Advent előtti Marduk zúzda az Analog Music Hallban

A Marduk 30 éves bulija talán megfelelő bizonyíték, hogy itthon továbbra is van vagy lenne érdeklődés a metálra. Még műfajon belül is sokkal inkább számít undergroundnak a négyesfogat, a közönség mégis megtöltötte az Analog Music Hall-t.

Marduk
Fotókredit: Lányi Kristóf

Ugyan kapunyitásra sajnos nem sikerült odaérni, így nem láthattam milyen tempóban szállingóznak a gitárzúzdára éhes zenerajongók, de a Valkyrja show-ján már szép számban tolongtak a nézőtéren. A szintén svéd banda fura módon talán még érdekesebb is volt, mint a fő attrakció. Hihetetlen profizmussal és pontossággal adták elő a brutális tempókkal száguldó atmoszférikus black metált.

Rövid átszerelés után a fény visszaesett félhomályos derengésbe és felcsendült a Marduk atmokkal teli, vészjósló introja. Az ezt követő több, mint egy órában végig daráltak a svédek, a robotlámpák kaszáltak és villogtak és bömböltek a gitárok. Sajnos nem ismerem mélyebben a zenekar diszkográfiáját, de a számok alapján szépen átfogták az elmúlt harminc évet. Egy kicsit talán érződött a zenekaron, hogy már régóta nyomják estéről-estére ugyanazt a bulit, de szerencsére ez nem ment a performansz rovására, mindenki vérprofi volt. 

Marduk
Fotókredit: Lányi Kristóf

Mint mindig, a technika ismét pazar volt az Analogban, mindkét zenekar kiválóan szólalt meg, látványos fényshow kíséretében. A technikai átállás is hihetetlenül gyorsan megtörtént, nem váratták a közönséget, akik egyébként végig élvezték a bulit. 

A Valkyrja és a Marduk nagyon rétegzene, de a szerda este bizonyítja, hogy ezzel is meg lehet tölteni egy koncerthelyszínt, az Analog Music Hall és a Kill Monday Management pedig biztosan a hazai metál élet egyik legfontosabb szereplőivé nőhetik ki magukat a következő években. 

Friss

Sandman – Az álmok fejedelme 1. évad kritika (The Sandman, 2022 – Netflix)

Olyankor szoktam magamat fiatalosnak gondolni, mikor a gyerek rákérdez, hogy mit nézek, aztán a)...

Összezárva a szörnyeteggel: Fekete madár évadkritika (Black Bird, 2022 – Apple TV+)

Augusztus ötödike óta már megtekinthető az Apple TV+-on az év egyik, hanem a legmegrázóbb...

Magyar film világpremierje Miskolcon!

A CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál mindig büszke volt rá, hogy a legnagyobb nemzetközi fesztiválsikerek...

Varga József Zsolt kiállításán jártunk az Aranytíz Kultúrházban

Különös világgal találja magát szemközt az, aki felsétál az Aranytíz Kultúrház felső emeletére. Varga...
Török Dániel
Török Dániel
Tizenéves korom óta foglalkoztatnak a különböző művészeti ágak. Leginkább a zenében érzem otthon magam, tizenöt éves korom óta játszom, azóta a legkülönfélébb hangszereken próbáltam ki magam: csellón, gitáron, ütősökön, szintetizátorokon. Stilisztikailag a metál áll legközelebb a szívemhez, de szívesen hallgatok és beszélek más stílusokról is. Szintén foglalkoztat a képregények világa, jelenleg több, mint ötszáz példányt számol a gyűjteményem. A hétköznapokban a színház világában munkálkodom, világosítóként.

Hasonlóak