fbpx
-2.8 C
Budapest
vasárnap, január 17, 2021
Kezdőlap Filmsomnia Hírek A Végtelen háború-nak két durva rekordot is sikerült megdöntenie első hétvégéjén

A Végtelen háború-nak két durva rekordot is sikerült megdöntenie első hétvégéjén

A Bosszúállók: Végtelen háborúnak több fronton is sikerült mozis történelmet írnia a hétvégén. A Marvel-moziuniverzum filmjei a napokban átlépték a 15 milliárd dolláros összbevételt. Ma pedig újabb alkalmuk adódott az ünneplésre, ugyanis 19. filmjük, az eddig felbukkant szinte összes szuperhősüket egyesítő Végtelen háború megdöntötte az első hétvégi bevétel rekordját, mind az Egyesült Államokban, mind pedig világviszonylatban.

Az Egyesült Államokban az eddigi csúcstartó a Star Wars hetedik epizódja volt 248 millió dolláros nyitánnyal. A Végtelen háború erre licitált rá 2 millióval és a mozis történelem során első filmként sikerült 250 millióval nyitnia. Hat évvel ezelőtt a Bosszúállók első része szintén beállított egy hasonló rekordot, akkor az volt az első mozi, aminek 200 millióval sikerült kezdenie mozis pályafutását. Világviszonylatban ezzel szemben a Halálos iramban nyolcadik része tartotta a rekordot 542 millió dollárral. Erre sikerült jócskán rálicitálniuk a Bosszúállóknak 630 milliós globális nyitóhétvégéjükkel. Ilyen bemutatkozással az sem kizárt, hogy 2 milliárd dollár közelébe férközzön a Marvel eddigi legnagyobb vállakozása.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB