KezdőlapToplistákTop 10 felemelő filmalkotás, melyek a komor időkben is mosolyt csalnak...

Top 10 felemelő filmalkotás, melyek a komor időkben is mosolyt csalnak az arcodra

Szeptembert ütött az óra, ősszé formálódott a nyár: megesik, hogy rossz időben előkapjuk a filmes kincstárt. Közismert sajnos, hogy az élet nem csak móka és kacagás. Megeshet, az évszak bármely szakaszában rabul ejthet minket a deprimáltság. Házi praktikák gyanánt kibeszélni ajánlatos a vállunkra ragadt terhünket, a rossz kedv mégis jó barátságot ápol a filmművészet „feel-good” műfajával. Itt egy top 10-es lista az élet bármely szakaszára, mely élettel tölti meg és motivációval vértezi fel a mozgóképek fogyasztóját!

11
Happy, a flúgos golfos

Top 10 felemelő film
Forrás: thebrag.com

Rendkívüli módon megosztónak titulálható Adam Sandler filmográfiai munkássága, de a szénakazalban mégis meg lehet találni az aprónyi tűket! Érthetünk a golfhoz is, vagy ha mégsem, Happy piszkosul szórakoztató kalandjai garantált mosolyáradatban feledtetik el a múlt fáradalmait arra a másfél órára, melynek hangulata a látottak után is élteti majd a nézőt.

10
Egy asszony illata

Top 10 felemelő film
Forrás: imdb.com

Talán senkinek nem kell bemutatni Al Pacino Oscar-díjas klasszikusát. Egészséges társadalomkritikai drámában átitatott szeretetbomba az Egy asszony illata, melyet Végvári Tamás felejthetetlen hangja emel a következő szintre, egy felejthetetlen élményként csomagolva.

9
Napos oldal

Top 10 felemelő film
Forrás: imdb.com

Matthew Quick regényének adaptációja egy tökéletes rendezésben villantja meg a „lökött” ember szerelmes sztoriját. A Lawrence és Cooper közti színművészkémia, valamint az elengedés témájának boncolása abszolúte felemelő. Akár egy magányosan fagyos téli éjszakán is, a film a néző szívét szólítja meg.

8
Az igazi csoda

Top 10 felemelő film
Forrás: imdb.com

Nehéz eltekinteni a külsőtől, ezért sem egyszerű arcdeformitással beilleszkedni egy iskolába. Hogyan lehetünk mások számára elfogadottak? Merül fel a kérdés a kezdő képsorok láttán, melyet a film sugároz felénk. Szívmelengetően bűbájos sztori az álmokról, mely megnézése után garantáltan mi is jobbulni fogunk.

7
A szív bajnokai

Top 10 felemelő film
Forrás: imdb.com

Elképesztő, mennyire hihetetlen igaz történeteket ismerhetünk meg mozis élményeken keresztül. Most egy sportág van terítéken, ezúttal az amerikai futball. Leigh Anne önzetlenségének inspiráló története törődésről, támogatásról és a lélek pozitív megtámasztásáról szól, kötelező darab!

6
Good Will Hunting

Top 10 felemelő film
Forrás: imdb.com

Az egyik, ha nem a legjobb pszichológiai dráma Gus Van Sant klasszikusa. Milyen hatást gyakorolnak a múltban szerzett sérelmek egy kifejlődő személyiségre? Hogyan lehet teljes életet élni, ha magunkhoz sem vagyunk igazán őszinték? Egy parádés Robin Williams alakítással megspékelve kap ezen kérdésekre választ a néző.

5
Eddie, a sas

Top 10 felemelő film
Forrás: smokingbarrels.blog.hu

Felemelkedés nincs bukás nélkül, de ha az álmainkért küzdünk, az adrenalin állandóan táplál majd minket egy erős lökettel. Eddie Edwards igaz története álmokról, kitartásról, kitartó küzdelemről és síelésről.

4
Forrest Gump

Top 10 felemelő film
Forrás: imdb.com

Filmtörténeti klasszikus, senkinek sem kell bemutatni. Bárhol, bármikor, bárkivel ajánlott. „Én nem vagyok egy okos ember, de azt tudom, hogy mi a szerelem.”

3
Életrevalók

Top 10 felemelő film
Forrás: cogoldenmovie.over-blog.com

Az alsó és felső társadalmi réteg ideológiai találkozása. Barátság az ellentétben, vidámság a komolyságban, remény a reménytelenségben. Tökéletes vígjáték az újrakezdésről és az elme újratervezéséről.

2
The Peanut Butter Falcon

Top 10 felemelő film
Forrás: nationeditions.com

A semmiből érkezett hozzánk tavaly Tyler Nilson és Michael Schwartz hazai vásznon be nem mutatott filmje. A pankrátormániás, Down-kóros Zak és a testvére elvesztése miatt zötykölődő, vaskalapos halász, Tyler barátságának története. Felemelő, vicces és bájos köntösben a nagybetűs másfél óra, melynek pozitív üzenete és derülátó légköre visszahelyezi a rendes kerékvágásba az ember hangulati kvóciensét.1
Related

Barta Máté
Barta Máté
Zenész családban nevelkedett, fiatal filmes ipseként bátorkodom a kultúrát napi rendszerességgel fogyasztani és kritizálni. Bámulatos, mennyi érzést, értéket és gondolatot képes ébreszteni akár egy 3 perces zeneszám vagy egy 10 részes sorozat bármilyen évadja. A művészet jelentése számomra látni a látatlant és érezni az érezhetetlent.
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB

Marvel maratont tartanál? Íme a teljes idővonal, hogy biztosan a helyes sorrendben nézd a stúdió filmjeit és sorozatait!

Cikkünkből megtudhatjátok, hogyan nézzétek kronológiailag helyes sorrendben a Marvel-moziuniverzum filmjeit, sorozatait és kisfilmjeit! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || ).push({}); 1. Amerika kapitány:...