szerda, június 12, 2024

Trending

Hasonlóak

Victor Crowley (Victor Crowley – 2017) [Kritika]

Adam Green kultikus, A Balta (Hatchet) trilógiája most már kvadrológiává nőtte ki magát. A negyedik rész az eddigi filmekben szereplő gyilkosról, Victor Crowely-ról lett elnevezve. Aki ezúttal a YouTube automatikus lejátszás funkciójával térhetett vissza. Nevetségesen hangzik, nos az is, de ötletes és tökéletesen beleillik a film hangulatába. De ne szaladjunk ennyire előre. A történet két szálon indul el, először Adam Yong-ot (Parry Shen) láthatjuk, aki a 10 évvel ezelőtti mocsári mészárlás egyetlen túlélője, és ezt meglovagolva írt is egy könyvet erről. Egyik showból a másikba jár interjút adni és dedikálni.

A második szál során három fiatallal ismerkedünk meg, akik filmet forgatnak, pontosabban egy előzetest készítenének a mocsári mészárlásról. A kisfilm rendezője, Chloe (Katie Booth) nagy rajongója Adam-nek és mindent megtenne azért, hogy a férfi szerepeljen a projektjében. A három fiatal elutazik a Honey Island-i mocsárba, ahol a címben szereplő gyilkosunk élt. Mit ad Isten, pont ott zuhan le az a magángép, aminek a fedélzetén Adam Yong is rajta van egy stábbal és a kiadójával együtt. Rose (Laura Ortiz) elmegy segíteni a lezuhant szerencsétleneken, miközben Chloe és barátja, Alex (Chase Williamson) fedezéket keresnek és megpróbálnak segítségért telefonálni.

A film tökéletesen megfelel a horror-vígjáték műfaj elvárásainak, ezért tele van poénnal. Ezek egy része tényleg vicces és működőképes volt, de a többsége sajnos elég bugyutára sikeredett. Az „ijesztő” jeleneteknél, viszont legnagyobb bánatunkra nem lehetett félni vagy megijedni. Egyrészt azért nem, mert kiszámíthatóak voltak, másrészt pedig azért, mert az ember nem tudta beleélni magát két nevetés vagy kuncogás között az ijesztőbbnek szánt jelentekbe. A véres szcénák eléggé undorítóra és gyomorforgatóra sikeredet, annak ellenére, hogy egy relatíve alacsony költségvetésű filmről beszélünk. Ha már költségvetés, akkor megjegyzendő, hogy a film 7 millió dollárból készült, míg az első része mindössze 210 ezer dollárból. A film cselekményének nagy része a mocsárban, illetve a lezuhant gépben, gép körül játszódik. Hőseink először a gép belsejét használják, mint biztos menedék, de Victor Crowely-t semmi nem állítja meg, hogy bejusson.

Adam Green ezúttal is a rendezőként, valamint forgatókönyvként tért vissza a projekthez. Azt nem tudom, hogy ő maga Tolkien és Star Wars/Trek rajongó-e, de egyik karakterét sikerült felruházni ezekkel az attribútumokkal. Számomra ezek plusz pontot értek, mert jómagam is szeretem az előbb említett filmeket. A rendezőre jellemző sajátos képi világ, hangulat és vágás ugyanúgy megfigyelhető, mint a korábbi műveiben. Amit, viszont külön kiemelnék, mint újdonság és, mert a rajongóknak nagy örömet okozhat, hogy a végén kapunk egy bónusz jelenetet, ami azt sugallja, hogy Victor Crowely vissza fog térni egy 5. részre is.

Neked mennyire tetszett a film?
Olvasói értékelés0 Votes
0
Victor Crowley
Összességében
Szórakoztató volt és külön öröm, hogy feliratosan néztem. Azok számára ideális kikapcsolódás lesz, akik nyitottak az ilyen fajta humorra és bírják a véres jeleneteket. Valamint külön ajánlom azoknak is, akik annak idején szerették a Horrora akadva szériát. Természetesen van ennél ezerszer jobb film, de nem bántam meg, hogy láttam.
Pozitívumok
A széria rajongóinak minden igényét kielégíti
Nem finomkodik, ha véres jelenetekről van szó
Negatívumok
Inkább vicces, mint ijesztő
Kiszámítható történések
50
Értékelés