fbpx
1.3 C
Budapest
kedd, január 26, 2021
Kezdőlap Filmsomnia Hírek Robert Englund szerint így lehetne friss vért pumpálni a Rémálom az Elm...

Robert Englund szerint így lehetne friss vért pumpálni a Rémálom az Elm utcában szériába

Annak ellenére, hogy Robert Englund az IMDb szerint több, mint 150 filmben közreműködött kisebb, nagyobb szerepekben, több évtizedes munkássága során, a legtöbbek emlékezetében mégis Freddy Krueger-ként él a  most 71 éves színész. Ez persze nem is feltétlenül meglepő, hiszen Wes Craven – a horror egyik nagymestere – Rémálom az Elm utcában című filmjében olyan legendásat alakított, hogy attól még ma is megfagy a vér az ereinkben. Az 1984-es első filmet két remek és 4 kevésbé, már-már vígjátékba hajló folytatás követte az évek során. De az Englund által életre keltett Freddy 2003-ban egy másik legendás horror szereplővel – Jason Vorheese – közösen készült spinoff-ban is feltűnt. 2010-ben aztán ezt a szériát is elérte a remake láz, amiben Englund-ot Jackie Earle Haley váltotta. Természetesen mondanunk sem kell, hogy a végeredmény borzalmas lett. Ez után tervben volt még egy remake, de érdemi előre lépés nem történt ezzel kapcsolatban. Azonban Robert Englund ma egy remek ötlettel állt elő, hogy hogyan lehetne feléleszteni a franchise-t:

Ha kellő mennyiségű büdzsé állna rendelkezésre, akkor Freddy-t több színész alakíthatná egy filmen belül, így minden áldozata előtt más kinézettel jelenhetne meg. Egyszer lehetne magas, aztán alacsony. Egyszer sovány aztán pedig kövér. Így tulajdonképpem mindenkit egy másik Freddy kísértene.

Ez az ötlet véleményünk szerint meglehetősen frissen hatna, de a rajongók nagy része egyáltalán nem szeretne mást látni hőn szeretett rémük bőrében. Pedig, ha ez vagy akár egy másik ötlet megvalósul a jövőben, akkor Englud-ra nagy valószínűséggel nem számíthatunk majd, mert a színész is kijelentette legfrissebb interjújában, hogy túl idősnek érzi már magát ehhez a szerephez.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB