péntek, április 19, 2024

A Transformers: A fenevadak kora az újrakezdést jegyében készült

Az új, hetedik Transformers-film minden bizonnyal figyelmen kívül hagyja azt az előző öt Transformers-produkciót, amelyet Michael Bay rendezett, így a franchise teljes újrakezdését jelenti. A Bay távozása utáni hatodik robotos opusz, az Űrdongó már előzményfilm volt, ahogyan A fenevadak kora is az, de úgy, hogy teljesen az eddigi kánon kívül esik, és párhuzamos univerzumba kalauzolja a nézőt. Sebaj, előfordul ilyen a szuperhősös történetekkel is.

A ScreenRant áttekintette, mi most a helyzet. Az új Transformers-vonulat elindításának talán legnagyobb bizonyítéka az új főgonosz, Unicron előtérbe helyezése. A bolygóevő óriáslény már az utolsó Bay-filmben, a Transformers: Az utolsó lovagban is felbukkant: kiderült róla, hogy a Föld az ő maradványai körül alakult ki. Ezzel azonban a széria csapdába jutott, ugyanis Unicron a továbbiakban nem szerepeltethető anélkül, hogy a Föld ne pusztulna el. Kivéve, ha teljesen újrakezdődik a történet egy új Unicronnal. A fenevadak kora előzetese alapján ez az Unicron él és virul, bolygókat eszik, tehát egy másik Transformers-galaxisban járunk, valamikor tíz évvel az első Bay-film sztorija előtt.

A következő beszédes tény, hogy A fenevadak kora az Űrdongó idővonalát követi, tehát a sárga robotról szóló filmmel tényleg reboot kezdődött, aminek története párhuzamosan halad a Bay-filmek sztorijával.

Az is nyilvánvaló, hogy ha a Bay-filmek sztárjai, Shia LaBaouf és Mark Wahlberg még utalás szintjén, digitálisan megfiatalított változatban sem szerepelnek a Fenevadakban, akkor tényleg új korszakról van szó.

Ami végképp jelzi, hogy új hajnal pirkad a Transformers-világban: a főszereplők robotpáncélt kapnak, pontosabban multifunkciós exoszkeletont, így ők is teljes értékű harcosként vethetik bele magukat a küzdelembe. A Bay-filmekben nem fordulhatott volna elő, hogy emberszereplők beöltözzenek harci robotnak. Amikor az új világ új főhőse, Anthony Ramos megkapja a páncélját Űrdongótól, ezzel garantálja, hogy intenzívebbek lesznek az összecsapások és a nézők még inkább azonosulni tudnak a robotokkal és az immár kissé robotszerű emberhősökkel.

Forrás: UIP-Dunafilm

Friss

City scape, avagy Budapest sokféle arca: Az Álmatlanság című kiállításon jártunk a Zikkurat galériában

Alvászavar, insomnia, alvásképtelenség. Sokan küzdenek ezzel a problémával. A Zikkurat galériában olyan képzőművészek alkotásait...

Horrortörténeti remekművek részhalmazait kombináló alkotás: Szeplőtlen (Immaculate – 2024) kritika

Sydney Sweeney az Eufória óta az egyik legnépszerűbb színésznővé vált egy olyan filmipari közegben,...

ARA San Juan: Az eltűnt tengeralattjáró minisorozat (ARA San Juan: The The Submarine that Disappeared limited series, 2024 – Netflix) kritika

Ha hirtelen össze kell foglalnom, mit gondolok összességében a Netflix ARA San Juan: Az...

A művész és a társadalom – Szurcsik József: A varázsló kertje című kiállításán jártunk

Szurcsik József képzőművész kiállítása a Műcsarnokban látható. Címe: A varázsló kertje. A címadó képet...
Ivány Bence
Ivány Bence
Sziasztok, Bence vagyok! Gyermekkorom óta imádom a filmeket. Akkoriban élő műsorújság voltam. Betéve tudtam az egész heti tv műsort (csatorna, filmcím, játékidő, tartalom és főszereplők). Imádom a műveszeteket, mind a filmek és sorozatok, mind pedig a zene fontos szerepet játszanak az életemben. Ezek közül számos helyen volt szerencsém kipróbálni magam: Filmezés, zenélés, írás, média (szerkesztő asszisztens és riporter). Jelenleg a Filmsomnia mellett színészként dolgozom és egy Podcast-et is vezetek. Nagyon fontos számomra az objektivitás mércéje, ezért igyekszem mindig a lehető legobjektívebben közvetíteni a mondandóm. Ez persze nem könnyű, hiszen az a fránya szubjektív vélemény minden sarokból árgus szemekkel figyel és vár. Ezért mindig résen kell lennem és nem szabad elgyengülnöm, mert különben átveszi az irányítást.

Hasonlóak

Barbie, a diadalmas

Vajon ki 2023 legnagyobb, legerősebb, legvonzóbb mozilénye? Hát egy tágra nyílt szemű, vékony, szőke...

Ott ér véget, ahol elkezdődött – Insidious – A vörös ajtó holnaptól a mozikban!

Az immár legendás Insidious horrorfranchise záródarabjában a teljes eredeti stáb visszatér, hogy újabb hátborzongató, álomszerű vízióval...

Megvédték Tom Cruise-t nagy covidos botránya miatt

Hatalmas feltűnést keltett világszerte 2020 karácsonya közeledtével az a hangfelvétel, amelyben Tom Cruise magából kikelve...