szombat, július 20, 2024

Trending

Hasonlóak

Ezt az öt filmet ajánljuk idén áprilisban!

A kedvencek temetője

A nagy hatású Stephen King regény alapján készült film Dr. Louis Creedet (Jason Clarke) követi, aki feleségével, Rachellel (Amy Seimetz) és két kisgyermekükkel Bostonból kiköltözik vidékre, Maine-be. Louis a család új otthona mellett, az erdő mélyén felfedez egy titkos és rejtélyes temetkezési helyet. Amikor beüt a tragédia, Louis segítséget kér a fura szomszédtól, Jud Crandalltől (John Lithgow), és ezzel egy olyan veszélyes láncreakciót indít el, amely felszabadít egy kifürkészhetetlen gonosz erőt, és ez szörnyű következményekkel jár…

Ezért várjuk: Mert az AZ kiemelkedő sikerének köszönhetően Hollywood újra felfedezte magának Stephen King műveit. Habár a 80-as és 90-es évek során számtalan feldolgozás készült könyveiből, azok közül mindössze néhány ért el kritikai és pénzügyi sikereket. Ezzel szemben a Kedvencek temetője remake-je (mert 1989-ben ezt is feldolgozták már) az eddigi mozgóképes anyagok alapján egy nagyon igényes, jól összerakott és nem utolsó sorban félelmetes horror filmnek ígérkezik. És ezt a nemrég befutott első kritikák is alátámasztani látszanak.

Eredeti cím: Pet Sematary
Korhatár: 16+
Műfaj: horror
Játékidő: ?
Rendező: Kevin Kölsch, Dennis Widmyer
Főszereplők: Jason Clarke, John Lithgow, Amy Seimetz, Alyssa Brooke Levine
Hazai bemutató: 2019. április 4.
Forgalmazó: UIP-Duna Film

https://www.youtube.com/watch?v=_p5e8C7IAxg

Shazam!

Mindannyiunkban ott bujkál a szuperhős – de van, akiből elő is jön. Billy Batson 14 éves, egy árvaházból kerül nevelőszüleihez, és nem a legnépszerűbb srác az iskolában…de Shazam, az ősöreg, különleges erejű varázsló mégis kiválasztja. Amikor a srác hangosan kimondja: a varázsló nevét, átalakul. Igazi szuperhős válik belőle, annak minden kellékével: testhezálló, köpönyeggel kiegészített ruha, különleges eszközök, rendkívüli erő és meghökkentő képességek.

Ezért várjuk: Mert amióta a Warner/DC nem ragaszkodik görcsösen a Marvel által csúcsra járatott univerzum építéshez, elkezdtek jó és élvezetes alkotásokat gyártani. Ennek ékes bizonyítéka volt tavaly év végén a James Wan által levezényelt Aquaman, ami nem csak a közönség, de a kritikusok java részének tetszését is elnyerte, ami eddig csak a Wonder Woman-ről volt elmondható. A kedvcsinálók alapján pedig a Shazam! is egy, az Aquaman-hez hasonló látványos, ugyanakkor nagyon vicces és könnyed produkciónak ígérkezik. A főszerepet játszó Zachary Levi pedig már most olyan telitalálatnak tűnik, mint Gal Gadot Wonder Womanként, vagy mondjuk Chris Evans Amerika Kapitányként.

Eredeti cím: Shazam!
Korhatár: 12E
Műfaj: akció, fantasy
Játékidő: 132 perc
Rendező: David F. Sandberg
Főszereplők: Zachary Levi, Djimon Hounsou, Mark Strong, Jack Dylan Grazer, Adam Brody
Hazai bemutató: 2019. április 4.
Forgalmazó: InterCom


Hellboy

Hellboy Londonba érkezik, hogy legyőzze Merlin feleségét, Nimue-t és a Vérkirálynőt. Azonban könnyen lehet, hogy harcuk az egész világ pusztulását okozza majd.

Ezért várjuk: A Hellboy reboot-ját annak ellenére is nagyon várjuk, hogy az eddigi előzetesek összességében még nem győztek meg minket arról, hogy egy valóban jó filmmel állunk-e szemben. Ami miatt mégis kíváncsiak vagyunk rá az egyértelműen az, hogy Guillermo del Toro előző két mozijához képest, most durván korhatáros alkotással lesz dolgunk, ami biztosan képregényűbb élményt fog nyújtani. A másik ok pedig az, hogy Hellboy-t most a Stranger Things sztárja, David Harbour fogja életre kelteni, aki első pillantásra nem tűnik annyira telitalálatnak, mint 15 éve Ron Perlman, de biztosak vagyunk benne, hogy helyt fog állni és sok kellemes pillanatot okoz majd nekünk.

