péntek, április 19, 2024

Trending

Hasonlóak

Jurassic World: Világuralom – nem az a legnagyobb baj a dinókkal, hogy megeszik az embereket 

Úgy tűnik, komoly üzenetet hordoz a Jurassic World: Világuralom, amely valószínűleg nem lesz a dinós sorozat utolsó darabja. Az új filmnek is nyilván az a tanulsága, hogy nem szabad szórakozni a természettel, pláne nem üzleti célból – azaz vidámparkot berendezni az őslényekkel –, az előzetes és a kiszivárgott információk alapján azonban lesz itt még más is.

A Jurassic-filmek leginkább arról szólnak, hogy – mint egy kritikus frappánsan megfogalmazta – „emberek menekülnek sikoltozva a dinók elől”, a Világuralom viszont azonban túllép ezen: azt üzeni, az még a kisebbik baj, hogy a feltámasztott őslények mindenkit megesznek, ennél sokkal aggasztóbb, hogy egy 65 millió évvel ezelőtti ökoszisztéma rászabadul a modern világra, aminek beláthatatlanok a következményei.

Az új előzetesben Bryce Dallas Howard karaktere azt mondja: „Emberek és dinók nem élhetnek együtt. Ökológiai katasztrófát hoztunk létre.” Ha ezt a témát bővebben kifejtik a filmben, nem csupán egy popcorn-mozival találkozunk majd a multiplexben. 

Nagyon valószínű, hogy a Világuralommal nem ér véget a dinós sorozat, ami eddig több mint 5 milliárd dollárt hozott a konyhára. A probléma az, hogy eddig az összes rész arról szólt, hogy elszabadulnak az őslények, és minden a feje tetejére áll, ezért a hetedik produkcióban nem ártana túllépni ezen, hacsak nem paródiát akarnak készíteni – mutatnak rá iparági szakemberek.

Ez még persze a jövő zenéje, de az biztos, hogy a nagy áttörésen jó páran törik már a fejüket Hollywoodban. 

Forrás: UIP-Dunafilm

Ivány Bence
Ivány Bence
Sziasztok, Bence vagyok! Gyermekkorom óta imádom a filmeket. Akkoriban élő műsorújság voltam. Betéve tudtam az egész heti tv műsort (csatorna, filmcím, játékidő, tartalom és főszereplők). Imádom a műveszeteket, mind a filmek és sorozatok, mind pedig a zene fontos szerepet játszanak az életemben. Ezek közül számos helyen volt szerencsém kipróbálni magam: Filmezés, zenélés, írás, média (szerkesztő asszisztens és riporter). Jelenleg a Filmsomnia mellett színészként dolgozom és egy Podcast-et is vezetek. Nagyon fontos számomra az objektivitás mércéje, ezért igyekszem mindig a lehető legobjektívebben közvetíteni a mondandóm. Ez persze nem könnyű, hiszen az a fránya szubjektív vélemény minden sarokból árgus szemekkel figyel és vár. Ezért mindig résen kell lennem és nem szabad elgyengülnöm, mert különben átveszi az irányítást.