Két rendező is az HBO ellen állt ki

A világjárvány miatt romokban a filmipar. Az HBO pedig erre csak rátesz még egy lapáttal.

Az AT&T – egy telekommunikációs csoport, amely megvásárolta a WarnerMediát, így ezáltal a Warner Bros., illetve az HBO Max tulajdonosa is – úgy határozott, hogy a Warner Bros. stúdió összes, 2021-re tervezett mozifilmjét a mozipremierrel egyszerre megjelenteti az HBO Maxon is. Ezzel a lépésükkel a filmipar nagyrészének haragját kivívták.Christopher Nolan – aki többek között az Eredet, az Interstellar és a Tenet sikerfilmek rendezője – elsők között szólalt meg a témával kapcsolatban: a legrosszabb szolgáltatásként hivatkozott az HBO Maxra. Úgy véli, hogy a meghozott döntéssel tönkreteszik a filmipart és nemcsak a rendezők, de a színészek és az összes, filmen dolgozó szakember karrierjét törik derékba.

Nolan mellett a Dűne rendezője, Denis Villeneuve is megszólalt az ügy kapcsán. Úgy nyilatkozott, hogy az AT&T az ominózus intézkedéssel szétzúzta a Warner Bros. régóta fennálló nevét és tisztes rangját, mindezt azért, hogy a nézők figyelmébe férkőzhessen. Mindez egyébként a rendező hamarosan debütáló filmjére is hatással van, hiszen a Dűnét is így mutatnák be: egyszerre a vásznon és a streamingszolgáltatáson.

Így hát a két rendező azonos kimenetelű állást foglalt: az AT&T jelenleg nemhogy nem segít talpra állni a mozihálózatoknak és a filmiparnak ebben a szörnyen nehéz időszakban, hanem még az eddig az alagút végén lévő halvány fényt is sikerült teljesen kiiktatnia.1


Friss

Kopogás a kunyhóban kritika (Knock at the Cabin, 2023): Kipp-Kopp

M. Night Shyamalan az egyik legnagyobb kérdőjel Hollywoodban. Tehetsége kétségtelen, hiszen olyan klasszikusok fűződnek...

„Hollywood mára elmerült önmaga kényeztetésében” – mondja a sikerrendező

Miközben a nagy stúdiók igyekeznek biztosra menni, és sok esetben használt ötletekből építkező sorozatokban,...

Közös nevező: Farkas Attila és Farkas Éva kiállításán jártunk

2021-ben nyitotta meg kapuit a Bura Károly Galéria. Itt élt a híres prímás, Bura...

Alice Határországban kritika (Alice in Borderland 2022, Netflix) – Meglehet-e menekülni a haláltól?

Életre halálra szóló játékok. Logika, kitartás, csapatmunka és erő. Ezek kellenek ahhoz, hogy valaki...
Nagy Dóra
Nagy Dóra
Dóri vagyok, a magyar irodalom szerelmese, a kortárs magyar filmek és sorozatok lelkes nézője. Az irodalmat nemcsak olvasni, de művelni is szeretem, évek óta próbálkozom versekkel, novellákkal, regényekkel, tanulmányaim során pedig az utóbbi időben forgatókönyvvel is - ugyanis filmelméletet hallgatok a Pázmányon. Hiszek abban, hogy a kultúrát gondozni kell: olvasni és írni róla, de legfőképp csinálni. Ez utóbbiak miatt vagyok én itt.

Hasonlóak

„Hollywood mára elmerült önmaga kényeztetésében” – mondja a sikerrendező

Miközben a nagy stúdiók igyekeznek biztosra menni, és sok esetben használt ötletekből építkező sorozatokban,...

Így lett vírusvideó a gyilkos robot tánca

Elárvul egy kislány, Cady, ám nagynénje, Gemma szerencsére robotmérnök és feltaláló, ezért összeszerkeszt neki...

Díjeső hullhat a Babylonra

Öt Arany Glóbuszra jelölték a Babylon című gigantikus filmeposzt – több mint háromórás időtartamával, a nagyszabású...