fbpx
20.7 C
Budapest
kedd, június 15, 2021

Ralph minden filmet lezúzott a hétvégen

Amerikában a hálaadás miatt hosszú hétvége volt, úgyhogy a mostani számok három helyett, négy nap eredményeit foglalják magukba. Minden film esetében a hosszú hétvége adatai mellé zárójelben jelöltük, hogy a szokásos három nap alatt menyitt gyűjtöttek össze. Új belépőként a hétvégét, a Disney, 2012-es Rontó Ralph című animációs filmjének folytatása nyerte. A Ralph lezúzza a netet 84.4 millió (55.6 millió) dollárt hajtott fel négy nap alatt, ami tisztességes eredménynek mondható, főleg annak tükrében, hogy az első film 49 millióval nyitott 6 évvel ezelőtt, ami közel 500 milliós összbevételig jutott.

A második helyet szintén egy újonc/folytatás csípte meg a Creed II. személyében. A Rocky franchise nyolcadik felvonása 55.8 millió (35.2 millió) dollárral kezdte meg menetelését, ami messze a sorozat legerősebb nyitánya. A kritikusok is jó véleménnyel vannak a filmről, így valószínűleg nem utoljára láttuk Michael B. Jordant Adonis Creed és Sylvester Stallonét Rocky Balboa szerepében. A Grincs 30.2 millió dollárral az előző heti második helyről a harmadikra csúszott vissza, de így sem lehet oka panaszkodni az Illumination stúdiónak, mivel Amerikában már 180 milliónál jár a 60 millióból készült animációs film. A Legendás állatok: Grindelwald bűntettei azonban már koránt sem büszkélkedhet e heti, 29.6 milliós eredményével. Igaz a Harry Potter franchise mindig is inkább Amerikán kívül volt igazán sikeres, de az, hogy második hetére rögtön a negyed helyre csússzon vissza a széria akármelyik része, arra még nem volt példa az elmúlt 17 évben. Természetesen a folytatások miatt nem kell aggódni, hiszen ahogy említettem más országokban hasít a mozi és összbevételben már közel 500 milliónál jár.

A hétvége igazán nagy vesztese azonban nem A Grindelwald bűntettei lett, hanem a Taron Egerton főszereplésével készült Robin Hood feldolgozás, ami a négy nap alatt is mindössze 14.2 millió dollárt tudott összegyűjteni. Ez önmagában is siralmas eredmény, de ha azt is hozzá vesszük, hogy legalább 90-100 millióból forgott – többek között idehaza is – akkor pedig egyenes tragikus. Ráadásul a kritikusok egyöntetűen lehúzták az alkotást, ezért még a jó szájhagyomány és kritika sem segíthet rajta.

A teljes listát számokkal, weboldalunk legalján találjátok.

Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGFRISSEBB