hétfő, május 20, 2024

Trending

Hasonlóak

Egy váratlan meglepetés Gedeon András személyében

Időről időre jó érzés rábukkanni egy-egy tehetségre, ígéretes produkcióra az interneten, különösen mielőtt bárki felfedezné az adott illetőt. Gedeon András produkciója számomra ilyen volt, nagyon ígéretes énekhang, rendkívül jó ízléssel. A most nemzetközi YouTube-trendben is népszerű a capella feldolgozást készített a The Animals House of the Rising Sun slágeréhez.

A szólamok nincsenek feleslegesen túlbonyolítva, egy rendkívül letisztult „hangszerelés”, nagyon szépen leköveti a fő akkordmenetet, és egy-egy új szólam is megjelenik, ami nekem Ennio Morricone filmzenei hangulatát idézte. 1:29-től a kiállás utáni modulálás és szinte végig a többszólamú éneklés jót tesz a dalnak, nagyon szép, ízléses megoldásokat hallhatunk. A beatbox meg egy jó ötlet és adalék, hogy zenekari hangulata legyen az egésznek.

Egy üde színfolt, hogy valaki tényleg egy jó férfihangon énekel, nem erőlteti feleslegesen a magasakat, hanem érti, mi áll jól neki, és nagyon magas szinten használja a hangját mindenfajta öncélú parádé nélkül. Ez a fajta egyszemélyes „zenekarság”az átlagosnál jóval nagyobb vokális biztonságot követel meg a művelőjétől. Nehéz műfaj, bármilyen egyszerűnek is tűnik ez kívülről. A mély basszus énekhang kihasználása is jól áll a dal elejének, de talán nem szükséges kiírni, hogy nem editált, amit hallunk, így is magáért beszél a teljesítmény.

Gedeon András imázsa a szomszéd jól zenélő srácéra emlékeztet, ami sokunknak lehet szimpatikus.

Egy instrumentális gitáros dal Gedeon Andrástól, egy rendkívül kellemes hangulatzene:

Nagyon sok sikert kívánunk neki!