fbpx
-0.7 C
Budapest
csütörtök, január 28, 2021
Kezdőlap Toplisták Top 10 felemelő filmalkotás, melyek a komor időkben is mosolyt csalnak...

Top 10 felemelő filmalkotás, melyek a komor időkben is mosolyt csalnak az arcodra

Szeptembert ütött az óra, ősszé formálódott a nyár: megesik, hogy rossz időben előkapjuk a filmes kincstárt. Közismert sajnos, hogy az élet nem csak móka és kacagás. Megeshet, az évszak bármely szakaszában rabul ejthet minket a deprimáltság. Házi praktikák gyanánt kibeszélni ajánlatos a vállunkra ragadt terhünket, a rossz kedv mégis jó barátságot ápol a filmművészet „feel-good” műfajával. Itt egy top 10-es lista az élet bármely szakaszára, mely élettel tölti meg és motivációval vértezi fel a mozgóképek fogyasztóját!

10
Happy, a flúgos golfos

Top 10 felemelő film
Forrás: thebrag.com

Rendkívüli módon megosztónak titulálható Adam Sandler filmográfiai munkássága, de a szénakazalban mégis meg lehet találni az aprónyi tűket! Érthetünk a golfhoz is, vagy ha mégsem, Happy piszkosul szórakoztató kalandjai garantált mosolyáradatban feledtetik el a múlt fáradalmait arra a másfél órára, melynek hangulata a látottak után is élteti majd a nézőt.

9
Egy asszony illata

Top 10 felemelő film
Forrás: imdb.com

Talán senkinek nem kell bemutatni Al Pacino Oscar-díjas klasszikusát. Egészséges társadalomkritikai drámában átitatott szeretetbomba az Egy asszony illata, melyet Végvári Tamás felejthetetlen hangja emel a következő szintre, egy felejthetetlen élményként csomagolva.

8
Napos oldal

Top 10 felemelő film
Forrás: imdb.com

Matthew Quick regényének adaptációja egy tökéletes rendezésben villantja meg a „lökött” ember szerelmes sztoriját. A Lawrence és Cooper közti színművészkémia, valamint az elengedés témájának boncolása abszolúte felemelő. Akár egy magányosan fagyos téli éjszakán is, a film a néző szívét szólítja meg.

7
Az igazi csoda

Top 10 felemelő film
Forrás: imdb.com

Nehéz eltekinteni a külsőtől, ezért sem egyszerű arcdeformitással beilleszkedni egy iskolába. Hogyan lehetünk mások számára elfogadottak? Merül fel a kérdés a kezdő képsorok láttán, melyet a film sugároz felénk. Szívmelengetően bűbájos sztori az álmokról, mely megnézése után garantáltan mi is jobbulni fogunk.

6
A szív bajnokai

Top 10 felemelő film
Forrás: imdb.com

Elképesztő, mennyire hihetetlen igaz történeteket ismerhetünk meg mozis élményeken keresztül. Most egy sportág van terítéken, ezúttal az amerikai futball. Leigh Anne önzetlenségének inspiráló története törődésről, támogatásról és a lélek pozitív megtámasztásáról szól, kötelező darab!

5
Good Will Hunting

Top 10 felemelő film
Forrás: imdb.com

Az egyik, ha nem a legjobb pszichológiai dráma Gus Van Sant klasszikusa. Milyen hatást gyakorolnak a múltban szerzett sérelmek egy kifejlődő személyiségre? Hogyan lehet teljes életet élni, ha magunkhoz sem vagyunk igazán őszinték? Egy parádés Robin Williams alakítással megspékelve kap ezen kérdésekre választ a néző.

4
Eddie, a sas

Top 10 felemelő film
Forrás: smokingbarrels.blog.hu

Felemelkedés nincs bukás nélkül, de ha az álmainkért küzdünk, az adrenalin állandóan táplál majd minket egy erős lökettel. Eddie Edwards igaz története álmokról, kitartásról, kitartó küzdelemről és síelésről.

3
Forrest Gump

Top 10 felemelő film
Forrás: imdb.com

Filmtörténeti klasszikus, senkinek sem kell bemutatni. Bárhol, bármikor, bárkivel ajánlott. „Én nem vagyok egy okos ember, de azt tudom, hogy mi a szerelem.”

2
Életrevalók

Top 10 felemelő film
Forrás: cogoldenmovie.over-blog.com

Az alsó és felső társadalmi réteg ideológiai találkozása. Barátság az ellentétben, vidámság a komolyságban, remény a reménytelenségben. Tökéletes vígjáték az újrakezdésről és az elme újratervezéséről.

1
The Peanut Butter Falcon

Top 10 felemelő film
Forrás: nationeditions.com

A semmiből érkezett hozzánk tavaly Tyler Nilson és Michael Schwartz hazai vásznon be nem mutatott filmje. A pankrátormániás, Down-kóros Zak és a testvére elvesztése miatt zötykölődő, vaskalapos halász, Tyler barátságának története. Felemelő, vicces és bájos köntösben a nagybetűs másfél óra, melynek pozitív üzenete és derülátó légköre visszahelyezi a rendes kerékvágásba az ember hangulati kvóciensét.Barta Máté
Barta Máté
Zenész családban nevelkedett, fiatal filmes ipseként bátorkodom a kultúrát napi rendszerességgel fogyasztani és kritizálni. Bámulatos, mennyi érzést, értéket és gondolatot képes ébreszteni akár egy 3 perces zeneszám vagy egy 10 részes sorozat bármilyen évadja. A művészet jelentése számomra látni a látatlant és érezni az érezhetetlent.
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB

Vadon (Wild – 2014) [Kritika]

Ha meghalljuk azt a szót, hogy zarándoklat, a legtöbb embernek valószínűleg az El Camino fog beugrani. Természetesen ezen kívül rengeteg hasonló zarándokút létezik, melyek...

Marvel maratont tartanál? Íme a teljes idővonal, hogy biztosan a helyes sorrendben nézd a stúdió filmjeit és sorozatait!

Cikkünkből megtudhatjátok, hogyan nézzétek kronológiailag helyes sorrendben a Marvel-moziuniverzum filmjeit, sorozatait és kisfilmjeit! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || ).push({}); 1. Amerika kapitány:...

A másik út – Minisorozat (Unorthodox: Limited Series – 2020) [Kritika]

Hogyan utasítsuk vissza gyökereinket? Erre a kérdésre ad választ a Netflix sorozata, mely négy részben lebbenti fel előttünk egy Ultra-Ortodox zsidó közösségtől „szökő” fiatal...

A nagy pénzrablás 1-2. évad (La casa de papel/Money Heist part 1-2.) [Kritika]

A nagy pénzrablás kapcsolata a szappanoperákkal, a kezdeti nehézségek és a hirtelen jött siker. Mi jut eszünkbe arról a szóösszetételről, hogy: Spanyol szappanopera!? A szappanopera,...