Sárkányok háza – bárki nevelhet saját sárkányt a DracARys appal

Ha eddig csak irigykedve nézted Daenerys sárkánynevelési praktikáit, most itt a lehetőséged, hogy megmutasd, neked hogy megy - persze csak virtuálisan.

Sárkányok háza című új, saját gyártású sorozat augusztus 22-i premierjére készülve az HBO Max ugyanis elérhetővé tette a sorozathoz kapcsolódó „Sárkányok háza: DracARys” nevű hivatalos, kiterjesztett valóság appját. Az app már Magyarországon is elérhető az Apple és a Google Play app store-jában.

Az app segítségével a rajongók otthon „kikeltethetik” és felnevelhetik saját virtuális sárkányaikat. Minden egyes – George R. R. Martin világa által ihletett – sárkány másmilyen lesz, és ahogy növekszik, egyedi kinézetre és természetre tesz szert, attól függően, hogy a gazdája milyen interakciókat folytat vele. A felhasználók valyr szavakat tanulhatnak majd a „Sárkányok házá”-ból, melyekkel, egy egyedi hangfelismerő rendszer segítségével utasításokat adhatnak sárkányuknak. A sárkányok fokozatosan fejlődnek, és végül hatalmasra nőnek majd. Felnőttkorukban képesek lesznek bebarangolni a világot, és világszerte más felhasználókkal is találkozhatnak és kapcsolatba léphetnek.

Az HBO Max digitális innováció és marketingosztálya a The Mill művészekből, technológiai és stratégiai szakértőkből álló csapatával működött együtt, hogy létrehozzák a „Sárkányok háza: DracARys” appot, melyhez a Unity játékmotort és a Niantic Lightship technológiáját használták. Az immerzív hangdesign a londoni Factory stúdió munkája.

„A legújabb kiterjesztett valóság technológiát használtuk, hogy a ’Sárkányok háza: DracARys’ programmal létrehozzuk a legszemélyesebb interaktív virtuális lényt, aki valaha élt a telefonodon” – mondja Victor Pineiro, az HBO Max digitális innovációért felelős igazgatója. „Alig várjuk, hogy a rajongók elkezdjék használni a DracARyst, és ezzel még mélyebben elmerülhessenek Westeros világában.”

A „Sárkányok háza: DracARys” először július 20-án vált elérhetővé exkluzívan a San Diegó-i Comic-Con résztvevői számára, akik az immerzív „Sárkányok háza: A sárkány barlangja” nevű vezetett virtuális túrán ismerkedhettek meg vele.

Az app már 19 országban elérhető az Apple és a Google Play app store-jában: az Amerikai Egyesült Államokban, Argentínában, Ausztráliában, Brazíliában, Chilében, Csehországban, Dániában, az Egyesült Királyságban, Finnországban, Hollandiában, Kanadában, Kolumbiában, Magyarországon, Mexikóban, Lengyelországban, Norvégiában, Portugáliában, Spanyolországban és Svédországban. A későbbiekben az app további országokban is elérhetővé válik majd.

ForrásHBO Max

Friss

Creed III kritika (Creed III, 2023) – Még mindig megvan benne a tűz

Talán kijelenthető, hogy eddig mindkét Creed film kiválóan vitte tovább a Rocky franchise örökségét,...

65 kritika (65, 2023) – Jurassic Parkban a helyzet változatlan

Tehát adott egy minimál karakteres túlélőfilm. Nem nagy ügy, vagyis lehetne az, mert ugye...

Hadik kritika (2023)

Képzeljük el, ahogy Rango, a kaméleon huszárruhát ölt, majd elkiáltja magát: „És most vágtatunk”....

Sikoly VI. kritika (Scream VI, 2023) – Ghostface New Yorkban

2022-ben több, mint egy évtizedes álmából keltették fel a Sikoly franchise-t. A Wes Craven...
Ivány Bence
Ivány Bence
Sziasztok, Bence vagyok! Gyermekkorom óta imádom a filmeket. Akkoriban élő műsorújság voltam. Betéve tudtam az egész heti tv műsort (csatorna, filmcím, játékidő, tartalom és főszereplők). Imádom a műveszeteket, mind a filmek és sorozatok, mind pedig a zene fontos szerepet játszanak az életemben. Ezek közül számos helyen volt szerencsém kipróbálni magam: Filmezés, zenélés, írás, média (szerkesztő asszisztens és riporter). Jelenleg a Filmsomnia mellett színészként dolgozom és egy Podcast-et is vezetek. Nagyon fontos számomra az objektivitás mércéje, ezért igyekszem mindig a lehető legobjektívebben közvetíteni a mondandóm. Ez persze nem könnyű, hiszen az a fránya szubjektív vélemény minden sarokból árgus szemekkel figyel és vár. Ezért mindig résen kell lennem és nem szabad elgyengülnöm, mert különben átveszi az irányítást.

Hasonlóak

A szolgálólány meséjének 5. évada szeptember 15-én érkezik az HBO Maxra

June-nak szembe kell néznie Waterford parancsnok megölésének következményeivel, miközben azzal küzd, hogy újra meghatározza...

Megvan a Rick és Morty hatodik évadának premierdátuma

A felnőtteknek szóló animációk műfajában élenjáró Adult Swim csatorna bejelentette, hogy a kétszeres Emmy-nyertes Rick...

Magyarország nevezetes helyszíneit látogatta meg a Family Guy

Magyar nagyvárosok főterein szúrták ki a Family Guy szereplőit. A huszadik évadjára készülő animációs...