fbpx
23.8 C
Budapest
szombat, július 24, 2021
KezdőlapKimaradt jelenetekKimaradt jelenetek: Bosszúállók - Végtelen háború (Avengers: Infinity War - 2018)

Kimaradt jelenetek: Bosszúállók – Végtelen háború (Avengers: Infinity War – 2018)

-

Kimaradt jelenetek” című cikksorozatunk nem is olyan régen a Tom Hardy főszereplésével készült Venommal kezdtük, most pedig a tavalyi év legnagyobb durranásának, a Bosszúállók: Végtelen háborúnak a kimarad jeleneteit vesszük górcső alá, ami csak a küldöldi Blu-ray és 4K kiadáson érhetőek el, mivel idehaza csak DVD-n jelent meg a film, amire ezek már nem fértek fel…

Happy Knows Best

Ez a jelenet Tony és Pepper parkbeli beszélgetése közben, de még Doctor Strange megjelenése előtt kapott volna helyet, ha nem végzi a vágószoba padlóján. Happy megjelenik egy golfalutóval és arról kezd panaszkodni, hogy milyen nehéz dolga van mióta minden paparazzit távol kell tartania Peppertől és Tonytól. A jelenet végén ki is szúr egy fotóst a bokorban és a nyomába ered. Humorosnak humoros és a Jon Favreau által alakított Happy-t is imádjuk, de őszintén egyáltalán nem baj, hogy ez a rövid jelenet végül kimaradt, mert semmit sem tesz hozzá a történethez.

Hossz: 1:26

Hunt for the Mind Stone

A Végtelen háború egyik korai forgatókönyvében sokkal nagyobb szerepet kaptak volna a Fekete Rend tagjai. Végül azonban leredukálodtak sokadrangú mellékszereplőkké, pedig mi szívesen megismerkedtünk volna velük még közelebbről. Aki hasonlóképpen érez velük ezzel kapcsolatban, annak némi vígaszt nyújthat ez az alig másfél perces szösszenet, amiben a Rend két tagja Proxima Midnight és Corvus Glaive arra használják fegyvereiket, hogy bemérjék vele Víziót és ezzel együtt az Elme követ. Dicsérendő a már-már horror filmeket idéző feszültség, azonban a CGI-t sajnos nem fejezték be teljes egészében.

Hossz: 1:27

The Guardians Get Their Groove Back

Miután Thanos magával vitte Gamorát, Űrlord újra és újra csak egy zeneszámot (KISS – New York Groove) hallgat a Yondutól kapott Zune-ján. Ebből lesz elege Drax-nek, aki már unja az ismétlést és szeretne számot váltani, ezt követően egy adok-kapok szópárbaj alakul ki két karakter között. Ez a kimaradt jelent a film humorfaktorát erősítette volna és a Nebulától, az utolsó másodpercekben befutó híváson kívül érdemi jelentőséggel nem kifejezetten rendelkezik.

Hossz: 2:09

A Father’s Choice

A négy kimaradt jelenet közül talán ezt az egyet sajnáljuk leginkább, hogy nem került bele a végső változatba. Ebből a jelenetből ugyanis még többet tudhattunk volna meg az őrült titán, Thanos és “fogadott” lánya, Gamora kapcsolatáról. Thanos a Valóság Kő segítségével megmutatja lányának, hogy évvekkel ezelőtt milyen hűen szolgálta őt és ezzel próbálja jobb belátásra bírni, ám ez nem sikerül neki. Ennek a jelenetnek bizonyos részei szerepeltek a végleges változatban is, de összességében jobban jártunk volna, ha a kimaradt részletek is bele kerültek volna.

Hossz: 4:03

A kimaradt jeleneteket a cikkben elhelyezett képekre kattintva nézhetitek meg.

Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

KI NE HAGYD!