vasárnap, április 14, 2024

Trending

Hasonlóak

15 érdekesség a 15 éves Hulk című filmről

15 éve mutatták be Ang Lee görög drámába bújtatott szuperhős filmjét, amely talán a zsáner legmegosztóbb darabjának számít mind a mai napig. Ennek ellenér elhoztunk 15 érdekességet, amit talán még nem tudtatok róla.

1. Edward Norton-t is megkörnyékezték Bruce Banner/Hulk szerepével, de annak ellenére, hogy hatalmas rajongója a karakternek nem vállalta a felkérést, mert nem tetszett neki a forgatókönyv. 5 évvel később a Hihetetlen Hulk című filmben végül aztán eljátszahatta a zöld óriás szerepét.

2. Sam Elliott anélkül mondott igent Ross tábornok szerepére, hogy elolvasta volna a forgatókönyvet. Állítólag azért bólintott rá annak olvasása nélkül, mert nagyon szeretett volna Ang Lee-vel dolgozni.

3. Bruce Banner szerepére Billy Crudup, Tom Cruise, Johnny Depp, Jeff Goldblum, David Duchovny, és Steve Buscemi is esélyesek voltak. Igen jól olvassátok Steve Buscemi is!

4. A Hulk-ra támadó mutáns kutyák kinézetét Ang Lee kisfiának köszönhetjük.

5. Hulk-ot teljes valójában csak a film 42. percében pillanthatjuk meg először.

6. David Banner szerepére Nick Nolte volt a producerek első és egyetlen kiszemeltje.

7. Ang Lee-nek felajánlották a Terminátor 3.: A gépek lázadása című film rendezését is, de ő inkább a Hulk-ot választotta.

8. Hulk megalkotása, az ILM speciális effektusokra szakosodott cég egyik legbonyolultabb és legösszetettebb feladata volt. Ennek ellenére a legtöbb kritikus azt rótta fel a filmnek hibaként, hogy a karakter túlságosan is műnek hatott a vásznon.

9. A legtöbb, filmben látható mikrobiólógia feljegyzés nem másé, mint Ang Lee feleségéé.

10. A film sokáig tartotta a legnagyobb második hétvégi bevétel csökkenés rekordját, 69.7%-os visszaeséssel. Ez annyit tesz, hogy bemutatójának második hetében közel 70%-al kevesebben voltak kíváncsiak az alkotásra, mint az elsőn.

11. Hulk ebben a filmben minél dühösebb annál nagyobb is. Ez sokaknak fel sem tűnik, de ettől még igaz. Az első átváltozásánál még “csak” 2.7 méter magas, ennek ellenére a másodiknál már 3.6, a harmadiknál pedig 4.5 méteres.

12. A Hulk és a “Hulk kutyák” közti összecsapást rendkívül bonyolult és költséges volt megalkotni, így az eredetileg tervezett jelenet mindössze töredékét készítették el.

13. Az alkotás 12 évig volt előkészületi státuszban, melynek legfőbb oka az volt, hogy a technika csak 2003-ra érte el azt a szintet, amikor elfogadható módon tudták megalkotni a címszereplő karaktert.

14. Bruce filmbéli álomjelenetei zöld és lilás színhatásúak. Ez utalás Hulk képregénybeli kinézetére.

15. Ang Lee szerint Hulk teljesen meztelenül csapott volna össze a mutáns “Hulk kutyákkal”, de a jelenetet önmagában is nehéz volt kivitelezni nem, hogy úgy, hogy közben arra is figyelni kelljen, hogy a produkció a PG-13-as korhatár besorolás határain belül maradjon. Így végül csak pár másodpercre látható a karakter ruha nélkül.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/