Jurassic World: Világuralom – nem az a legnagyobb baj a dinókkal, hogy megeszik az embereket 

Úgy tűnik, komoly üzenetet hordoz a Jurassic World: Világuralom, amely valószínűleg nem lesz a dinós sorozat utolsó darabja. Az új filmnek is nyilván az a tanulsága, hogy nem szabad szórakozni a természettel, pláne nem üzleti célból – azaz vidámparkot berendezni az őslényekkel –, az előzetes és a kiszivárgott információk alapján azonban lesz itt még más is.

A Jurassic-filmek leginkább arról szólnak, hogy – mint egy kritikus frappánsan megfogalmazta – „emberek menekülnek sikoltozva a dinók elől”, a Világuralom viszont azonban túllép ezen: azt üzeni, az még a kisebbik baj, hogy a feltámasztott őslények mindenkit megesznek, ennél sokkal aggasztóbb, hogy egy 65 millió évvel ezelőtti ökoszisztéma rászabadul a modern világra, aminek beláthatatlanok a következményei.

Az új előzetesben Bryce Dallas Howard karaktere azt mondja: „Emberek és dinók nem élhetnek együtt. Ökológiai katasztrófát hoztunk létre.” Ha ezt a témát bővebben kifejtik a filmben, nem csupán egy popcorn-mozival találkozunk majd a multiplexben. 

Nagyon valószínű, hogy a Világuralommal nem ér véget a dinós sorozat, ami eddig több mint 5 milliárd dollárt hozott a konyhára. A probléma az, hogy eddig az összes rész arról szólt, hogy elszabadulnak az őslények, és minden a feje tetejére áll, ezért a hetedik produkcióban nem ártana túllépni ezen, hacsak nem paródiát akarnak készíteni – mutatnak rá iparági szakemberek.

Ez még persze a jövő zenéje, de az biztos, hogy a nagy áttörésen jó páran törik már a fejüket Hollywoodban. 

Forrás: UIP-Dunafilm

Friss

Bosszúra készen kritika (Do Revenge, 2022 – Netflix): Van füle, meg farka, csak a törzse hiányzik

Nagyon sok jó vígjáték létezik, amit kár lenne kihagyni, de manapság már egyre kevesebb...

Ellenbacher Ibolya és Juhász Éva: Közel vagy című kiállításán jártunk a XV. Kerületi Kulturális Örökség Háza és Helytörténeti Gyűjteményben

A XV. Kerületi Kulturális Örökség Háza és Helytörténeti Gyűjtemény rendszerint időszaki kiállításokat is szokott...

Nincs baj, drágám kritika (Don’t Worry Darling, 2022) – Nem minden az, aminek látszik

A „Nincs baj, drágám!” című filmről, valószínűleg azok is hallottak, akiket annyira nem izgat...

6 dolog, amit nem tudtál a szülinapos Mark Hamillről

Mark Hamill legismertebb szerepe valószínűleg élete végéig Luke Skywalker jedi lovag (majd későbbi mester...
Ivány Bence
Ivány Bence
Sziasztok, Bence vagyok! Gyermekkorom óta imádom a filmeket. Akkoriban élő műsorújság voltam. Betéve tudtam az egész heti tv műsort (csatorna, filmcím, játékidő, tartalom és főszereplők). Imádom a műveszeteket, mind a filmek és sorozatok, mind pedig a zene fontos szerepet játszanak az életemben. Ezek közül számos helyen volt szerencsém kipróbálni magam: Filmezés, zenélés, írás, média (szerkesztő asszisztens és riporter). Jelenleg a Filmsomnia mellett színészként dolgozom és egy Podcast-et is vezetek. Nagyon fontos számomra az objektivitás mércéje, ezért igyekszem mindig a lehető legobjektívebben közvetíteni a mondandóm. Ez persze nem könnyű, hiszen az a fránya szubjektív vélemény minden sarokból árgus szemekkel figyel és vár. Ezért mindig résen kell lennem és nem szabad elgyengülnöm, mert különben átveszi az irányítást.

Hasonlóak

6 dolog, amit nem tudtál a szülinapos Mark Hamillről

Mark Hamill legismertebb szerepe valószínűleg élete végéig Luke Skywalker jedi lovag (majd későbbi mester...

Dühödt taxisok, robbanásveszélyes politikai krízis és 56-os golyózápor a Blokád új előzetesében

Alig több mint egy hónap múlva, október 20-án már a mozikban lesz látható az...

Tom Cruise mégsem távozik a Mission: Impossible-ből?

Eddig úgy volt, hogy a Mission: Impossible 7-8. része után Tom Cruise kiválik a szériából, Christopher McQuarrie rendezőnek...