Ajánló: Dzsungel (Jungle – 2017)

Magyar cím: Dzsungel
Eredeti cím: Jungle
Műfaj: életrajzi kalandfilm
Gyártás éve: 2017
Szereplők: Daniel Radcliffe, Alex Russell, Thomas Kretschmann, Yasmin Kassim, Joel Jackson, Jacek Koman
Rendező: Greg McLean
Forgatókönyvíró: Justin Monjo
Játékidő: 115 perc
Magyarországi mozipremier: 2017. ‪október 26.
Magyarországi moziforgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.
Korhatár: 16+
Feliratos előzetes:

https://youtu.be/S0HCv4ke0g8

Bár a legtöbbünknek Daniel Radcliffe neve hallatán még mindig a lépcső alatti gradrób kis lakója jut eszünkbe, a 28 éves színész filmről filmre bizonyítja be, hogy több van benne egy népszerű, tíz éven át készülő franchise egyszer használatos szereplőjénél. Az utolsó Harry Potter felvonás óta eltelt 7 évben ugyan nem minden filmje ért el kiemelkedő sikert, Radcliffe alakításait azonban rendszerint dicsérettel illetik. Legyen szó misztikus horror filmekről, romantikus vígjátékokról, drámáról vagy éppen életrajzi filmekről, a szemünk előtt felnőtt srác mindenben helytáll, és szinte mindig képes varázslatos kémiát kialakítani színészpartnereivel. Legújabb filmjét azonban kvázi egyedül kell elvinnie a hátán.

Az izraeli kalandor, Yossi Ghinsberg történetét elmesélő Dzsungelben a Radcliffe alakította Yossi menekülve az élet unalmas dolgai, a tanulás, a munka és a család elől a bolíviai őserdőben köt ki. A kiscsapatos, kellemesnek induló túra hamar a túlélésért folytatott küzdelemmé válik, mikor a barátokat vezető Karl Ruprechter ott hagyja őket a dzsungelben, Yossi pedig elszakad társaitól. Mindenféle felszerelés és tapasztalat nélkül kell kijutnia a dzsungelből, vagy legalább túlélnie, míg valaki rátalál. Még mielőtt megőrülne. Ghinsberg memoárjából az eddig leginkább horrorfilmekkel foglalatoskodó ausztrál rendező, Greg McLean forgatott filmet. Ez pedig könnyen jelentheti azt, hogy a hangsúly nem feltétlenül az emberi drámán lesz, inkább a dzsungelben előforduló rémisztő helyzeteken és a fizikai megpróbáltatáson, de azért bízhatunk abban is, hogy lesz alkalom Radcliffe tehetségének kibontakoztatására. Az, hogy a nemzetközi porondon kevésbé ismert ausztrál színészekből összeválogatott gárda mennyit tud hozzátenni a filmhez, jó kérdés, a német Thomas Kretschmann (A zongorista, Transz-Szibéria, Valkűr) karaktere viszont mindenképpen izgalmasnak ígérkezik. Ahogyan a látvány és a hangulat is, mely eleinte amolyan roadtripesnek tűnik, aztán jönnek a dzsungel kalandos nagytotáljai, majd Radcliffe szenvedése közvetlen közelről.

A film október 26-tól tekinthető meg a hazai mozikban!Dzsungel ajánló
Vélemény
Daniel Radcliffe sokadszorra villanthatja meg tehetségét a túlélésért küzdő Yossi Ghinsberg szerepében. A Dzsungel története egyszerű, végkifejlete pedig nem titok, mégis izgalmas és félelmetesen nyers közelségbe hozhatja az emberi lélek kevésbé ismert oldalát: hol van az akarat határa? Meddig képes az ember elmenni, hogy életben maradjon?
Pozitívumok
Negatívumok
70
Ennyire ajánljuk

Friss

Sandman – Az álmok fejedelme 1. évad kritika (The Sandman, 2022 – Netflix)

Olyankor szoktam magamat fiatalosnak gondolni, mikor a gyerek rákérdez, hogy mit nézek, aztán a)...

Összezárva a szörnyeteggel: Fekete madár évadkritika (Black Bird, 2022 – Apple TV+)

Augusztus ötödike óta már megtekinthető az Apple TV+-on az év egyik, hanem a legmegrázóbb...

Magyar film világpremierje Miskolcon!

A CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál mindig büszke volt rá, hogy a legnagyobb nemzetközi fesztiválsikerek...

Varga József Zsolt kiállításán jártunk az Aranytíz Kultúrházban

Különös világgal találja magát szemközt az, aki felsétál az Aranytíz Kultúrház felső emeletére. Varga...
Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/

Hasonlóak

Katonadolog, avagy a kutya, amelyik se nem ugat, se nem harap: Katonadolog (Dog, 2022 – United Artists Releasing) kritika

"Egyszer a kutya és/vagy az izmoscsávó miatt megnézhető, gyerekeknek a kutya ellenére nem ajánlott..." Holivúd...

Tisztítótűz: Akik az életemre törnek (Those Who Wish Me Dead, 2021 – New Line Cinema) kritika

Februárban a hazai HBO Go-ra is megérkezik Taylor Sheridan (Wind River - Gyilkos nyomon)...

A tökéletes öndefiníció: All Machines Will Fail: And We (2022) kritika

Végre megjelent az All Machines Will Fail debütlemeze és iszonyatos erővel ránt a mélybe. Az...