A Transformers: A fenevadak kora az újrakezdést jegyében készült

Az új, hetedik Transformers-film minden bizonnyal figyelmen kívül hagyja azt az előző öt Transformers-produkciót, amelyet Michael Bay rendezett, így a franchise teljes újrakezdését jelenti. A Bay távozása utáni hatodik robotos opusz, az Űrdongó már előzményfilm volt, ahogyan A fenevadak kora is az, de úgy, hogy teljesen az eddigi kánon kívül esik, és párhuzamos univerzumba kalauzolja a nézőt. Sebaj, előfordul ilyen a szuperhősös történetekkel is.

A ScreenRant áttekintette, mi most a helyzet. Az új Transformers-vonulat elindításának talán legnagyobb bizonyítéka az új főgonosz, Unicron előtérbe helyezése. A bolygóevő óriáslény már az utolsó Bay-filmben, a Transformers: Az utolsó lovagban is felbukkant: kiderült róla, hogy a Föld az ő maradványai körül alakult ki. Ezzel azonban a széria csapdába jutott, ugyanis Unicron a továbbiakban nem szerepeltethető anélkül, hogy a Föld ne pusztulna el. Kivéve, ha teljesen újrakezdődik a történet egy új Unicronnal. A fenevadak kora előzetese alapján ez az Unicron él és virul, bolygókat eszik, tehát egy másik Transformers-galaxisban járunk, valamikor tíz évvel az első Bay-film sztorija előtt.

A következő beszédes tény, hogy A fenevadak kora az Űrdongó idővonalát követi, tehát a sárga robotról szóló filmmel tényleg reboot kezdődött, aminek története párhuzamosan halad a Bay-filmek sztorijával.

Az is nyilvánvaló, hogy ha a Bay-filmek sztárjai, Shia LaBaouf és Mark Wahlberg még utalás szintjén, digitálisan megfiatalított változatban sem szerepelnek a Fenevadakban, akkor tényleg új korszakról van szó.

Ami végképp jelzi, hogy új hajnal pirkad a Transformers-világban: a főszereplők robotpáncélt kapnak, pontosabban multifunkciós exoszkeletont, így ők is teljes értékű harcosként vethetik bele magukat a küzdelembe. A Bay-filmekben nem fordulhatott volna elő, hogy emberszereplők beöltözzenek harci robotnak. Amikor az új világ új főhőse, Anthony Ramos megkapja a páncélját Űrdongótól, ezzel garantálja, hogy intenzívebbek lesznek az összecsapások és a nézők még inkább azonosulni tudnak a robotokkal és az immár kissé robotszerű emberhősökkel.

Forrás: UIP-Dunafilm

Friss

A fehér ember igenis tud ugrani, avagy ilyen egy szórakoztató remake! – Zsákolj, ha tudsz! (White Men Can’t Jump, 2023 – Disney+) kritika

Kifejezetten rossz előérzetem volt, amikor megláttam, hogy az 1992-es Zsákolj, ha tudsz-ból, ami nem...

A kis hableány (The Little Mermaid, 2023) kritika

Van egy jó hírem, meg egy rossz. A jó hír az, hogy A kis...

Megvédték Tom Cruise-t nagy covidos botránya miatt

Hatalmas feltűnést keltett világszerte 2020 karácsonya közeledtével az a hangfelvétel, amelyben Tom Cruise magából kikelve...

Radics Béla, a megátkozott gitáros (2023) kritika

Vannak emberek, akiknek az élete könyörög a megfilmesítésért. Ilyen volt például Radics Béla, a...
Ivány Bence
Ivány Bence
Sziasztok, Bence vagyok! Gyermekkorom óta imádom a filmeket. Akkoriban élő műsorújság voltam. Betéve tudtam az egész heti tv műsort (csatorna, filmcím, játékidő, tartalom és főszereplők). Imádom a műveszeteket, mind a filmek és sorozatok, mind pedig a zene fontos szerepet játszanak az életemben. Ezek közül számos helyen volt szerencsém kipróbálni magam: Filmezés, zenélés, írás, média (szerkesztő asszisztens és riporter). Jelenleg a Filmsomnia mellett színészként dolgozom és egy Podcast-et is vezetek. Nagyon fontos számomra az objektivitás mércéje, ezért igyekszem mindig a lehető legobjektívebben közvetíteni a mondandóm. Ez persze nem könnyű, hiszen az a fránya szubjektív vélemény minden sarokból árgus szemekkel figyel és vár. Ezért mindig résen kell lennem és nem szabad elgyengülnöm, mert különben átveszi az irányítást.

Hasonlóak

Megvédték Tom Cruise-t nagy covidos botránya miatt

Hatalmas feltűnést keltett világszerte 2020 karácsonya közeledtével az a hangfelvétel, amelyben Tom Cruise magából kikelve...

Vérszemet kapott Nicolas Cage, saját Drakula-filmet akar

Hamarosan Drakula grófként láthatjuk Nicolas Cage-et a Renfield című vidám thrillerben, amelyben a címszereplő (Nicholas Hoult), aki a...

„Hollywood mára elmerült önmaga kényeztetésében” – mondja a sikerrendező

Miközben a nagy stúdiók igyekeznek biztosra menni, és sok esetben használt ötletekből építkező sorozatokban,...