fbpx
-2.8 C
Budapest
vasárnap, január 17, 2021
Kezdőlap Filmsomnia Hírek Szép összeggel nyitott Amerikában a Jurassic World: Bukott birodalom

Szép összeggel nyitott Amerikában a Jurassic World: Bukott birodalom

Idehaza lassan már három hete fut a Jurassic World: Bukott birodalom, melyet a jelenleg zajló Labdarugó-világbajnokságnak köszönhetünk. Amerikában azonban még csak pénteken debütált a “Jurassic” széria ötödik epizódja. Amely, habár nem döntött rekordot és az előző rész számaitól is jócskán elmaradt, de azért a stúdiónak nincs oka panaszra. A Colin Trevorrow rendezésében készült Jurassic World három évveil ezelőtt rekord összeggel (208 millió dollár) nyitott az első hétvégéjén, ezek után pedig meg sem állt 1.6 milliárd dolláros összbevételig, amivel minden idők harmadik legnagyobb bevétellel rendelkező alkotása volt a Star Wars: Az ébredő Erő bemutatójáig. A Bukott birodalom azonban ennél kissé szerényebb, 150 millió dollárral kezdte meg mozis pályafutását.

Ezt az összeget bármely film megirigyelhetné, de idén születtek már ennél erősebb nyitányok is. Többek között a Fekete Párduc, a Hihetetlen család 2. és a Bosszúállók: Végtelen háború is jobban kezdett. A Universal 170 millióból készült alkotása világszinten egyébként már túllépte a 700 millió dolláros összebevételt, amiből egészen elképesztő összeget, mintegy 200 millió dollárt Kína rakott hozzá. Ha a folytatás hasonló iramban gyűjti a pénzt hamarosan túllépheti az egymilliárd dolláros álomhatárt is. Ennek tükrében jó döntés volt a stúdió részéről, hogy már a második rész bemutatója előtt berendelték a trilógia záróepizódját.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB