fbpx
-2.6 C
Budapest
szombat, január 16, 2021
Kezdőlap Filmsomnia Hírek Többek között ezért kaphat R besorolást a Joker film

Többek között ezért kaphat R besorolást a Joker film

Az már rég óta köztudott, hogy a Joaquin Phoenix főszereplésével készülő Joker eredetfilm magasabb, R besorolást kaphat majd. Pár éve még szinte elképzelhetetlennek tűnt, hogy egy nagyköltségvetésű szuperhős mozi ne PG-13-as besorolást kapjon. Mára azonban elsősorban a Deadpool és a Logan című filmek kiugró sikerének köszönhetően ez megváltozott. Az előbb említett, Marvel képregények alapján készült alkotásoktól, természetesen a konkurencia, a DC sem szeretne lemaradni. Ezért több filmjüket tervezik korhatáros keretek között megvalósítani, amihez az is elképzelhető, hogy a stúdión belül külön részleget hoznak létre ezeknek az alkotásoknak az elkészítéséhez. Ennek előfutára az idén szeptembertől forgó és valószínűleg jövő év végén bemutatásra kerülő Joker című film lesz, melyről úgy néz ki kiderült, hogy elsősorban miért kaphat R besorolást.

A The GWW értesülései szerint a film azért érdemelheti ki a magasabb korhatár besorolást, mert több jelenete is meztelenkedést fog tartalmazni. Vélhetően ezek a jelenetek egy sztriptízbárban, vagy egy burleszk előadás során lesznek láthatóak. Ez egyébként a rendező, Todd Phillips személyét ismerve nem meglepő, hiszen előszeretettel használ meztelenkedést filmjeiben. A pucér szcénák mellett pedig valószínűleg trágár beszédet és némi vért is fog tartalmazni a Joker mozi. Érdekesség képpen megemlíteném, hogy Phillips kilenc nagyjátékfilmje közül hét R besorolással került a mozikba, valamint, hogy a 2009-ben bemutatott Watchmen – Az őrzők című film után ez lesz az első (ha a Batman Superman ellen bővített változatát nem vesszük figyelembe) olyan DC adaptáció, ami magasabb korhatár besorolást kaphat.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB