Pókember mindent visz!

Peter Parker a mozik hőse. Pókemberruhájában nemcsak a párhuzamos univerzumokból támadó szupergonoszokkal számol le, hanem azt is bebizonyítja: a mozi a nehéz körülmények ellenére is él és virul, és a nézők továbbra is tudják, hogy a nagy filmek nagy vásznat kívánnak.

A Pókember – Nincs hazaút december 16-án került a hazai mozikba, azonnal elsöprő sikert aratott, és számos rekordot megdöntött. Az első hétvégén elért adatok alapján gyártó stúdiója, a Sony itthon és a világban is története legeredményesebb premierjét könyvelhette el: Magyarországon vasárnap éjfélig 189 904 néző váltott jegyet a filmre. Ez egyúttal – a gyártótól függetlenül – minden idők 5. legsikeresebb premierje is. Ezek után természetes, hogy a Pókember hozta el nálunk a 2021 legsikeresebb mozibemutatójáért járó díjat, azután néhány napon belül 2021 legnézettebb és legnagyobb bevételt elérő alkotása lett, és persze az összes korábbi Pókember-filmnél is többen látták már.

Az elmúlt hétvégén pedig újabb, elképesztő határt lépett át: január 8-án az 500 ezredik magyar néző is megnézte a nagy pókkalandot.

Tom Holland, Zendaya, Benedict Cumberbatch, Willem Dafoe és társaik a Marvel-univerzumban is jelentős helyet vívtak ki maguknak. Közös munkájuk jelenleg a Bosszúállók: Végjáték utáni 2. legtöbb bevételt hozó Marvel-film, ám mivel a Nincs hazaút valószínűleg még hosszú ideig a mozik műsorán marad, akár ez az eredmény is változhat.

A pók nemcsak nálunk hódít, az egész világon túllendült minden várakozáson. Az összbevétele már több mint 1,5 milliárd dollárnál jár. Az Egyesült Államokban a mozikban töltött 21 nap elég volt ahhoz, hogy 668 millió dolláros bevételt gyűjtsön, így a rekorderek listáján már leelőzte a Star Wars: Az utolsó Jedit és a Bosszúállókat is. Egyelőre minden idők 8. legsikeresebb filmje (csak az USA-t mérve már a 6.), de nincs megállás: a közeljövőben szinte biztosan maga mögé kényszeríti a Titanicot és a Jurrasic Worldöt is, és egyre feljebb kúszik a toplisták toplistáján. És ha mindez nem volna elég, már az Oscar-versenyben is komoly esélyesként tartják számon: a technikai elismerések maguktól értetődőek, de sokan érvelnek úgy, hogy az év legsikeresebb filmjének a legfontosabb kategóriák jelöltjei között is ott a helye, és a legjobb filmnek járó díjat is lehetségesnek tartják.

A Pókember – Nincs hazaút története még nem ért véget: a filmet továbbra is játsszák a mozik, és nem csökken a népszerűsége.

Friss

Sandman – Az álmok fejedelme 1. évad kritika (The Sandman, 2022 – Netflix)

Olyankor szoktam magamat fiatalosnak gondolni, mikor a gyerek rákérdez, hogy mit nézek, aztán a)...

Összezárva a szörnyeteggel: Fekete madár évadkritika (Black Bird, 2022 – Apple TV+)

Augusztus ötödike óta már megtekinthető az Apple TV+-on az év egyik, hanem a legmegrázóbb...

Magyar film világpremierje Miskolcon!

A CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál mindig büszke volt rá, hogy a legnagyobb nemzetközi fesztiválsikerek...

Varga József Zsolt kiállításán jártunk az Aranytíz Kultúrházban

Különös világgal találja magát szemközt az, aki felsétál az Aranytíz Kultúrház felső emeletére. Varga...
Ivány Bence
Ivány Bence
Sziasztok, Bence vagyok! Gyermekkorom óta imádom a filmeket. Akkoriban élő műsorújság voltam. Betéve tudtam az egész heti tv műsort (csatorna, filmcím, játékidő, tartalom és főszereplők). Imádom a műveszeteket, mind a filmek és sorozatok, mind pedig a zene fontos szerepet játszanak az életemben. Ezek közül számos helyen volt szerencsém kipróbálni magam: Filmezés, zenélés, írás, média (szerkesztő asszisztens és riporter). Jelenleg a Filmsomnia mellett színészként dolgozom és egy Podcast-et is vezetek. Nagyon fontos számomra az objektivitás mércéje, ezért igyekszem mindig a lehető legobjektívebben közvetíteni a mondandóm. Ez persze nem könnyű, hiszen az a fránya szubjektív vélemény minden sarokból árgus szemekkel figyel és vár. Ezért mindig résen kell lennem és nem szabad elgyengülnöm, mert különben átveszi az irányítást.

Hasonlóak

Magyar film világpremierje Miskolcon!

A CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál mindig büszke volt rá, hogy a legnagyobb nemzetközi fesztiválsikerek...

Nem tudják hova tenni Brad Pitt új filmjét

Fő a feje a Paramount stúdió vezetőinek a Babylon című film miatt. Az még csak hagyján,...

Nagyon aktuális lesz A Halloween véget ér

A Gyilkos Halloween cselekménye néhány perccel később folytatja az előző film, a 2018-as Halloween történetét, a trilógia záródarabja, A...