Eredeti cím: Hellboy
Korhatár: 12E
Műfaj: fantasy, akció, horror
Játékidő: 120 perc
Rendező: Neil Marshall
Főszereplők: David Harbour, Ian McShane, Milla Jovovich, Daniel Dae Kim
Hazai bemutató: 2019. április 11.
Forgalmazó: Freeman Film

https://youtu.be/rDbdvwlm8yA

A hiányzó láncszem

A legendás lények kutatója, Sir Lionel Frost óriási felfedezésére készül. A fess kalandor sok évnyi keresés után, egy névtelen levél nyomában járva rábukkan az emberiség utolsó bundás ősére, a meglepően okos, roppantul szellemes Mr. linkre. A hatalmasra nőtt, csupaszív szőrmók minden vágya, hogy rátaláljon távoli rokonaira, a rég elveszettnek hitt Yeti unokatesókra.
A kalandvágyó Lionel kapva kap az alkalmon, és egy világot átszelő, hajmeresztően izgalmas útra indul újdonsült barátjával. A vidám pároshoz a tűzről pattant Adelina is csatlakozik, aki birtokában van az egyetlen térképnek, ami elvezetheti a szőrös hőst áhított céljához. És bár az út megannyi veszéllyel van kikövezve, a bohókás Mr. linket semmi nem tántoríthatja el, hogy rátaláljon a családjára… akik talán közelebb vannak hozzá, mint azt ő gondolná.

Ezért várjuk: Mert a Laika stúdióban, 10 éves fennállása óta még egyszer sem tudtunk csalódni. Hiszen többek között olyan remek és csodálatosan aprólékosan elkészített stop-motion animáció filmekért voltak felelősek, mint a Coraline és a titkos ajtó, a Kubo és a varázshúrok, vagy az én személyes kedvencem, a ParaNorman. És, ha hihetünk a híreknek, akkor a Hiányzó láncszem még nagyobb odafigyeléssel és törődéssel készült, ami alapján arra is van esély, hogy a stúdió legjobb filmjévé avanzsálódjon.

Eredeti cím: The Missing Link
Korhatár: 12+
Műfaj: animációs, kaland
Játékidő: 95 perc
Rendező: Chris Butler
Főszereplők: Hugh Jackman, Zoe Saldana, Emma Thompson, Zach Galafianakis
Hazai bemutató: 2019. április 18.
Forgalmazó: Freeman Film

Bosszúállók: Végjáték

Thanos súlyos tettével elpusztította az univerzum élőlényeinek felét és megtörte a Bosszúállókat, azonban a megmaradt hősök egy végső összecsapásra készülnek, amivel legyőzhetik az őrült titánt.

Ezért várjuk: Ide igazából felesleges is lenne bármit is írni, de azért leírjuk, amit már úgyis mindenki tud. A Végjátékkal, ha nem is zárul le a teljes Marvel Moziuniverzum, egy 12 éve tartó és nem kevesebb, mint 22(!) filmet felemésztő történetfolyam végére kerül majd pont általa. Ehhez foghatót pedig még nem nagyon láthattunk. Izgatottságunkat tovább fokozza az is, hogy egy jókora cliffhangerrel ért véget a legutóbbi Bosszúállók mozi, ami rengeteg találgatásnak adott táptalajt, de a konkrét történetről eddig (nagyon helyesen) a Marvel/Disney nem sokat szivárogtatott ki, ez pedig szintén hatalmas nagy szó a mai információ szivárogtató világban. Az viszont már szinte biztos, hogy valószínűleg minden idők legnagyszerűbb szuperhős filmjét üdvözölhetjük személyében…legalábbis meglepődnénk, ha nem így lenne.

Eredeti cím: Avengers: Endgame
Korhatár: 12E
Műfaj: akció, sci-fi
Játékidő: ?
Rendező: Anthony Russo, Joe Russo
Főszereplők: Robert Downey Jr., Chris Evans, Paul Rudd, Josh Brolin, Chris Hemsworth
Hazai bemutató: 2019. április 25.
Forgalmazó: Forum Hungary


Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog.Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat...Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/