péntek, április 19, 2024

Trending

Hasonlóak

Rangsor: A Démonok között franchise filmjei a legrosszabbtól a legjobbig

Mához kereken két hétre, egész pontosan szeptember 6-án kerül bemutatásra idehaza a Démonok között franchise legújabb tagja, az Apáca képében. Ennek apropóján pedig úgy éreztük, itt a remek alkalom, hogy rangsoroljuk a széria eddigi részeit.

4. Annabelle (2014)

Az első Démonok között spinoff közel sem úgy sült el, ahogy azt a stúdió várta volna. Habár pénzügyileg nagyon is sikeres volt, a kritikusok azonban ízeire szedték a produkciót. És mennyire igazuk volt! Az Annabelle első része, ugyanis pontosan az ellenkezője lett annak, amit egy Démonok között filmtől vártunk volna. Vagyis ötlettelen, stílustalan és egyáltalán nem félelmetes. Szerencsére a stúdió nem pánikolt be és még azelőtt gatyába rázta a franchise-t, mielőtt az rossz irányba kezdett volna el haladni.

Érdekesség: A film egyik jelentét a Démonok között rendezője James Wan vezényelte le.

IMDb: 5.4 / Rotten Tomatoes: 29% / Metacritic: 37 / Filmsomnia: 50% / Összesen: 42.5%

3. Annabelle 2: A teremtés (2017)

A film kicsivel több, mint másfél órás játékideje alatt folyamatosan azt éreztem, hogy ezt már láttam. Nem egyszer, nem kétszer, hanem legalább egy tucatszor. David F. Sandberg, James Wan-hoz hasonlóan remekül használja fel a horror műfaj jól ismert elemeit, sőt nem egyszer képes karfába markoló módon ránk hozni a frászt, de a történet ettől eltekintve sablonos és kiszámítható. Néhány jelenetet leszámítva pontosan megjósolható, hogy mi fog történni az elkövetkező másodpercekben.

Érdekesség: Ez volt az első olyan Démonok között film, amiben nem szerepeltek Ed és Lorraine Warren karakterei.

IMDb: 6.6 / Rotten Tomatoes: 70% / Metacritic: 62 / Filmsomnia: 65% / Összesen: 66%

2. Démonok között 2. (2016)

A Démonok között 2 az első részhez hasonlóan  akkor és ott hozza rád a frászt ahol kell és nem folyamodik olyan olcsó trükkökhöz, mint a huzattól becsapódó ajtók, vagy a sötétből az arcunkba ugró háziállatok. Ngatívumként talán a film hosszát tudnám felhozni, ami horrorhoz képest igencsak hosszúra sikeredett. A kicsivel több, mint 130 perces(!) játékidő alatt ugyanis sajnos nem tudja folyamatosan fenntartani a feszültséget és az érdeklődést, ami talán a film közepén érezhető igazán, ahol nagyon leült a történet. A fináléra azonban magára talált és egy csavaros, valamint látványos lezárást kaptunk. A Démonok között 2 tökéletes élményt nyújt azok számára akik egy kis borzongásra vágynak, és habár horror fanatikusoknak is erősen ajánlott néznivaló, nekik talán egy kicsit lagymatag lesz az összhatás.

Érdekesség: A Halálos iramban 7. része után ismét felkérték Wan-t, hogy készítse el a 8. részt is. A rendező azonban inkább a Démonok között folytatását választotta.

IMDb: 7.4 / Rotten Tomatoes: 79% / Metacritic: 65 / Filmsomnia: 75% / Összesen: 73%

1. Démonok között (2013)

Patrick Wilson és Vera Fermiga között kiváló az összhang. Iszonyat jól működik a kémia. Én elhinném azt is hogy egy házaspár és azt is, amivel foglalkoznak. A mellékszereplőkkel sincs gond. Mind a gyerekek, mind a Perron szülők tökéletesen és hihetően játsszák szerepüket. A látvány, a maszkok és a hidegrázó atmoszféra kellően félelmetes és emlékezetes.  James Wan ismét nagyot alkotott és sikerült egy mind anyagilag, mind szakmailag jövedelmező franchise-t felépítenie, aminek nagyon örül a többség és tűkön ülve várjuk, még milyen förtelmes lényekkel fogunk találkozni a Warren házaspár eseteiből. /Jordáki Gábor/

IMDb: 7.5 / Rotten Tomatoes: 86% / Metacritic: 68 / Filmsomnia: 90% / Összesen: 80%

Érdekesség: A stúdió szerette volna, ha az Amerikai Korhatár Bizottság R besorolás helyett egyel gyengébb PG-13-as kategóriába sorolja a filmet. A bizottság azonban azt mondta, hogy ezt a filmet nem lehet úgy megvágni, hogy az ne legyen olyan résztő, hogy ne kelljen R besorolást adni neki.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/