szombat, június 22, 2024

Trending

Hasonlóak

Songbird: megérkeztek az első képek a 2024-ben játszódó pandémia-moziról

Az Adam Mason rendezésében készülő film lesz az első, ami a világot jelenleg sújtó koronavírus-járványról fog szólni. Az Entertainment Weekly szerint a Songbird névre keresztelt film 2024-ben játszódik, ahol is a világ immár negyedik éve (!) áll folyamatos kijárási korlátozások alatt, az általunk ismert vírus a folyamatos mutálódások miatt már COVID-23 néven fut, halálozási rátája pedig 50 százalékos. Azokat az amerikaiakat, akik elkapták a kórt, elszakítják a családjuktól és karanténtáborokba viszik.

KJ Apa, Songbird. Kép: Entertainment Weekly

A Riverdale-ből ismert KJ Apa alakítja a főszereplő Nico-t, aki immunitásának köszönhetően futárként rója az utcákat, csomagokat és ellátmányt szállítva. A történet szerint beleszeret Sara-ba (Sofia CarsonTáncra fel!), akivel a szigorú lezárások miatt még csak nem is találkozott.

A rendező az Entertainment Weekly-nek elmondta, hogy

„ez egy disztópikus, rémisztő világ, de valójában egy romantikus film lesz két ember szerelméről, akik nem lehetnek együtt. Mint a Rómeó és Júlia, csak most a vírus és a lány bejárati ajtaja választja el őket egymástól.”

Songbird. Kép: Entertainment Weekly

„A film ötlete akkor jött, amikor Simon Boyes, akivel aztán együtt dolgoztam a forgatókönyvön, az Államokat érintő lezárások másnapján felhívott, hogy csináljunk erről egy filmet” – mondta Mason. A gyorsan kidolgozott vázlatot aztán elküldte a Pelikán ügyiratban is közreműködő Adam Goodman producernek, aki az Armageddont és a Hang nélkült producerként gondozó Michael Bay-jel együtt beszállt a projektbe.

A filmet mindössze 17 nap alatt forgatták le szigorú egészségügyi és biztonsági intézkedések mellett, alacsony, mindössze 40 fő alatti stábbal. Apa szerint „kísérteties volt, de minden színész álma egy ilyen munkafolyamat”.

Sofia Carson, Songbird. Kép: Entertainment Weekly

Carson elmondta, hogy „bár ez egy félelmetes és feszültségkeltő pandémia-thriller, a történet lényege a remény. A véget nem érő éjszakában az énekesmadár a remény dallamát dalolja”.

A Songbird egyelőre még nem kapott premierdátumot.

Forrás: Entertainment WeeklyMajer Judit
Majer Judit
Műfajtól függetlenül képes vagyok rajongani filmekért és sorozatokért, igyekszem bennük meglátni a jót, és szeretem őket részletekbe menően is elemezni. Objektív kritika nem létezik, de törekedni kell rá.