fbpx
7.4 C
Budapest
szombat, január 23, 2021
Kezdőlap Filmsomnia Hírek SDCC 2018: Az új Zöld Lámpás film igazán újító lesz majd

SDCC 2018: Az új Zöld Lámpás film igazán újító lesz majd

Zöld Lámpás karaktere legalább olyan ismert és fontos a DC képregények világában, mint Batman vagy Superman. Ennek ellenére mindössze egy élőszereplős adaptáció készült belőle 2011-ben, Ryan Reynolds főszereplésével. A végeredmény pedig már történelem. A film hatalmasat bukott és a kritika is ízeire szedte az alkotást. Ezek után 4 évig a Warner hallani sem akarta a Zöld Lámpás nevet. Aztán szépen lassan, az Acélember bemutatója után elkezdték szövögetni terveiket egy kibővített filmes univerzumról melynek megkerülhetetlen szereplőjévé lépett elő a Zöld Lámpás mitológia. Az első hírek egy esetleges Zöld Lámpás filmről már 2015-ben felröppentek, sőt a Green Lantern Corps névre keresztelt film bemutató dátumát már ki is tűzték 2020-ra, de ennek ellenére érdemli előrelépés nem történt…

Egészen idáig! Ugyanis a DC kulcsfigurája, Geoff Johns lemondott vezető pozíciójáról annak érdekében, hogy ezentúl forgatókönyvíróként, rendezőként és producerként tevékenykedhessen a jövőben. Első író feladataként pedig nem mást választott, mint az új Zöld Lámpás filmet, melynek jelenleg meglehetősen korai fázisban lévő forgatókönyvéről érdekes információkat árult el:

Most azon dolgozom gőzerővel, hogy egy olyan forgatókönyvet írjak, ami a DC és a Warner tetszését egyaránt elnyeri és amire azt mondják majd, hogy igen ezt megszeretnénk csinálni! Terveim szerint az új Zöld Lámpás film tisztelegni fog a Zöld Lámpások mitológiája előtt, ugyanakkor meg is újítja azt.

Jeoff egyébként vélhetően jó választásnak bizonyul majd, hiszen olyan képregényeket írt pályafutsa alatt, mint a Flashpoint, Superman: Agykeselyű vagy a Zöld Lámpás: Titkos eredet.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB