Advent előtti Marduk zúzda az Analog Music Hallban

A Marduk 30 éves bulija talán megfelelő bizonyíték, hogy itthon továbbra is van vagy lenne érdeklődés a metálra. Még műfajon belül is sokkal inkább számít undergroundnak a négyesfogat, a közönség mégis megtöltötte az Analog Music Hall-t.

Marduk
Fotókredit: Lányi Kristóf

Ugyan kapunyitásra sajnos nem sikerült odaérni, így nem láthattam milyen tempóban szállingóznak a gitárzúzdára éhes zenerajongók, de a Valkyrja show-ján már szép számban tolongtak a nézőtéren. A szintén svéd banda fura módon talán még érdekesebb is volt, mint a fő attrakció. Hihetetlen profizmussal és pontossággal adták elő a brutális tempókkal száguldó atmoszférikus black metált.

Rövid átszerelés után a fény visszaesett félhomályos derengésbe és felcsendült a Marduk atmokkal teli, vészjósló introja. Az ezt követő több, mint egy órában végig daráltak a svédek, a robotlámpák kaszáltak és villogtak és bömböltek a gitárok. Sajnos nem ismerem mélyebben a zenekar diszkográfiáját, de a számok alapján szépen átfogták az elmúlt harminc évet. Egy kicsit talán érződött a zenekaron, hogy már régóta nyomják estéről-estére ugyanazt a bulit, de szerencsére ez nem ment a performansz rovására, mindenki vérprofi volt. 

Marduk
Fotókredit: Lányi Kristóf

Mint mindig, a technika ismét pazar volt az Analogban, mindkét zenekar kiválóan szólalt meg, látványos fényshow kíséretében. A technikai átállás is hihetetlenül gyorsan megtörtént, nem váratták a közönséget, akik egyébként végig élvezték a bulit. 

A Valkyrja és a Marduk nagyon rétegzene, de a szerda este bizonyítja, hogy ezzel is meg lehet tölteni egy koncerthelyszínt, az Analog Music Hall és a Kill Monday Management pedig biztosan a hazai metál élet egyik legfontosabb szereplőivé nőhetik ki magukat a következő években. 

Friss

Kurosawa és társai: A 20 legjobb szamurájfilm, amit muszáj megnézni legalább egyszer

A japán történelem mindig is lenyűgözött. Mondhatni abba a korosztályba tartozom, akiknek gyerekként a...

A fehér ember igenis tud ugrani, avagy ilyen egy szórakoztató remake! – Zsákolj, ha tudsz! (White Men Can’t Jump, 2023 – Disney+) kritika

Kifejezetten rossz előérzetem volt, amikor megláttam, hogy az 1992-es Zsákolj, ha tudsz-ból, ami nem...

A kis hableány (The Little Mermaid, 2023) kritika

Van egy jó hírem, meg egy rossz. A jó hír az, hogy A kis...

Megvédték Tom Cruise-t nagy covidos botránya miatt

Hatalmas feltűnést keltett világszerte 2020 karácsonya közeledtével az a hangfelvétel, amelyben Tom Cruise magából kikelve...
Török Dániel
Török Dániel
Tizenéves korom óta foglalkoztatnak a különböző művészeti ágak. Leginkább a zenében érzem otthon magam, tizenöt éves korom óta játszom, azóta a legkülönfélébb hangszereken próbáltam ki magam: csellón, gitáron, ütősökön, szintetizátorokon. Stilisztikailag a metál áll legközelebb a szívemhez, de szívesen hallgatok és beszélek más stílusokról is. Szintén foglalkoztat a képregények világa, jelenleg több, mint ötszáz példányt számol a gyűjteményem. A hétköznapokban a színház világában munkálkodom, világosítóként.

Hasonlóak