Az Alita kiharcolta magának az első helyet az amerikai kasszáknál

Amerikában a President’s Day (Washington elnök születésnapja) nevű ünnepnek köszönhetően öt napos hétvége van jelenleg, ami még holnap is tartani fog. Általában ezen az ünnepnapon mindig szép summára tesznek szert a tengerentúli mozik, de idén elég szerényen alakultak a bevételek, egész pontosan 19 éve nem volt ilyen gyenge forgalom a President’s Day-en, mint idén. Ezen a visszafogott hétvégén végül Robert Rodriguez és James Cameron közös anime adaptációja, az Alita: A harc angyala végzett. A 170 és 200 millió közötti összegből készült látványos sci-fi három nap alatt 27.8 millió, négy nap alatt pedig 33 millió dollárt zsebelt be. Az előrejelzések szerint a hosszú hétvége ötödik napjára, azaz holnapra ez az összeg 42 millióra emelkedhet, de akárhogy is nézzük ez csalódást keltő egy ennyire drága produkciótól.

21 millió dollárral a második helyre csúszott vissza az amúgy sem túl izmosan nyitó Lego-kaland 2 című animációs film. A folytatás ezzel amerikában 60 milliónál tart, ami kevesebb, mint a fele az első rész, második heti 130 milliós tengerentúli bevételénél. A harmadik helyet egy új belépő, az Isn’t It Romantic című vígjáték szerezte meg 12.1 millió zöldhasúval. Az előző heti második pozícióból, 40%-ot esve a negyedik helyre repült vissza a What Men Want. Nagy meglepetésre a 2017-es éve egyik nagy meglepetés horrorjának folytatása, a Boldog halálnapot! 2 csak az ötödik helyen kezdte meg pályafutását, ami számokban kifejezve 9.8 millió dollárt jelent.

Friss

Dungeons and Dragons: Betyárbecsület kritika (Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves, 2023)

Hogy megfelelő ívvel indítsam ezt a kritikát (ugyanakkor elhelyezzem magamat a „mi köze van...

Star Wars: Thrawn-trilógia – Legendák – a legjobb történetek könyvajánló: Mindenki kedvenc Star Wars folytatása újra a boltokban!

Ezúttal kemény kötetes változatban jelent meg a Szukits gondozásában Timothy Zahn remekműve, a Thrawn-trilógia,...

Creed III kritika (Creed III, 2023) – Még mindig megvan benne a tűz

Talán kijelenthető, hogy eddig mindkét Creed film kiválóan vitte tovább a Rocky franchise örökségét,...

65 kritika (65, 2023) – Jurassic Parkban a helyzet változatlan

Tehát adott egy minimál karakteres túlélőfilm. Nem nagy ügy, vagyis lehetne az, mert ugye...
Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/

Hasonlóak

A Pókember – Nincs hazaút rekordokat döntve érkezett a hazai mozikba!

Az új Pókember-film érkezését hatalmas várakozás előzte meg, és ez a várakozás a premier...

Tarolt a magyar mozikban a Venom 2. – Vérontó

Megjött a szörny, és nyomot hagyott a világon. Múlt csütörtökön került sor a Venom...

Nagyon úgy néz ki, hogy kifizetődő volt a Mulan-t streamingre küldeni

Sokan szkeptikusak voltak azzal kapcsolatban, hogy vajon jó ötlet -e a Disneytől az, hogy...