Sárkányok háza – bárki nevelhet saját sárkányt a DracARys appal

Ha eddig csak irigykedve nézted Daenerys sárkánynevelési praktikáit, most itt a lehetőséged, hogy megmutasd, neked hogy megy - persze csak virtuálisan.

Sárkányok háza című új, saját gyártású sorozat augusztus 22-i premierjére készülve az HBO Max ugyanis elérhetővé tette a sorozathoz kapcsolódó „Sárkányok háza: DracARys” nevű hivatalos, kiterjesztett valóság appját. Az app már Magyarországon is elérhető az Apple és a Google Play app store-jában.

Az app segítségével a rajongók otthon „kikeltethetik” és felnevelhetik saját virtuális sárkányaikat. Minden egyes – George R. R. Martin világa által ihletett – sárkány másmilyen lesz, és ahogy növekszik, egyedi kinézetre és természetre tesz szert, attól függően, hogy a gazdája milyen interakciókat folytat vele. A felhasználók valyr szavakat tanulhatnak majd a „Sárkányok házá”-ból, melyekkel, egy egyedi hangfelismerő rendszer segítségével utasításokat adhatnak sárkányuknak. A sárkányok fokozatosan fejlődnek, és végül hatalmasra nőnek majd. Felnőttkorukban képesek lesznek bebarangolni a világot, és világszerte más felhasználókkal is találkozhatnak és kapcsolatba léphetnek.

Az HBO Max digitális innováció és marketingosztálya a The Mill művészekből, technológiai és stratégiai szakértőkből álló csapatával működött együtt, hogy létrehozzák a „Sárkányok háza: DracARys” appot, melyhez a Unity játékmotort és a Niantic Lightship technológiáját használták. Az immerzív hangdesign a londoni Factory stúdió munkája.

„A legújabb kiterjesztett valóság technológiát használtuk, hogy a ’Sárkányok háza: DracARys’ programmal létrehozzuk a legszemélyesebb interaktív virtuális lényt, aki valaha élt a telefonodon” – mondja Victor Pineiro, az HBO Max digitális innovációért felelős igazgatója. „Alig várjuk, hogy a rajongók elkezdjék használni a DracARyst, és ezzel még mélyebben elmerülhessenek Westeros világában.”

A „Sárkányok háza: DracARys” először július 20-án vált elérhetővé exkluzívan a San Diegó-i Comic-Con résztvevői számára, akik az immerzív „Sárkányok háza: A sárkány barlangja” nevű vezetett virtuális túrán ismerkedhettek meg vele.

Az app már 19 országban elérhető az Apple és a Google Play app store-jában: az Amerikai Egyesült Államokban, Argentínában, Ausztráliában, Brazíliában, Chilében, Csehországban, Dániában, az Egyesült Királyságban, Finnországban, Hollandiában, Kanadában, Kolumbiában, Magyarországon, Mexikóban, Lengyelországban, Norvégiában, Portugáliában, Spanyolországban és Svédországban. A későbbiekben az app további országokban is elérhetővé válik majd.

ForrásHBO Max

Friss

Sandman – Az álmok fejedelme 1. évad kritika (The Sandman, 2022 – Netflix)

Olyankor szoktam magamat fiatalosnak gondolni, mikor a gyerek rákérdez, hogy mit nézek, aztán a)...

Összezárva a szörnyeteggel: Fekete madár évadkritika (Black Bird, 2022 – Apple TV+)

Augusztus ötödike óta már megtekinthető az Apple TV+-on az év egyik, hanem a legmegrázóbb...

Magyar film világpremierje Miskolcon!

A CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál mindig büszke volt rá, hogy a legnagyobb nemzetközi fesztiválsikerek...

Varga József Zsolt kiállításán jártunk az Aranytíz Kultúrházban

Különös világgal találja magát szemközt az, aki felsétál az Aranytíz Kultúrház felső emeletére. Varga...
Ivány Bence
Ivány Bence
Sziasztok, Bence vagyok! Gyermekkorom óta imádom a filmeket. Akkoriban élő műsorújság voltam. Betéve tudtam az egész heti tv műsort (csatorna, filmcím, játékidő, tartalom és főszereplők). Imádom a műveszeteket, mind a filmek és sorozatok, mind pedig a zene fontos szerepet játszanak az életemben. Ezek közül számos helyen volt szerencsém kipróbálni magam: Filmezés, zenélés, írás, média (szerkesztő asszisztens és riporter). Jelenleg a Filmsomnia mellett színészként dolgozom és egy Podcast-et is vezetek. Nagyon fontos számomra az objektivitás mércéje, ezért igyekszem mindig a lehető legobjektívebben közvetíteni a mondandóm. Ez persze nem könnyű, hiszen az a fránya szubjektív vélemény minden sarokból árgus szemekkel figyel és vár. Ezért mindig résen kell lennem és nem szabad elgyengülnöm, mert különben átveszi az irányítást.

Hasonlóak

Megvan a Rick és Morty hatodik évadának premierdátuma

A felnőtteknek szóló animációk műfajában élenjáró Adult Swim csatorna bejelentette, hogy a kétszeres Emmy-nyertes Rick...

Magyarország nevezetes helyszíneit látogatta meg a Family Guy

Magyar nagyvárosok főterein szúrták ki a Family Guy szereplőit. A huszadik évadjára készülő animációs...

Befutott a Westworld 4. évadának baljós hangulatú előzetese

A Westworld 4. évada nyolc részes lesz és június 27-én tér vissza az HBO...