fbpx
19.7 C
Budapest
vasárnap, május 16, 2021
KezdőlapZeneToplistákTOP 10 zeneszám sorozatokból, amikre elfelejtettünk rákeresni

TOP 10 zeneszám sorozatokból, amikre elfelejtettünk rákeresni

Éppen az aktuális sorozat epizód huszonkét perc harmincharmadik másodpercénél járunk, amikor felcsendül az a bizonyos dal, mely ámulatba ejt és elkápráztat minket. Fejünkbe is vesszük, hogy a stáblistánál visszakeressük, de addigra már a következő részt indítjuk, vagy csak simán álomba szenderültünk már. Jöjjön most egy sorozatokból válogatott TOP 10-es dallista, olyan csokorba csomagolva, amiket már régóta meg akartál hallgatni, de a feledés homályában nem került még rá sor.

10
Blake Neely – Cho’s Women (A mentalista)

Patrick Jane nyomozása Red John után rengeteg felemelő és vidám zenei élménnyel is játszik. Valóban mosolyt képes csalni az ember arcára a Cho’s Women című szám.

9
Ted Nugent – Stranglehold (Ash vs Evil Dead)

Rengetegszer felhasznált betétdal, mégis tökéletes vagányságszimulátor akár egy nehezen induló reggel beindításához.

8
Lera Lynn – The Only Thing Worth Fighting For (True Detective)

A True Detective második évada rendkívüli módon felkavarta a kritikusok és a rajongói tábor fogadtatását. Kétségtelen azonban, hogy Lera Lynn egy szál gitár- és énekjátéka pozitív csalódásként maradt fenn a köztudatban, tökéletes ugródeszka egy zenei karrier beindításához.

7
Michael Giacchino – Life and death (LOST)

Emlékeztek még a LOST-ra? A sziget túlélőinek háttérmuzsikája gyönyörű és magával ragadó, könnybe lábadt szemek előidézéséhez tökéletes választás!

6
The Who – Baba O’riley (Dr. House)

A lista egyik legvidámabb klasszikusa. A The Who ikonikus betétdala visszarepít minket egészen 2004-be, amikor kedvenc mogorva doktorunkért izgulhattunk esténként a televízió képernyője előtt.

5
Cliff Martinez – ClinSon of Placenta Previa (A sebész)

Az 1900-as évek New Yorkját szokatlan audiovizuális köntösben szolgáltatja a filmzenei szakma egyik leginkább alulértékelt mestere, Cliff Martinez. A Drive után nem meglepő, hogy a különleges koncepció a későbbiekben is emlékezetes marad a néző számára.

4
Mac Quayle – Better than morphine (Mr. Robot)

Mac Quayle narkotikumos utazása a hallójáratainkon keresztül érezteti velünk, milyen is a drog használata. Elliot kalandjainak egyik legemlékezetesebb képsorát fűszerezi a zörej, a monoton dübörgés egyszerre kelt kompromittáló és háborodott érzést a nézőben.

3
Trent Reznor & Atticus Ross – NUN WITH A MOTHERF* & *ING GUN (Watchmen)

A lista egyértelműen legfrissebb darabja. Reznor és Ross filmzenei Oscar-díja nem véletlenül került kiosztásra, a Nine Inch Nails zenei orgiája a televízió képernyőjébe is belefészkeli magát, legnagyobb örömünkre. Kitűnő zene a Watchmen sorozat stáblistájához.

2
Tangerine Dream – Love On A Real Train (Black Mirror: Bandersnatch)

Ezüstérmesünk a jelenben ragadt emberlény cyberpunk motívumát kíséri végig. A különleges, Netflix projektben hallható alkotás azonnal kezünkbe adja a gyeplőt és inspirációval vértez fel minket a hétköznapok motiválatlanságában. Kötelező hallgatni való kreatív elfoglaltságokhoz!

1
Daniel Spaleniak – Dear Love Of Mine (Ozark)

Deprimált, mégis meditatív állapotban kerülünk a dobogó élére. Az Ozark című sorozat első évadának második részében hallható gyöngyszem részlete olyan légkört varázsol a néző számára, mely egészen a végkifejletig kísér. A Dear Love Of Mine egy fontos szám, mely leírhatatlan állapotban sugároz empátiát és megnyugvást az élet bármely szakaszában a hallgató számára.

 

 

Barta Máté
Barta Máté
Zenész családban nevelkedett, fiatal filmes ipseként bátorkodom a kultúrát napi rendszerességgel fogyasztani és kritizálni. Bámulatos, mennyi érzést, értéket és gondolatot képes ébreszteni akár egy 3 perces zeneszám vagy egy 10 részes sorozat bármilyen évadja. A művészet jelentése számomra látni a látatlant és érezni az érezhetetlent.
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB