vasárnap, április 14, 2024

Trending

Hasonlóak

Ajánló: Nyílt tengeren – Cápák között (Open Water 3: Cage Dive – 2017)

Magyar cím: Nyílt tengeren: Cápák között
Eredeti cím: Open Water 3: Cage Dive
Műfaj: Dráma, Thriller
Gyártás éve: 2017
Szereplők: Joel Hogan, Josh Potthoff, Meghan Peta Hill
Rendező: Gerald Rascionato
Forgatókönyvíró: Gerald Rascionato
Játékidő: 80 perc
Magyarországi mozipremier: 2017. ‪szeptember 14.
Magyarországi moziforgalmazó: ADS Service Kft.
Korhatár: 16+
Feliratos előzetes:

https://youtu.be/_QnAdwr19Jc

Mikor 2003-ban a Nyílt tengeren című film kijött, valami olyan született meg a filmvásznon, ami hogy stílusos legyek – igazán felkavarta az állóvizet. A tenger közepén rekedt fiatal házasok történetét feldolgozó thriller viszonylag kevés eszközzel dolgozva elképesztő feszültséget tudott teremteni. A természetnek ilyetén való kiszolgáltatottság témája olyan hálásnak bizonyult, hogy a németek 2006-ban adtak nekünk egy folytatást Nyílt tengeren – Elsodródva címmel, ami – bár elődje sikereit nem érte el – még jócskán vonzott be nézőket. Aztán egy bő tíz éves snitt. Idén viszont az ausztrál filmesek porolták le a témát, és a Nyílt tengeren – Cápák között című filmmel immáron trilógiává bővítették a szériát.

Ezúttal fiatal ausztrál dokumentumfilmesek vannak a történet középpontjában, akiknek a hajója felborul … a nyílt tengeren. Innen pedig nem nehéz kitalálni: kiszolgáltatottság, cápák és viszonylag kevés túlélő. A rendezői székben az első nagyjátékfilmes Gerard Rascionato ül, és a színészek között sem látunk ismerős arcokat: Joel Hogan, Josh Potthoff és Meghan Peta Hill is ebben a filmben debütál. Nehéz így megjósolni, hogy mit kapunk a mozijegy áráért. A témát az első két Nyílt tengeren már alaposan körüljárta, így túl sok újdonságot nem valószínű, hogy tud mutatni. Ám ha a rendezőnek sikerül megteremtenie azt a fajta feszültséget, ami az első részt is sikerre vitte, akkor a film népszerűvé válhat a téma iránt fogékony nézők körében.

Kétségtelen azonban, hogy egy unásig boncolt sztoriból nehéz várat építeni. Tavaly A zátony című filmben Jaume Collet-Serra azzal próbálta elterelni a figyelmet a témaújdonság és az eredeti ötlet hiányáról, hogy gyakorlatilag rojtosra filmezte Blake Lively bikinis fenekét. Rascionato vajon mivel fog előrukkolni? Remélhetőleg nem azzal, hogy a sikoltozások számát és hangerejét fogja új szintre emelni.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Nyílt tengeren: Cápák között
Vélemény
A film kis szerencsével egy közepesen izgalmas thriller lesz, ám valószínűleg nem fogja négy sarkából kiforgatni a világot.
Pozitívumok
Negatívumok
65
Ennyire ajánljuk