péntek, április 19, 2024

Trending

Hasonlóak

Jön az HBO Go exkluzív partija a La Boum – Kastélyházibuli

Június 22-én kizárólag az HBO GO kínálatában válik elérhetővé a La Boum – Kastélyházibuli című zenés partyfilm, amely nyomon követi öt zenekar exkluzív és belsőséges fesztiválját.

Trailer: https://youtu.be/KvwMBxK9KLY

 

2020 nyarán öt elismert magyar indie zenekar (Mary PopKids, Fran Palermo, Middlemist Red, Bohemian Betyars, Platon Karataev) a nagy fesztiválok lemondását követően összeálltak, és megszervezték a saját két napos kastélyházibulijukat, a La Boumot.

A vírus okozta korlátozások sokakat ráébresztett arra, hogy a limitált látogatószámú, kisebb rendezvények során a zenekarok sokkal intimebb, direkt kapcsolatba kerülnek a közönségükkel. Ez a film nemcsak arról szól, hogy hogyan csináljunk limonádét, ha az élet “citromot dob”, hanem a zenekarok közötti barátságról és a zene embereket összehozó erejéről is. 

A film egyfajta korlenyomat, pillanatkép a magyar indie szcénáról, egy buli szemüvegén keresztül” – mondja Makumi Kamau, a boutique fesztivál ötletgazdája és főszervezője. “Olyan rendezvényt szerettünk volna csinálni, amire mi magunk is szívesen mennénk, sőt igazából azt is mondhatnám, hogy magunknak csináltuk, csak kinyitottuk a kastély kapuit.”

A zenekarok és barátaik (DJ-k, elektronikus zenészek és filmesek) két napra beköltöztek a mesés helyen található, pusztazámori Öreg Tölgy Kastélyba, ahol a város zaját hátrahagyva felhúztak néhány színpadot, hogy aztán két napon keresztül teltházas házibulit csapjanak. A délutáni tóparti akusztikus koncerteket koraeste a nagyszínpados zenekarok váltották, éjjel pedig az elektronikus zene és a live actek kerültek főszerepbe. A két napos fesztivál fénypontja, a négy számos “end-show” volt, ahol a fellépők egy igazi örömzenélésre gyűltek össze a színpadon, ahol közös kedvenc dalaikat dolgozták fel.

Amikor elkezdtük filmezni az előkészületeket, nem volt még teljesen tiszta, hogy mi lesz a végeredmény. Közben jöttünk rá, hogy ez egy olyan tapasztalat és élmény, ami mások számára is érdekes lehet. Szerettük volna megmutatni, milyen, amikor egy csodás együttállásnak és hosszú barátságoknak köszönhetően létrejön egy igazán jó és őszinte dolog.” – mondta Makumi Kamau, aki Bártfalvi Sándorral producerekként mutatták az irányt a filmet készítő Fanga Fanga csapatának, amely a fesztiválról, az előkészületekről, a furcsa koncertek nélküli évről és a zenekarok közötti barátságról szól. “Amikor elküldtük az HBO-nak, szinte azonnal jelezték, hogy érdekelné őket a film, ez a pozitív visszajelzés is megerősített minket abban, hogy a film magában is megállja a helyét és értéket képvisel”, mondja Szabó Ádám, a Fanga Fanga produkciós vezetője.

A film június 22-től kizárólag az HBO GO kínálatában látható, a TV premier augusztusban lesz az HBO-n.

Ivány Bence
Ivány Bence
Sziasztok, Bence vagyok! Gyermekkorom óta imádom a filmeket. Akkoriban élő műsorújság voltam. Betéve tudtam az egész heti tv műsort (csatorna, filmcím, játékidő, tartalom és főszereplők). Imádom a műveszeteket, mind a filmek és sorozatok, mind pedig a zene fontos szerepet játszanak az életemben. Ezek közül számos helyen volt szerencsém kipróbálni magam: Filmezés, zenélés, írás, média (szerkesztő asszisztens és riporter). Jelenleg a Filmsomnia mellett színészként dolgozom és egy Podcast-et is vezetek. Nagyon fontos számomra az objektivitás mércéje, ezért igyekszem mindig a lehető legobjektívebben közvetíteni a mondandóm. Ez persze nem könnyű, hiszen az a fránya szubjektív vélemény minden sarokból árgus szemekkel figyel és vár. Ezért mindig résen kell lennem és nem szabad elgyengülnöm, mert különben átveszi az irányítást.