fbpx
-0.7 C
Budapest
csütörtök, január 28, 2021
Kezdőlap Filmsomnia Hírek Paul Feig továbbra is szeretné elkészíteni a női Szellemirtók film folytatását

Paul Feig továbbra is szeretné elkészíteni a női Szellemirtók film folytatását

Az 1984-ben bemutatott Szellemirtók című film az év egyik legsikeresebb produkciója volt és nem túlzás azt állítani, hogy azonnal klasszikussá is vált. A folytatásra ennek ellenére majd 5 évet kellett várni, ami sem minőségben, sem bevétel szempontjából nem tudott felérni az eredetihez. Utóbbihoz az is közre játszott, hogy a Batmannel és az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovaggal egyidőben került bemutatásra. Ezt követően a stúdió sokáig nem akart új Szellemirtók filmről még csak hallani sem. Pár évtizeddel később azonban szóba került egy harmadik film lehetősége, amiben az összes eredeti szereplő visszatért volna. Ez először Bill Murray miatt, aki nem találta elég meggyőzőnek a forgatókönyvet, majd az egyik tag, Harold Ramis halála miatt hiúsult meg. Végül a Sony úgy döntött, hogy nem szeretne megválni a Szellemirtóktól, így hát rebootolták azt, egy teljes egészében nőkből álló csapattal.

Az eredeti film rajongói már a bemutató előtt nem látott gyűlölet hullámot zúdítottak a produkcióra, amely a premier után sem csillapodott. Ez pedig meg is látszódott a bevételeken és az utóforgatásoknak köszönhetően megemelkedett büdzsé miatt a stúdió abszolút bukásnak ítélte a Szellemirtók újragondolását. Ha a Sony nem is, de a film rendezője Paul Feig azért még reménykedik benne, hogy elkészülhet a folytatás, legalábbis ő szívesen elkészítené azt, ennek pedig hangot is adott egy interjúban:

“A színészekkel együtt én is szívesen elkészíteném a folytatást, mert hihetetlenül szórakoztató volt az első részen dolgozni. Az elmúlt két évben pedig úgy érzem, hogy a Szellemirtók megtalálta igazi közönségét. Mindennap hallom különféle emberektől, hogy rajongói lettek a filmnek és sok nőt inspirált is. És ha kell megesküszöm a síromra, de én valóban büszke vagyok erre a filmemre.”

Jelen pillanatban azonban szinte semmi esély egy új, női főszereplőkkel készült Szellemirtók filmre, azonban a Netflix gőzerővel dolgozik egy animációs filmen, amiről azon kívül, hogy jövőre kerül bemutatásra és, hogy a Szellemirtókat egy szellem szemén keresztül ismerhetjük majd meg nem sokat tudni.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB