Ajánló: Dzsungel (Jungle – 2017)

Magyar cím: Dzsungel
Eredeti cím: Jungle
Műfaj: életrajzi kalandfilm
Gyártás éve: 2017
Szereplők: Daniel Radcliffe, Alex Russell, Thomas Kretschmann, Yasmin Kassim, Joel Jackson, Jacek Koman
Rendező: Greg McLean
Forgatókönyvíró: Justin Monjo
Játékidő: 115 perc
Magyarországi mozipremier: 2017. ‪október 26.
Magyarországi moziforgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.
Korhatár: 16+
Feliratos előzetes:

https://youtu.be/S0HCv4ke0g8

Bár a legtöbbünknek Daniel Radcliffe neve hallatán még mindig a lépcső alatti gradrób kis lakója jut eszünkbe, a 28 éves színész filmről filmre bizonyítja be, hogy több van benne egy népszerű, tíz éven át készülő franchise egyszer használatos szereplőjénél. Az utolsó Harry Potter felvonás óta eltelt 7 évben ugyan nem minden filmje ért el kiemelkedő sikert, Radcliffe alakításait azonban rendszerint dicsérettel illetik. Legyen szó misztikus horror filmekről, romantikus vígjátékokról, drámáról vagy éppen életrajzi filmekről, a szemünk előtt felnőtt srác mindenben helytáll, és szinte mindig képes varázslatos kémiát kialakítani színészpartnereivel. Legújabb filmjét azonban kvázi egyedül kell elvinnie a hátán.

Az izraeli kalandor, Yossi Ghinsberg történetét elmesélő Dzsungelben a Radcliffe alakította Yossi menekülve az élet unalmas dolgai, a tanulás, a munka és a család elől a bolíviai őserdőben köt ki. A kiscsapatos, kellemesnek induló túra hamar a túlélésért folytatott küzdelemmé válik, mikor a barátokat vezető Karl Ruprechter ott hagyja őket a dzsungelben, Yossi pedig elszakad társaitól. Mindenféle felszerelés és tapasztalat nélkül kell kijutnia a dzsungelből, vagy legalább túlélnie, míg valaki rátalál. Még mielőtt megőrülne. Ghinsberg memoárjából az eddig leginkább horrorfilmekkel foglalatoskodó ausztrál rendező, Greg McLean forgatott filmet. Ez pedig könnyen jelentheti azt, hogy a hangsúly nem feltétlenül az emberi drámán lesz, inkább a dzsungelben előforduló rémisztő helyzeteken és a fizikai megpróbáltatáson, de azért bízhatunk abban is, hogy lesz alkalom Radcliffe tehetségének kibontakoztatására. Az, hogy a nemzetközi porondon kevésbé ismert ausztrál színészekből összeválogatott gárda mennyit tud hozzátenni a filmhez, jó kérdés, a német Thomas Kretschmann (A zongorista, Transz-Szibéria, Valkűr) karaktere viszont mindenképpen izgalmasnak ígérkezik. Ahogyan a látvány és a hangulat is, mely eleinte amolyan roadtripesnek tűnik, aztán jönnek a dzsungel kalandos nagytotáljai, majd Radcliffe szenvedése közvetlen közelről.

A film október 26-tól tekinthető meg a hazai mozikban!Dzsungel ajánló
Vélemény
Daniel Radcliffe sokadszorra villanthatja meg tehetségét a túlélésért küzdő Yossi Ghinsberg szerepében. A Dzsungel története egyszerű, végkifejlete pedig nem titok, mégis izgalmas és félelmetesen nyers közelségbe hozhatja az emberi lélek kevésbé ismert oldalát: hol van az akarat határa? Meddig képes az ember elmenni, hogy életben maradjon?
Pozitívumok
Negatívumok
70
Ennyire ajánljuk

Friss

A MűvészTerem pályázat lezárult

Nyáron írtunk a MűvészTerem nevű pályázatról. A kétfordulós verseny eredménye megvan, a második forduló...

Megérkezett az Outlander szakácskönyv

Történt már veled olyan, hogy néztél egy filmet/sorozatot, amiben jóízűen falatoztak és te nyál...

A vérszívó diktátor – A gróf (El Conde, 2023 – Netflix) kritika

Pablo Larraín világhírű chilei rendező konzervatív politikus szülők gyermekeként látta meg a napvilágot és...

“Tehetsz méh többet!” a Magyar Természettudományi Múzeum rendezvénye kisgyermekeknek

A Magyar Természettudományi Múzeum, Tehetsz méh többet! című rendezvénye főként a kisgyermekeket célozza meg....
Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/

Hasonlóak

Kurosawa és társai: A 20 legjobb szamurájfilm, amit muszáj megnézni legalább egyszer

A japán történelem mindig is lenyűgözött. Mondhatni abba a korosztályba tartozom, akiknek gyerekként a...

Katonadolog, avagy a kutya, amelyik se nem ugat, se nem harap: Katonadolog (Dog, 2022 – United Artists Releasing) kritika

"Egyszer a kutya és/vagy az izmoscsávó miatt megnézhető, gyerekeknek a kutya ellenére nem ajánlott..." Holivúd...

Tisztítótűz: Akik az életemre törnek (Those Who Wish Me Dead, 2021 – New Line Cinema) kritika

Februárban a hazai HBO Go-ra is megérkezik Taylor Sheridan (Wind River - Gyilkos nyomon)...