fbpx
1.5 C
Budapest
hétfő, január 25, 2021
Kezdőlap Filmsomnia Hírek Timothée Chalamet alakíthatja a Denis Villeneuve féle Dűne film főszereplőjét

Timothée Chalamet alakíthatja a Denis Villeneuve féle Dűne film főszereplőjét

Azt már rég óta tudjuk, hogy Denis Villeneuve, az Érkezés és a Szárnyas fejvadász 2049 című filmek rendezőjének legújabb alkotása, a Frank Herbert könyvein alapuló Dűne lesz majd. A könyv, a megjelenését követő 53 évben egy tucat folytatást és előzményt kapott írott formában, de 1984-ben egy minden szempontból bukásnak számító film adaptáció is készült hozzá, a legendás David Lynch rendezésében. 2000-ben aztán John Harrison is megpróbálkozott adaptálni a könyvet egy 4 és fél órás TV-sorozat formájában, de az eredmény ezúttal sem lett valami fényes. Ezek után joggal gondolhatja mindenki, hogy felesleges egy újabb feldolgozást készíteni hozzá, de Villeneuve személye azért bizakodásra ad okot, hiszen a Szárnyas fejvadász 2049-el bizonyította, hogy ért az utópikus sci-fi-k rendezéséhez.

Ma pedig azt is megtudhattuk a jövő év elejétől forgó alkotásról, hogy annak főszerepére ki a legesélyesebb jelen pillanatban. Ez a színész pedig nem más, mint a tavaly, a Szólíts a neveden című filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjra is jelölt Timothée Chalamet. Hivatalos megerősítés meg nem érkezett, de a Deadline értesülések szerint a fiatal színész nagyon közel jár ahhoz, hogy aláírja a papírokat. Ha ez valóban megtörténik, akkor Kyle MacLachlan és Alec Newman után ő lehet a harmadik színész, aki Paul Atreides bőrébe bújhat majd. A rendező egyébként nagyon meg lehetett elégedve velünk magyarokkal, hiszen a Szárnyas fejvadász 2049 után várhatóan a Dűnét is kis hazánkban forgatja. A film, a tervek szerint 2020 közepe felé kerülhet bemutatásra.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB