Jamie Foxx sitcommal támad: április 14-én érkezik az Apa, ne égess már!

A Netflixen hamarosan debütáló, helyzetkomikumokra épülő sorozat az apa-lánya kapcsolatot boncolgatja, melynek főszereplője Jamie Foxx lesz, aki emellett executive produceri feladatokat is ellát majd. A sorozatot a lányával, Corinne Foxx-szal való kapcsolata inspirálta, aki a produkcióban apja mellett produceri feladatokat lát el, karakterét Kyla Drew Simmons (Kyla-Drew), a 16 éves, igencsak hosszú filmes listával rendelkező színésznő alakítja. 

A sztoriban felmerülő történetek többsége Corinne naplóbejegyzéseiből született, ezek alapján végigkísérhetjük, hogyan birkózik meg Foxx az egyedülálló apaság minden nehézségével, amikor meglehetősen keményfejű lánya hozzá költözik. 

Corinne Fox elmondta, hogy nem is adhattak volna jobb címet a sorozatnak, hiszen apja még a forgatás során is rendre kínos helyzetbe hozta őt:

„Az Apa, ne égess már! a forgatáson kívül is ugyanúgy az életem része. A felvételek közben is folyton leégetett. Mármint, érted, 24/7-ben valamilyen zenét nyomat, így két felvétel közben is táncolt, vagy zenét hallgatott, úgy kellett berángatnom és rászólnom, hogy vissza kell térnünk a munkához. Szóval, igen, még mindig zavarba hoz, felvétel közben is.”

A többkamerás sitcomban a fentiek mellet játszik még David Alan Grier, Porscha Coleman és Jonathan Kite, illetve vissza-visszatérő szerepekben felbukkan majd Heather Hemmens és Valente Rodriguez is. A rendezői széket minden epizód esetében a rutinos Ken Whittingham foglalja el, ő az, aki többek között A hivatal, a Férjek gyöngye, illetve a Kertvárosba száműzve című sorozatok bizonyos részeit is dirigálta. 

A trailer betekintést nyújt a sorozat nyelvezetébe, az érintett témákba is (öltözködés, templomba járás, TikTok, pasizás, bizalom…), melyek végül is a központi motívum, az apa-lánya kapcsolat körül fognak forogni. Ha hihetünk az előzetesnek, nehéz konfliktus nem nagyon lesz, móka és kacagás viszont annál több.

Foxx mozgóképes palettája meglehetősen színes, és annak ellenére, hogy elsősorban a vásznon találkozhatunk vele, nem állnak tőle távol a sorozatok sem, nyilván, hiszen az 1996-os The Jamie Foxx Show sitcom bikázta be annak idején színészi karrierjét. Az Apa, ne égess már! sorozattal tehát Jamie Foxx visszatér a gyökereihez, mi pedig kíváncsian várjuk, hogy negyedszázad elteltével hogyan muzsikál a műfajban.

Friss

Az utolsó Halloween-filmen, lehet, csodálkozni fognak a rajongók

Lehet, hogy Stephen King is bele fog kavarni az utolsó Halloween-filmbe, ezzel még kegyetlenebb véget...

Gerlóczy Sári: Társas mező című kiállításán jártunk a Fugában

Gerlóczy Sári ecsettel a kezében mutatja meg mindennapi gondjait és problémáit. Az emberek társas...

Tom Cruise ritka szerelmi jelentben szerepel a Top Gun: Maverickben

A Top Gun elképesztő légi felvételeivel lett kultuszfilm 36 évvel ezelőtt, de sokat lendített rajta Tom Cruise híres...

Olescher Tamás: Az igazságnak és a szeretetnek című kiállításán jártunk

Olescher Tamás festő, népművelő emlék kiállítását a Műcsarnokban láthatjuk. A tárlat körülbelül harminc éves...
Majer Judit
Majer Judit
Műfajtól függetlenül képes vagyok rajongani filmekért és sorozatokért, igyekszem bennük meglátni a jót, és szeretem őket részletekbe menően is elemezni. Objektív kritika nem létezik, de törekedni kell rá.

Hasonlóak

Magyarország nevezetes helyszíneit látogatta meg a Family Guy

Magyar nagyvárosok főterein szúrták ki a Family Guy szereplőit. A huszadik évadjára készülő animációs...

Befutott a Westworld 4. évadának baljós hangulatú előzetese

A Westworld 4. évada nyolc részes lesz és június 27-én tér vissza az HBO...

Ez a bőr rendesen le lett nyúzva: A texasi láncfűrészes mészárlás (Texas Chainsaw Massacre, 2022 – Netflix)

Bőrpofa egy igazi horrorikonja a slasher műfajának, de vajon megérte -e visszahozni a nyugdíjból? Az...