Az Öngyilkos osztag rendezője szerint a Warner Bros. tehet a film bukásáról

David Ayer Twitteren szellőztetett meg néhány háttérinfót a szupergonoszokat felvonultató DC-mozi gyártásának körülményeivel kapcsolatban.

Kétségtelenül 2016 egyik legizgalmasabb és legjobban várt alkotása volt az Öngyilkos osztag, ami azonban messze nem sikerült olyan jól, mint ahogyan abban sokan reménykedtünk. Azt eddig is tudni lehetett, hogy a film készítése nem volt éppen zökkenőmentes, azonban most maga David Ayer, a rendező világította meg, mi is folyt a háttérben.

Ayer szerint már javában zajlottak a saját koncepciójának megfelelően igen komor atmoszférájúnak tervezett Öngyilkos osztag utómunkálatai, amikor befutottak az első lesújtó kritikák a Warner Bros. korábbi DC-mozija, a Batman Superman ellen – Az igazság hajnala kapcsán. Látva a hasonlóan sötét hangulatú film alacsony pontszámait, valamint az időközben szintén megjelent, jóval humorosabb Deadpool hatalmas sikerét, a Warner Bros. vezetősége bepánikolt és az Öngyilkos osztag koncepciójának menet közbeni megváltoztatása mellett döntött. Ayer elmondása szerint kukázták az ő elképzelésének számos kulcselemét, majd egy jókora adag előre megírt, könnyedebb hangvételű jelenetet nyomtak a kezébe azzal a címszóval, hogy inkább ezeket forgassa le. Természetesen ennek megvolt a következménye: a film identitásválságba került, és látványosan két szék között a pad alá esett. Külön fájó, hogy a kifejezetten ígéretes szupergonosz felállásban rengeteg lehetőség rejlett volna, amiket azonban így egyáltalán nem sikerült kiaknázni.

Sajnos egyre többször találkozunk az utóbbi években azzal a jelenséggel, hogy a nagyobb hollywoodi filmstúdiók – de főleg a Disney és a Warner Bros. – egyszerűen nem mernek vagy akarnak kockázatot vállalni a nagyobb és drágább blockbusterjeik kapcsán. Csak remélhetjük, hogy ez a tendencia mihamarabb megváltozik, hiszen ennek esett áldozatául az Öngyilkos osztag is.

Friss

Thor: Szerelem és mennydörgés kritika (Thor: Love and Thunder – 2022) [Spoilermentes]

Nem túlzás azt állítani, hogy Thor a Marvel Filmes Univerzumának egyik legnagyobb útját bejárt...

Tükörfények világában – Székely Annamária Transzparenciák és tükröződések 2.0 című kiállításán jártunk

Székely Annamária városokat ábrázol, régi hagyományt folytatva. Az ezerhatszázas években az itáliai művészek ugyanis...

Fekete telefon kritika (The Black Phone – 2022): Gyere, gyere rossz kisfiú várok rád!

A Fekete telefon című novella Joe Hill tollából származik, ahogyan a NOS4A2 és A...

Nagy sztárokkal támad a Dungeons and Dragons: Betyárbecsület

Ötéves előkészület után tavasszal kerül mozikba a Dungeons and Dragons új moziváltozata (az elsőt 2000-ben mutatták...
Gulácsi Bence
Gulácsi Bence
Üdv, Bence vagyok. A Pázmány végzős Filmelmélet és filmtörténet szakos hallgatója. Tizenöt éves korom körül határoztam el, hogy filmkritikus leszek. Azóta aktívan művelem magam, olvasok és írok a témában. Igyekszem átlátni, alaposan megvizsgálni és megérteni mind filmeket, mind a mozi világát.

Hasonlóak

Nagy sztárokkal támad a Dungeons and Dragons: Betyárbecsület

Ötéves előkészület után tavasszal kerül mozikba a Dungeons and Dragons új moziváltozata (az elsőt 2000-ben mutatták...

Új filmjével szeretné fejreállítani a nézőket a hollywoodi fenegyerek

Nem csupán a műfajokkal zsonglőrködik az Oscar-díjas Jordan Peele (Tűnj el!, Mi), hanem a...

Kiderült, ki rejlik a Fekete telefon gyilkosának álarca alatt

Álarcos gyilkos rabol gyerekeket a Fekete telefonban, amelyet az év thrillerének neveznek, és igen meggyőző...