vasárnap, április 21, 2024

Trending

Hasonlóak

Tengernyi sok pénzt kaszált első hétvégéjén az Aquaman

Az ünnepek előtti utolsó hétvégét – nem nagy meglepetésre – a DC idei első és egyetlen adaptációja, az Aquaman nyerte. A Jason Momoa főszereplésével készült szuperhős mozi kb. 180-200 milliójába került a stúdiónak, ehhez mérten, ha nem is kiemelkedően jó, de korrekt teljesítménynek mondható az a 67.4 millió dollár, amivel megkezdete pályafutását az amerikai mozikban. A világ többi részéről azonban további 416 millió folyt be eddig – főleg Kínának köszönhetően – ami már koránt sem elhanyagolható összeg, így pedig összesen már 483 millió dollárnál tart a DC univerzum hatodik felvonása. A folytatás tehát garantált! Érdekesség képen érdemes megemlíteni, hogy ez az összeg mindössze 150 millióval kevesebb az Igazság ligája teljes bevételétől. Ennek tükrében valószínűleg a jövő héten az Aquaman meg is előzi majd azt. Összbevétele az előrejelzések szerint 700-750 millió közé várható.

A második helyért a Mary Poppins visszatér és az ŰrDongó folytatott ádáz küzdelmet, melyből végül előbbi került ki győztesen 22.2 millió dollárral. Valószínűleg a Disney ennél többet várt volna, de az ünnepek még bőven megtolhatják a film szekerét. Ebből könnyen kikövetkeztethető, hogy a dobogó legalsó fokára a Transformers franchise reboot-jaként is felfogható ŰrDongó léphetett fel, kereken 21 millió dolláros nyitányával. Ahogy a Disney, úgy a Paramount is biztosan többet várt volna nevezettjétől, de mivel jóval kevesebb pénzből készült, mint az eddigi akármelyik Transformers mozi és a kritikák is éltetik, biztosra vehető, hogy nyereséggel fogja zárni pályafutását és a folytatás is szinte garantált.

Az új belépők között érdemes még megemlíteni a Jennifer Lopez főszereplésével készült Álommeló című filmet, ami 6.5 millióval nyitott, ez a 16 milliós büdzséhez képest korrekt összeg. Robert Zemeckis új mozija, az Isten hozott Marwenben azonban szégyekezhet, mivel csak a kilencedik helyet tudta megcsípni és 39 milliós költségvetéséhez mérve az első hétvégi 2.5 millió dollárnyi több, mint siralmas.

A teljes box office listát hamarosan weboldalunk legaljára tekerve is megtekinthetitek.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/