6.4 C
Budapest
szerda, október 21, 2020
Kezdőlap Érdekességek 10 érdekesség a 10 éves Harry Potter és a Főnix rendjéről

10 érdekesség a 10 éves Harry Potter és a Főnix rendjéről

10 évvel ezelőtt, ezen a napon mutatták be a Harry Potter széria ötödik darabját, a Főnix rendjét. Eme jeles alkalomból pedig összegyűjtöttünk nektek 10 érdekességet, amit talán nem tudtatok erről az epizódról.

1. A forgatás ideje alatt Alan Rickman (Piton professzor) megtiltotta Rupert Grint-nek (Ron) és Matthew Lewis-nak (Neville), hogy az új BMW-je közelében tartózkodjanak, ugyanis a fiúk, az előző rész forgatásán egyszer kiöntöttek egy adag shaket a színész régi autójában.

2. Eredetileg Helen McCrory színésznőt szemelték ki Bellatrix Lestrange szerepére, de a színésznő terhessége miatt nem tudta elvállalni a munkát. Helyette, Helena Bonham Carter kapta meg a szerepet, de később McCrory is részese lett a Harry Potter szériának, miután a Félvér herceg című részben eljátszhatta Bellatrix testvérét, Narcissa Malfoy-t.

3. Emma Watson komolyan elgondolkodott azon, hogy ezután az epizód után kiszáll a Harry Potter franchise-ból, de később jobb belátásra tért és elismerte, hogy ez nem lett volna fer lépés a sorozat rajongóival szemben.

4. Stephen King azt mondta Dolores Umbridge karakteréről, hogy Hannibál Lecter óta, ő a leghitelesebb gonosz szereplő, akit a mozivásznakon látott.

5. A két Harry Potter film egyike, amit nem jelöltek Oscar-díjra egyetlen kategóriában sem. A másik ilyen film a szérián belül, a Harry Potter és a titkok kamrája.

6. A film első előzetese a Táncoló talpak (2006) előtt debütált. Sok Harry Potter rajongó csak és kizárólak azért váltott jegyet az animációs filmre, hogy elsőként láthassák az alig 2 perces kedvcsinálót.

7. A sokadik vágás után is közel három óra volt a játékidő. Sokáig úgy volt, hogy ez a változat kerül a mozikba, de a stúdió végül túl hosszúnak és elnyújtottnak találta, ezért 45 percet az utolsó pillanatokban még kivágattak belőle. 8. Evanna Lynch-t 15.000 jelentkező közül választották ki Luna szerepére. A harminc finalista közül kilencedikként lépett a casting szobába és amikor a producerek meglátták a játékát felkiáltottal, hogy: “Meg van Luna! A meghallgatásnak vége!”

9. Eredetileg Kenneth Branagh is visszatért volne egy rövid cameo erejéig, mint Gilderoy Lockhart. Végül időpont-egyeztetési nehezségek miatt ez mégsem valósulhatott meg.

10. Az első Harry Potter film volt, ami IMAX 3D-ben is bemutatásra került.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB

Vadon (Wild – 2014) [Kritika]

Ha meghalljuk azt a szót, hogy zarándoklat, a legtöbb embernek valószínűleg az El Camino fog beugrani. Természetesen ezen kívül rengeteg hasonló zarándokút létezik, melyek...

Marvel maratont tartanál? Íme a teljes idővonal, hogy biztosan a helyes sorrendben nézd a stúdió filmjeit és sorozatait!

Cikkünkből megtudhatjátok, hogyan nézzétek kronológiailag helyes sorrendben a Marvel-moziuniverzum filmjeit, sorozatait és kisfilmjeit! 1. Amerika kapitány: Az első bosszúálló (Captain America: The First Avenger) 2. Carter...

A másik út – Minisorozat (Unorthodox: Limited Series – 2020) [Kritika]

Hogyan utasítsuk vissza gyökereinket? Erre a kérdésre ad választ a Netflix sorozata, mely négy részben lebbenti fel előttünk egy Ultra-Ortodox zsidó közösségtől „szökő” fiatal...

A nagy pénzrablás 1-2. évad (La casa de papel/Money Heist part 1-2.) [Kritika]

A nagy pénzrablás kapcsolata a szappanoperákkal, a kezdeti nehézségek és a hirtelen jött siker. Mi jut eszünkbe arról a szóösszetételről, hogy: Spanyol szappanopera!? A szappanopera,...