8.9 C
Budapest
hétfő, október 19, 2020
Kezdőlap Érdekességek 6 dolog, amit nem tudtál a szülinapos Mark Hamillről

6 dolog, amit nem tudtál a szülinapos Mark Hamillről

Mark Hamill legismertebb szerepe valószínűleg élete végéig Luke Skywalker jedi lovag (majd későbbi mester marad), és bár számos dolog kering róla a neten, van néhány, amit minden bizonnyal még nem hallottál. A héten ünnepelte 69. születésnapját, és most nézzük, mik azok a kevésbé ismertek tények róla, amit még talán egy Star Wars-rajongó sem tud!1. Freddy Krueger – vagyis Robert Englund – régóta nagyon jó barátja, aki szintén részt vett a Star Wars meghallgatásán. Kapaszkodjatok meg, Han Solo szerepére pályázott, ahol a meghallgatás során találkozott Luke karakterével is. Rögtön szólt Hamillnek, aki akkortájt sok időt töltött a kanapéján, hogy ezt a szerepet rá írták, próbálja meg! A többi már történelem.

2. Imádja a képregényeket, van is egy saját képregénye, amit a Dark Horse Comics adott ki 1996-ban „The Black Pearl” címen.

Mark Hamill
Forrás: CinemaBlend

3. Ő Joker szinkronhangja. 1992-ben vett részt a meghallgatáson és majdnem biztos volt benne, hogy nem fogja megkapni, méghozzá Luke szerepe miatt, hiszen ki hinne abban, hogy a jóságos jedi lovag jó lenne az őrült Joker hangjaként? Szerencsére ennek ellenére remekelt és ’92 óta számos alkalommal adta Joker hangját. Az ihletet állítólag Hannibal Lecter és Jerry Lewis adta.

4. Bob Anderson vívó olimpikontól vett leckéket az első Star Wars-film alatt, aki kaszkadőr is volt a filmben.

5. A feleségével, akivel 40 éve élnek boldog házasságban, egy fogászati váróban találkoztak. Nem vicc, Hamill páciensként látogatott a fogorvoshoz, míg Marilou ott dolgozott.

Mark Hamill
Forrás: Digital Spy

6. Megtartotta Luke csizmáját az első filmből, és a Baljós árnyak idején a fia abban akart elmenni a filmre, ám ezt Hamill megtiltotta neki. Mint mondta, nem bízott abban, hogy a fia élve kijutna onnan, ha a rajongók megtudnák, hogy egy valódi ereklye van a lábán.


Horváth Móni
Horváth Móni
Szia, Móni vagyok! Az Aladdint làttam először moziban és ez, valamint hogy 5 éves korom óta nagy Star Wars rajongó vagyok, biztosan megalapozta a filmek iránti rajongàsomat. Szeretem, hogy női szemmel nézve sokszor eltèr a véleményem 1-1 film esetében és ezt nem is rejtem véka alà.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB

Vadon (Wild – 2014) [Kritika]

Ha meghalljuk azt a szót, hogy zarándoklat, a legtöbb embernek valószínűleg az El Camino fog beugrani. Természetesen ezen kívül rengeteg hasonló zarándokút létezik, melyek...

Marvel maratont tartanál? Íme a teljes idővonal, hogy biztosan a helyes sorrendben nézd a stúdió filmjeit és sorozatait!

Cikkünkből megtudhatjátok, hogyan nézzétek kronológiailag helyes sorrendben a Marvel-moziuniverzum filmjeit, sorozatait és kisfilmjeit! 1. Amerika kapitány: Az első bosszúálló (Captain America: The First Avenger) 2. Carter...

A másik út – Minisorozat (Unorthodox: Limited Series – 2020) [Kritika]

Hogyan utasítsuk vissza gyökereinket? Erre a kérdésre ad választ a Netflix sorozata, mely négy részben lebbenti fel előttünk egy Ultra-Ortodox zsidó közösségtől „szökő” fiatal...

Démonok között maratont tartanál? Íme, a teljes idővonal, hogy a helyes sorrendben nézd a széria filmjeit

2013-ban, a kiemelkedő siker ellenére sem mondta volna meg senki, hogy pár éven belül egy egész univerzum épül a Démonok között című film köré....