea királyáról – Bob Marley: One Love (2024) kritika

Hogyan lehet egy alkotás egyszerre hiánypótló és egydimenziós? Erre a kérdésre ad választ a...

City scape, avagy Budapest sokféle arca: Az Álmatlanság című kiállításon jártunk a Zikkurat galériában

Alvászavar, insomnia, alvásképtelenség. Sokan küzdenek ezzel a problémával. A Zikkurat galériában olyan képzőművészek alkotásait...

Horrortörténeti remekművek részhalmazait kombináló alkotás: Szeplőtlen (Immaculate – 2024) kritika

Sydney Sweeney az Eufória óta az egyik legnépszerűbb színésznővé vált egy olyan filmipari közegben,...
Barta Máté
Barta Máté
Zenész családban nevelkedett, fiatal filmes ipseként bátorkodom a kultúrát napi rendszerességgel fogyasztani és kritizálni. Bámulatos, mennyi érzést, értéket és gondolatot képes ébreszteni akár egy 3 perces zeneszám vagy egy 10 részes sorozat bármilyen évadja. A művészet jelentése számomra látni a látatlant és érezni az érezhetetlent.

Hasonlóak

Rangsor: A Marvel-moziuniverzum filmjei a legrosszabbtól a legjobbig

Hosszas várakozás után a Disney+ jóvoltából ma végre visszatér a Marvel Cinematic Universe, méghozzá...

Humor ellen beoltva: TOP 5 legkatasztrofálisabb vígjáték

Nekem személy szerint eléggé sokoldalú a humorom, mégis vannak olyan vígjátékok, amik nálam is...

Könyörtelen lelkek: TOP 10 film sorozatgyilkosokról

Engem személyesen a Tökéletes másolat (Copycat) című, mára kissé avíttnak ható, de amúgy nagyszerű...