Jazz koncertek a Dunán hajózva – MAO Swings on the Danube

Saját szervezésű fesztivállal jelentkezik az ünnepi hétvégén a MAO – a Dunán hajózva hallgathatjuk a jazz nagyzenekar produkcióit augusztus 20-án és 22-én a Swingin’ on the Danube Jazz Festival kereténben. A Modern Art Orchestra délután a családoknak tart egy különleges jazz koncertet a budapesti városnéző hajón 17:30 órás kezdettel, 20-án este pedig tűzijátékkal kísért koncertet adnak a közönségnek a Nimród rendezvényhajón. Augusztus 22-én este a zenekarhoz csatlakozik Harcsa Veronika énekesnő.

Barátságos légkör és kellemes jazz zene a MAO koncertjén

A Swingin’ on the Danube Jazz Festival története tavaly kezdődött, amikor a Modern Art Orchestra először szállt hajóra, hogy egyszerre szórakoztathassa a hajón ülő nézőket, és a kikötőkben tartózkodó vagy épp arra járó közönséget. A Nimród rendezvényhajóról 2020-ban egy teljes napon keresztül szólt a jazz, és a kikötőkben is összegyűltek az emberek a derűs hangulatú szerzemények hallatán. A MAO így szerette volna közelebb vinni a hétköznapi járókelőkhöz is a minőségi kortárs jazz zenét, hiszen a pandémia alatt hosszú hónapig mindenkinek nélkülöznie kellett az élő zene élményét. A kikötőkben adott térzenei koncertekre idén is lehet számítani az ünnepi hétvégén, ahogy a MAO balatoni térzene turnéját is ingyenesen élvezheti a közönség az augusztus 20-áig tartó időszakban.

A dunai városnézéssel összekötött jazz koncertek ötlete a zenekar művészeti vezetőjéhez, Fekete-Kovács Kornélhoz köthető, aki 2005-ben alapította a jazz nagyzenekart. A 18 tagú bigband a hazai jazz élet legkiválóbb muzsikusaiból áll, tehetségüket a világ számos országában elismerték már. Az elmúlt években Gramofon és Artisjus díjjal is kitüntették a Modern Art Orchestrát.

MAO koncert a Dunán hajókázva, gyönyörű kilátással

A MAO szinte megalakulása óta tart a repertoárján kifejezetten ifjúsági koncerteket, melyeknek célja, hogy a fiatalabb korosztályt is megismertesse a jazz műfaj különlegességeivel, az improvizáció szabadságával, a hangszerek történetével. A MAO Creative Crew című interaktív koncertet mutatják be augusztus 20-án és 22-én is a Swinin’ on the Danube Jazz Festival keretében. A koncertre családi jegyeket is lehet váltani, mely most nem csak a koncertet, hanem az ünnepre való tekintettel egy hajós városnézést is magában foglal.

Augusztus 20-án a Modern Art Orchestrával ünnepelhet a közönség és a fedélzeten megszólaló jazz muzsikát hallgatva csodálhatják pompás fényárban úszó fővárost, majd a tűzijátékot is a Dunáról élvezhetik. A kortárs jazz koncert mellé az ínyencek egy négyfogásos vacsorát is rendelhetnek a hajón.

Jazz fesztivál kicsiknek és nagyoknak

Augusztus 22-én egy sztárvendég is csatlakozik a Modern Art Orchestra 18 férfitagjához, az ország egyik legismertebb és legnépszerűbb jazz énekesnője, Harcsa Veronika. A közös repertoár számos érdekességgel szolgál, többek között egy Ady vers megzenésített változatát is hallhatják majd a hajón utazók.

A Swingin’ on the Danube Jazz Festivalra jegyeket az alábbi linken válthatnak:

Friss

Creed III kritika (Creed III, 2023) – Még mindig megvan benne a tűz

Talán kijelenthető, hogy eddig mindkét Creed film kiválóan vitte tovább a Rocky franchise örökségét,...

65 kritika (65, 2023) – Jurassic Parkban a helyzet változatlan

Tehát adott egy minimál karakteres túlélőfilm. Nem nagy ügy, vagyis lehetne az, mert ugye...

Hadik kritika (2023)

Képzeljük el, ahogy Rango, a kaméleon huszárruhát ölt, majd elkiáltja magát: „És most vágtatunk”....

Sikoly VI. kritika (Scream VI, 2023) – Ghostface New Yorkban

2022-ben több, mint egy évtizedes álmából keltették fel a Sikoly franchise-t. A Wes Craven...
Török Dániel
Török Dániel
Tizenéves korom óta foglalkoztatnak a különböző művészeti ágak. Leginkább a zenében érzem otthon magam, tizenöt éves korom óta játszom, azóta a legkülönfélébb hangszereken próbáltam ki magam: csellón, gitáron, ütősökön, szintetizátorokon. Stilisztikailag a metál áll legközelebb a szívemhez, de szívesen hallgatok és beszélek más stílusokról is. Szintén foglalkoztat a képregények világa, jelenleg több, mint ötszáz példányt számol a gyűjteményem. A hétköznapokban a színház világában munkálkodom, világosítóként.

Hasonlóak

Lemezbemutató koncertet ad a 20 éves Szent Efrém Férfikar

Fennállásának 20. évfordulóját ünnepli 2022-ben a Szent Efrém Férfikar. Ebből az alkalomból két félidős...

Bukásra ítélt gépek: All Machines Will Fail debütlemez

Az All Machines Will Fail formáció ékes bizonyítéka Yank kísérletezőkedvének. And We címmel jelent...

Idén újra megölheted a Hétfőt: Második Kill Monday Management tehetségkutató

Idén második alkalommal rendez tehetségkutatót a Kill Monday Management, kifejezetten a rock/metal közegből érkező...