hétfő, május 20, 2024

Trending

Hasonlóak

Tolvaly Ferenc új regénye szeptember 4-én jelenik meg

A legmélyebb válságból is van kiút – üzeni a regény főhőse, aki a pandémia alatt járta meg a Camino Ignacianót, vagyis Szent Ignác útját. A még kevesek által ismert spanyolországi zarándokúton egy lelki vezető tárja fel neki és három zarándoktársának az új élet reményét.


Az El Camino – Az út írója húsz évvel a Szent Jakab-út után ismét elindul, hogy megértse az elmúlt két évtized lélektörténéseit és kihívásait. A baszkföldi Loyolából a katalóniai Manresáig vezető hatszáznegyven kilométeres utat választja, amelyen ötszáz évvel ezelőtt Loyolai Szent Ignác, a világ legnagyobb létszámú szerzetesrendjének alapítója megtért. A regénybeli utazás során, úgy tűnik, a lelki vezető Szent Ignác időtlen személyiségét ölti magára, és így lelki fejlődésének egykori tapasztalatait is megosztja.

A teremtett és az épített környezet képeit az olvasó QR-kódok segítségével tekintheti meg, és így még inkább útitársa lehet a zarándokoknak.

Az El Camino – Húsz év múlva, Szent Ignác útja alapján készült forgatókönyvből az író 2020 nyarán, a pandémia alatt Spanyolországban forgatta a Szent Ignác útja című filmjét, amit a könyv megjelenésével egy időben vetítenek a hazai mozikban.

Az NFI által támogatott film zártkörű szakmai bemutatóját június 19-én Rómában tartották, a hazai közönség előtt a Magyar Mozgókép Fesztiválon mutatkozott be. A Szent Ignác útja – Camino Ignaciano meghívást kapott a magyar filmek Los Angeles-i fesztiváljára, de a jezsuiták jubileumi évének legnagyobb ünnepén, Szent Ignác halálának július 31-ei évfordulóján a spanyolországi Manresában és Budapesten is zártkörű vetítéseken mutatják be.

„Ha egyetlen célt követsz, mindennél fontosabb, hogy az útra figyelj. Mert az út tanít meg arra, hogyan érj célba. Ha odafigyelsz, minden lépéssel gazdagabb leszel. Így van ez az életben is. Az úttól függ, hogy sikerül-e elérni céljaidat. Az út, amit választasz és az, hogy hogyan járod.

Tolvaly Ferenc: El Camino – Húsz év múlva, Szent Ignác útja


A Szent Ignác útja hazai díszbemutatójára a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előestéjén, szeptember 4-én, az Ars Sacra Fesztiválon kerül sor – az érdeklődők két nyelven, 17 órától magyarul, 19 órától angolul nézhetik meg a filmet az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Az El Camino – Húsz év múlva, Szent Ignác útja című könyv bemutatójára ugyanezen a napon kerül sor.

A regény előrendelhető a Kortárs Kiadó honlapján keresztül: https://kortarskiado.hu/konyv/el camino-husz-ev-mulva

Ivány Bence
Ivány Bence
Sziasztok, Bence vagyok! Gyermekkorom óta imádom a filmeket. Akkoriban élő műsorújság voltam. Betéve tudtam az egész heti tv műsort (csatorna, filmcím, játékidő, tartalom és főszereplők). Imádom a műveszeteket, mind a filmek és sorozatok, mind pedig a zene fontos szerepet játszanak az életemben. Ezek közül számos helyen volt szerencsém kipróbálni magam: Filmezés, zenélés, írás, média (szerkesztő asszisztens és riporter). Jelenleg a Filmsomnia mellett színészként dolgozom és egy Podcast-et is vezetek. Nagyon fontos számomra az objektivitás mércéje, ezért igyekszem mindig a lehető legobjektívebben közvetíteni a mondandóm. Ez persze nem könnyű, hiszen az a fránya szubjektív vélemény minden sarokból árgus szemekkel figyel és vár. Ezért mindig résen kell lennem és nem szabad elgyengülnöm, mert különben átveszi az irányítást.