péntek, április 19, 2024

Sárkányok háza – bárki nevelhet saját sárkányt a DracARys appal

Ha eddig csak irigykedve nézted Daenerys sárkánynevelési praktikáit, most itt a lehetőséged, hogy megmutasd, neked hogy megy - persze csak virtuálisan.

Sárkányok háza című új, saját gyártású sorozat augusztus 22-i premierjére készülve az HBO Max ugyanis elérhetővé tette a sorozathoz kapcsolódó „Sárkányok háza: DracARys” nevű hivatalos, kiterjesztett valóság appját. Az app már Magyarországon is elérhető az Apple és a Google Play app store-jában.

Az app segítségével a rajongók otthon „kikeltethetik” és felnevelhetik saját virtuális sárkányaikat. Minden egyes – George R. R. Martin világa által ihletett – sárkány másmilyen lesz, és ahogy növekszik, egyedi kinézetre és természetre tesz szert, attól függően, hogy a gazdája milyen interakciókat folytat vele. A felhasználók valyr szavakat tanulhatnak majd a „Sárkányok házá”-ból, melyekkel, egy egyedi hangfelismerő rendszer segítségével utasításokat adhatnak sárkányuknak. A sárkányok fokozatosan fejlődnek, és végül hatalmasra nőnek majd. Felnőttkorukban képesek lesznek bebarangolni a világot, és világszerte más felhasználókkal is találkozhatnak és kapcsolatba léphetnek.

Az HBO Max digitális innováció és marketingosztálya a The Mill művészekből, technológiai és stratégiai szakértőkből álló csapatával működött együtt, hogy létrehozzák a „Sárkányok háza: DracARys” appot, melyhez a Unity játékmotort és a Niantic Lightship technológiáját használták. Az immerzív hangdesign a londoni Factory stúdió munkája.

„A legújabb kiterjesztett valóság technológiát használtuk, hogy a ’Sárkányok háza: DracARys’ programmal létrehozzuk a legszemélyesebb interaktív virtuális lényt, aki valaha élt a telefonodon” – mondja Victor Pineiro, az HBO Max digitális innovációért felelős igazgatója. „Alig várjuk, hogy a rajongók elkezdjék használni a DracARyst, és ezzel még mélyebben elmerülhessenek Westeros világában.”

A „Sárkányok háza: DracARys” először július 20-án vált elérhetővé exkluzívan a San Diegó-i Comic-Con résztvevői számára, akik az immerzív „Sárkányok háza: A sárkány barlangja” nevű vezetett virtuális túrán ismerkedhettek meg vele.

Az app már 19 országban elérhető az Apple és a Google Play app store-jában: az Amerikai Egyesült Államokban, Argentínában, Ausztráliában, Brazíliában, Chilében, Csehországban, Dániában, az Egyesült Királyságban, Finnországban, Hollandiában, Kanadában, Kolumbiában, Magyarországon, Mexikóban, Lengyelországban, Norvégiában, Portugáliában, Spanyolországban és Svédországban. A későbbiekben az app további országokban is elérhetővé válik majd.

ForrásHBO Max

Friss

City scape, avagy Budapest sokféle arca: Az Álmatlanság című kiállításon jártunk a Zikkurat galériában

Alvászavar, insomnia, alvásképtelenség. Sokan küzdenek ezzel a problémával. A Zikkurat galériában olyan képzőművészek alkotásait...

Horrortörténeti remekművek részhalmazait kombináló alkotás: Szeplőtlen (Immaculate – 2024) kritika

Sydney Sweeney az Eufória óta az egyik legnépszerűbb színésznővé vált egy olyan filmipari közegben,...

ARA San Juan: Az eltűnt tengeralattjáró minisorozat (ARA San Juan: The The Submarine that Disappeared limited series, 2024 – Netflix) kritika

Ha hirtelen össze kell foglalnom, mit gondolok összességében a Netflix ARA San Juan: Az...

A művész és a társadalom – Szurcsik József: A varázsló kertje című kiállításán jártunk

Szurcsik József képzőművész kiállítása a Műcsarnokban látható. Címe: A varázsló kertje. A címadó képet...
Ivány Bence
Ivány Bence
Sziasztok, Bence vagyok! Gyermekkorom óta imádom a filmeket. Akkoriban élő műsorújság voltam. Betéve tudtam az egész heti tv műsort (csatorna, filmcím, játékidő, tartalom és főszereplők). Imádom a műveszeteket, mind a filmek és sorozatok, mind pedig a zene fontos szerepet játszanak az életemben. Ezek közül számos helyen volt szerencsém kipróbálni magam: Filmezés, zenélés, írás, média (szerkesztő asszisztens és riporter). Jelenleg a Filmsomnia mellett színészként dolgozom és egy Podcast-et is vezetek. Nagyon fontos számomra az objektivitás mércéje, ezért igyekszem mindig a lehető legobjektívebben közvetíteni a mondandóm. Ez persze nem könnyű, hiszen az a fránya szubjektív vélemény minden sarokból árgus szemekkel figyel és vár. Ezért mindig résen kell lennem és nem szabad elgyengülnöm, mert különben átveszi az irányítást.

Hasonlóak

Spy/Master – Nemzetközi – magyar koprodukcióban készült kém thriller érkezik májusban az HBO Maxra

Az Adina Sădeanu és Kirsten Peters kreátori közreműködésével készült Spy/Master a hidegháború tetőpontján játszódik, és egy kitalált karakter, az Alec Secăreanu (Isten...

A szolgálólány meséjének 5. évada szeptember 15-én érkezik az HBO Maxra

June-nak szembe kell néznie Waterford parancsnok megölésének következményeivel, miközben azzal küzd, hogy újra meghatározza...

Megvan a Rick és Morty hatodik évadának premierdátuma

A felnőtteknek szóló animációk műfajában élenjáró Adult Swim csatorna bejelentette, hogy a kétszeres Emmy-nyertes Rick...