szombat, május 18, 2024

Trending

Hasonlóak

Az IMDb szavazói szerint, jelen pillanatban ezek minden idők legjobb horror filmjei

A horror, a filmtörténelem egyik legősibb műfaja, ami szinte egyidős magával a filmgyártással. Ez azt is bizonyítja, hogy mindig is szerettünk egy kicsit direkt rettegni, manapság pedig eddig nem látott népszerűségnek örvendnek a horror mozik, ezért úgy döntöttünk, hogy egy cikkben összegyűjtjük nektek azokat, az ebbe a műfajba tartozó alkotásokat, amelyek jelen pillanatban az IMDb 250 legjobb filmjét tartalmazó listán helyet kaptak a szavazók által. A lista a mai eredmények alapján állt össze, de mivel folyamatosan érkeznek szavazatok a filmekre, ez a közeljövőben változhat, de ahogy tudjuk természetesen frissítjük nektek.

A 250-es toplistán meglepő módon egyébként mindössze öt horror film kapott helyet. Ami viszont még ennél is érdekesebb az az, hogy az elmúlt 30 év terméséből egyetlen egy ilyen alkotásnak sem sikerült bejutnia a 250 legjobb közé. Íme a lista, egyetértetek?

5. Caligari (1920)

IMDb értékelés: 8.1
IMDb helyezés: #230

4. A dolog (1982)

IMDb értékelés: 8.1
IMDb helyezés: #159

3. A ragyogás (1980)

IMDb értékelés: 8.4
IMDb helyzés: #60

2. A nyolcadik utas: A halál (1979)

IMDb értékelés: 8.4
IMDb helyezés: #52

1. Psycho (1960)

IMDb értékelés: 8.5
IMDb helyezés: #40

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/