csütörtök, május 23, 2024

TOP 10 zeneszám sorozatokból, amikre elfelejtettünk rákeresni

Éppen az aktuális sorozat epizód huszonkét perc harmincharmadik másodpercénél járunk, amikor felcsendül az a bizonyos dal, mely ámulatba ejt és elkápráztat minket. Fejünkbe is vesszük, hogy a stáblistánál visszakeressük, de addigra már a következő részt indítjuk, vagy csak simán álomba szenderültünk már. Jöjjön most egy sorozatokból válogatott TOP 10-es dallista, olyan csokorba csomagolva, amiket már régóta meg akartál hallgatni, de a feledés homályában nem került még rá sor.

Blake Neely – Cho’s Women (A mentalista)

Patrick Jane nyomozása Red John után rengeteg felemelő és vidám zenei élménnyel is játszik. Valóban mosolyt képes csalni az ember arcára a Cho’s Women című szám.

Ted Nugent – Stranglehold (Ash vs Evil Dead)

Rengetegszer felhasznált betétdal, mégis tökéletes vagányságszimulátor akár egy nehezen induló reggel beindításához.

Lera Lynn – The Only Thing Worth Fighting For (True Detective)

A True Detective második évada rendkívüli módon felkavarta a kritikusok és a rajongói tábor fogadtatását. Kétségtelen azonban, hogy Lera Lynn egy szál gitár- és énekjátéka pozitív csalódásként maradt fenn a köztudatban, tökéletes ugródeszka egy zenei karrier beindításához.

Michael Giacchino – Life and death (LOST)

https://www.youtube.com/watch?v=twHXrNtG-7c

Emlékeztek még a LOST-ra? A sziget túlélőinek háttérmuzsikája gyönyörű és magával ragadó, könnybe lábadt szemek előidézéséhez tökéletes választás!

The Who – Baba O’riley (Dr. House)

A lista egyik legvidámabb klasszikusa. A The Who ikonikus betétdala visszarepít minket egészen 2004-be, amikor kedvenc mogorva doktorunkért izgulhattunk esténként a televízió képernyője előtt.

Cliff Martinez – ClinSon of Placenta Previa (A sebész)

Az 1900-as évek New Yorkját szokatlan audiovizuális köntösben szolgáltatja a filmzenei szakma egyik leginkább alulértékelt mestere, Cliff Martinez. A Drive után nem meglepő, hogy a különleges koncepció a későbbiekben is emlékezetes marad a néző számára.

Mac Quayle – Better than morphine (Mr. Robot)

Mac Quayle narkotikumos utazása a hallójáratainkon keresztül érezteti velünk, milyen is a drog használata. Elliot kalandjainak egyik legemlékezetesebb képsorát fűszerezi a zörej, a monoton dübörgés egyszerre kelt kompromittáló és háborodott érzést a nézőben.

Trent Reznor & Atticus Ross – NUN WITH A MOTHERF* & *ING GUN (Watchmen)

A lista egyértelműen legfrissebb darabja. Reznor és Ross filmzenei Oscar-díja nem véletlenül került kiosztásra, a Nine Inch Nails zenei orgiája a televízió képernyőjébe is belefészkeli magát, legnagyobb örömünkre. Kitűnő zene a Watchmen sorozat stáblistájához.

Tangerine Dream – Love On A Real Train (Black Mirror: Bandersnatch)

Ezüstérmesünk a jelenben ragadt emberlény cyberpunk motívumát kíséri végig. A különleges, Netflix projektben hallható alkotás azonnal kezünkbe adja a gyeplőt és inspirációval vértez fel minket a hétköznapok motiválatlanságában. Kötelező hallgatni való kreatív elfoglaltságokhoz!

Daniel Spaleniak – Dear Love Of Mine (Ozark)

Deprimált, mégis meditatív állapotban kerülünk a dobogó élére. Az Ozark című sorozat első évadának második részében hallható gyöngyszem részlete olyan légkört varázsol a néző számára, mely egészen a végkifejletig kísér. A Dear Love Of Mine egy fontos szám, mely leírhatatlan állapotban sugároz empátiát és megnyugvást az élet bármely szakaszában a hallgató számára.

Friss

Elismerést a kaszkadőröknek! – A kaszkadőr (The Fall Guy – 2024) kritika

Hollywoodban megszámlálhatatlan sok híres színész, rendező, forgatókönyvíró van, akiket a mozirajongók milliói ismernek. De...

Furiosa: Történet a Mad Maxből (Furiosa: A Mad Max Saga – 2024) kritika

Rögtön nekifutásból jelezném, hogy szeretem a Mad Max filmeket, a régieket is, meg a...

A böllérek uralmát előbb vagy utóbb vérbe fojtják – A rezsim minisorozat (The Regime, 2024 – HBO Max) kritika

A filmesek mindig is szerették kiparodizálni és pengeélre állítani a diktátorokat és rendszereiket. Az...

Egy egyáltalán nem átlagos életrajzi film a reggea királyáról – Bob Marley: One Love (2024) kritika

Hogyan lehet egy alkotás egyszerre hiánypótló és egydimenziós? Erre a kérdésre ad választ a...
Barta Máté
Barta Máté
Zenész családban nevelkedett, fiatal filmes ipseként bátorkodom a kultúrát napi rendszerességgel fogyasztani és kritizálni. Bámulatos, mennyi érzést, értéket és gondolatot képes ébreszteni akár egy 3 perces zeneszám vagy egy 10 részes sorozat bármilyen évadja. A művészet jelentése számomra látni a látatlant és érezni az érezhetetlent.

Hasonlóak