csütörtök, május 23, 2024

Trending

Hasonlóak

Blu-ray bemutató: AZ [Limitált, Fémdobozos változat]

A Filmgyűjtők oldala ezúttal Stephen King klasszikus horror regényéből készült filmadaptációt, az AZ-t vette górcső alá. Annak is limitált, fémdobozos változatát, amelyről elöljáróban annyit, hogy nem aratott osztatlan sikert, de nézzétek meg a hozzá készült videót is amiből kiderül, hogy mik voltak a kiadvány erősségei és gyengeségei:

Leírás

Egy új generáció számára is életre kel Stephen King rettegéssel teli horror mesterműve. A Maine-i Derryben él az a hét fiatal jó barát, akik összefognak egy rémületes természetfeletti jelenséggel szemben, amely évszázadok óta kísérti városukat. Pennywise-nak, a Táncos Bohócnak hívja magát AZ a nagy hatalmú szörnyeteg, amely képes magára ölteni bárki legnagyobb félelmeit. Legrosszabb rémálmaikkal szembesülve ezek a gyerekek csak egyféleképp képesek túlélni AZ-t: együtt.

Egyéb információk

Rendező: Andy Muschietti
Szereplők: Jaeden Lieberher, Jeremy Ray Taylor, Sophia Lillis, Finn Wolfhard, Chosen Jacobs, Bill Skarsgard
Stúdió: Warner Bros.
Játékidő: 135 perc
Gyártási év: 2017
Hangok: magyar – 5.1 (DD), angol – Dolby Atmos – Dolby TrueHD, angol – DTS-HD-MA 5.1, cseh – 5.1 (DD), török – 5.1 (DD)
Feliratok: magyar, angol, arab, cseh, dán, finn, izlandi, norvég, portugál, román, svéd, török
Képformátum: 2.40:1 (16:9)
Korhatár: 18 éven aluliaknak nem ajánlott
Hazai forgalmazó: Pro Video

Extrák

  • Pennywise él! : Fedezd fel, hogy készült fel Bill Skarsg arra, hogy eljátssza azt az ősi lényt, amely csak úgy hívja magát: Pennywise, a Táncos Bohóc
  • A Vesztesek Klubja: Ismerkedj meg közelebbről az AZ tinédzser sztárjaival, akik között szoros kötelék alakult ki a forgatás során.
  • A félelem szerzője: Stephen King felfedi bestsellerének gyökereit, a gyerekkori félelmek természetét, és azt, hogy hozta létre leghíresebb szörnyetegét, Pennywise-t.
  • Kimaradt jelenetek: Tizenegy kimaradt és bővített jelenet a filmből.

Itt pedig megtekinthettek egy összehasonlító videót is, ahol az AZ idehaza nem megjelent tévéfilm változata és a tavaly bemutatásra került mozifilm fémdobozos kiadása csap összes. Hogy melyik a jobb? A videóból kiderül az is:

Ha tetszett a cikkünk akkor lájkold a Filmsomnia, valamint a Filmgyűjtők oldala Facebook és Youtube csatornáját.AZ [Limitált, Fémdobozos változat]
Összességében
Az AZ fémdobozos változata inkább belső tartalma miatt ajánlott beszerzésre, sem, mint külseje miatt.
Film
85
Kép
90
Hang
95
Extrák
85
Kinézet
40
Pozitívumok
Bőséges extra tartalom
Technikai oldalró szinte hibátlan
Negatívumok
Túl sötét a külső/belső borító kép
A gerinc feliratozása halvány
79
Értékelés