fbpx
12.1 C
Budapest
csütörtök, január 21, 2021
Kezdőlap Filmsomnia Hírek Shane Black habozás nélkül elkészítené a Rendes fickók folytatását, ha...

Shane Black habozás nélkül elkészítené a Rendes fickók folytatását, ha…

A jelenkor egyik legsziporkázóbb forgatókönyvírója, akinek olyan klasszikusokat köszönhetünk, mint például a Halálos fegyver, az Utolsó cserkész, vagy az Utolsó akcióhős, az utóbbi években az írás mellett rendezőként is tevékenykedik. És milyen jól teszi! 2005-ös első rendezése, a Durr, Durr és csók remek kritikákat kapott és nem mellesleg ennek az alkotásnak köszönhetjük, hogy Hollywood újra felfedezte magának Robert Downey Jr.-t. A forgatás alatt kialakult barátságuknak (is) köszönhette, hogy második rendezéseként már a 195 millió dollárból forgó Vasember 3-at készíthette el. A Vasember trilógia záródarabja minden ízében magán hordozta Black védjegyeit (karácsony, földhözragadt történet, vicces egysorosok), ami eléggé megosztotta a Marvel rajongókat. A kritikusok java része azonban meg volt elégedve ezzel a munkájával is.


A nagy stúdiófilm után Black visszatért ahhoz, amihez a legjobban ért és Ryan Gosling, valamint Russell Crowe főszereplésével készített egy vérbeli “bubby cop” filmet. A Rendes fickók Shane Black filmográfiájának legjobb kritikáit kapta, de a közönség ennek ellenére nem harapott rá a misztikus, krimi-akció-vígjátékra. Az 50 milliós büdzsé mellé így csak 62 milliós bevétel társult, ami nem épp a legfényesebb eredmény, pedig Black a mai napig szívesen elkészítené a folytatást, erre ma, a Fandango-nak adott interjújában is kitért:

Habozás nélkül megcsinálnám [a Rendes fickók folytatását], már, ha valaki finanszírozná azt… Rengeteg öteltem van. A probléma csak az, hogy a film nem teljesített valami fényesen a kasszáknál. Szóval, ha valaki ennek ellenére is úgy döntene, hogy befektet a folytatásba, akkor én benne lennék.

Black-hez hasonlóan mi is csak reménykedni tudunk benne, hogy valaki lát fantáziát és lehetőséget a folytatásban, mert az első rész valami fenomenális agymenés volt, amit kár lenne nem folytatni.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB