szombat, június 22, 2024

Trending

Hasonlóak

Az Alita kiharcolta magának az első helyet az amerikai kasszáknál

Amerikában a President’s Day (Washington elnök születésnapja) nevű ünnepnek köszönhetően öt napos hétvége van jelenleg, ami még holnap is tartani fog. Általában ezen az ünnepnapon mindig szép summára tesznek szert a tengerentúli mozik, de idén elég szerényen alakultak a bevételek, egész pontosan 19 éve nem volt ilyen gyenge forgalom a President’s Day-en, mint idén. Ezen a visszafogott hétvégén végül Robert Rodriguez és James Cameron közös anime adaptációja, az Alita: A harc angyala végzett. A 170 és 200 millió közötti összegből készült látványos sci-fi három nap alatt 27.8 millió, négy nap alatt pedig 33 millió dollárt zsebelt be. Az előrejelzések szerint a hosszú hétvége ötödik napjára, azaz holnapra ez az összeg 42 millióra emelkedhet, de akárhogy is nézzük ez csalódást keltő egy ennyire drága produkciótól.

21 millió dollárral a második helyre csúszott vissza az amúgy sem túl izmosan nyitó Lego-kaland 2 című animációs film. A folytatás ezzel amerikában 60 milliónál tart, ami kevesebb, mint a fele az első rész, második heti 130 milliós tengerentúli bevételénél. A harmadik helyet egy új belépő, az Isn’t It Romantic című vígjáték szerezte meg 12.1 millió zöldhasúval. Az előző heti második pozícióból, 40%-ot esve a negyedik helyre repült vissza a What Men Want. Nagy meglepetésre a 2017-es éve egyik nagy meglepetés horrorjának folytatása, a Boldog halálnapot! 2 csak az ötödik helyen kezdte meg pályafutását, ami számokban kifejezve 9.8 millió dollárt jelent.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog.Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat...Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/