csütörtök, február 29, 2024

Vérszemet kapott Nicolas Cage, saját Drakula-filmet akar

Hamarosan Drakula grófként láthatjuk Nicolas Cage-et a Renfield című vidám thrillerben, amelyben a címszereplő (Nicholas Hoult), aki a halhatatlan vérszívó személyi asszisztense, fellázad nárcisztikus pszichopata főnöke ellen. Drakula tehát csak mellékszereplő a történetben, a film Renfield fejlődésére koncentrál. A forgatás közben viszont Cage rájött, hogy a különleges fogazatú erdélyi gróf karakterét érdemes lenne jobban kiaknázni, ezért olyan Drakula-filmet szeretne, amelyben teljes mértékben ő viszi a prímet.

„Vannak pillanatok a Renfieldben, amikor megjelenik a pátosz Drakula szemében – fejtegette Cage a Total Filmnek. – Ennek hatására elgondolkodtam azon, hogy egyszer szeretnék egy egész filmet, amely elkalauzol a karakter lelkivilágának legmélyére. Most még nem volt lehetőségem arra, hogy ezt alaposabban kibontsam.”

Renfield előzetesének rövid villanásai alapján valóban az a benyomásunk lehet, hogy Cage átlényegült Drakulává, alakításából hasonló szenvedély és őrület süt, mint amit az Ál/Arc szuperbűnözőjeként, a Szellemlovas lángoló kísérteteként vagy a Trükkös fiúk tourette-szindrómás, kényszerbeteg svindlereként sugárzott. És akkor ott van stílszerűen A vámpír csókja, amelyben a színész talán legőrültebb alakítását nyújtja, és amely a Nem mondod? című mémet világhódító útjára indította.

Cage-et azonban nem csupán gazdag színművészi eszköztára, hanem filológiai felkészültsége is arra teszi hivatottá, hogy saját Drakula-filmet kapjon. Kezdhetjük azzal, hogy egyik nagy kedvence Murnau remekműve, a Nosferatu, amelyben a német némafilmek sztárja, Max Schreck alakította az éjszakát kedvelő grófot. Cage ezenfelül csodálja az összes színészt, aki maradandót alkotott Drakulaként: Lugosi Bélát, Christopher Lee-t, Frank Langellát és Gary Oldmant.

Cage a Renfieldben leginkább Lee legendás alakításából merített, de inspirálta őt édesapja, dr. August Coppola is emléke is, aki az összehasonlító irodalomtörténet professzora, filmproducer és művészetpártoló volt egyéb elfoglaltságai mellett.  

Ez már így is igen tiszteletreméltó társaság, Cage-re azonban néhány modern horror is nagy hatást gyakorolt. Lenyűgözte a Marina Mazepa ukrán táncművész által megformált rém mozgása az Eleven kór című horrorfilmben, és mély nyomot hagyott benne a japán Ringu-sorozat (ennek alapján készültek az amerikai A kör-filmek) hátborzongató kísértete is.

Friss

A felszín alatt (Under the Skin – 2013) kritika

Jonathan Glazer videóklip- és filmrendező legújabb műve, az Érdekvédelmi terület 5 Oscar-jelölést kapott, így...

Megjelent Jurisits Tamás első lemeze a Connect The Dots

Elérhető és meghallgatható Jurisits Tamás Group: Connect The Dots című világszínvonalú fusion lemeze, mely...

Bejelentették a Sand Land animét

Az egész világon híres Dragon Ball alkotójának Akira Toriyama-nak egy kevésbé ismert története a...

27. filmjét kapja meg a Meitantei Conan franchise

A Meitantei Conan, vagyis a baromi régóta futó Conan, a detektív folytatódik, hiszen jön...
Ivány Bence
Ivány Bence
Sziasztok, Bence vagyok! Gyermekkorom óta imádom a filmeket. Akkoriban élő műsorújság voltam. Betéve tudtam az egész heti tv műsort (csatorna, filmcím, játékidő, tartalom és főszereplők). Imádom a műveszeteket, mind a filmek és sorozatok, mind pedig a zene fontos szerepet játszanak az életemben. Ezek közül számos helyen volt szerencsém kipróbálni magam: Filmezés, zenélés, írás, média (szerkesztő asszisztens és riporter). Jelenleg a Filmsomnia mellett színészként dolgozom és egy Podcast-et is vezetek. Nagyon fontos számomra az objektivitás mércéje, ezért igyekszem mindig a lehető legobjektívebben közvetíteni a mondandóm. Ez persze nem könnyű, hiszen az a fránya szubjektív vélemény minden sarokból árgus szemekkel figyel és vár. Ezért mindig résen kell lennem és nem szabad elgyengülnöm, mert különben átveszi az irányítást.

Hasonlóak

Barbie, a diadalmas

Vajon ki 2023 legnagyobb, legerősebb, legvonzóbb mozilénye? Hát egy tágra nyílt szemű, vékony, szőke...

Ott ér véget, ahol elkezdődött – Insidious – A vörös ajtó holnaptól a mozikban!

Az immár legendás Insidious horrorfranchise záródarabjában a teljes eredeti stáb visszatér, hogy újabb hátborzongató, álomszerű vízióval...

Megvédték Tom Cruise-t nagy covidos botránya miatt

Hatalmas feltűnést keltett világszerte 2020 karácsonya közeledtével az a hangfelvétel, amelyben Tom Cruise magából kikelve...