fbpx
11.3 C
Budapest
csütörtök, január 21, 2021
Kezdőlap Filmsomnia Hírek Női rendezőkkel tárgyal a Marvel a Fekete Özvegy film kapcsán

Női rendezőkkel tárgyal a Marvel a Fekete Özvegy film kapcsán

A Marvel több alkotása kapcsán is szóba kerültek már női rendezők, de eddig egyszer sem kaptak lehetőséget, hogy teljesen egyedül vezényeljenek le egy filmet. Először Patty Jenkins került közel a Thor: Sötét világ rendezői székéhez., a feladatot azonban végül Alan Taylor kapta meg. Külön érdekesség, hogy Jenkins a konkurens DC-től kapott esélyt arra, hogy tehetségét kamatoztathassa a Wonder Woman rendezőjeként. Ez pedig olyan jól sikerült neki, hogy egy egész mozgalmat indított el Hollywoodban, ami a női rendezők előtérbe helyezését szorgalmazza. De nem a Thor: Sötét világ volt az egyetlen Marvel film melynek kapcsán női rendező került szóba. Amíg Ryan Coogler le nem szerződött a Fekete Párduc élére, addig Ava DuVernay (Időcsavar) volt a legesélyesebb jelölt. A jövőre bemutatásra kerülő Captain Marvel című film rendezőpárosának egyik tagja pedig szintén egy hölgy lesz Anna Boden személyében, de rendezőnő egyedül Marvel filmet még nem készíthetett.

Az egyelőre nagyon titokzatos Fekete Özvegy filmnek köszönhetően azonban ez szinte biztos, hogy változni fog. A stúdió ugyanis kizárólag női rendezőkkel kezdett tárgyalásokba. A listán eddig olyan kevésbé ismert nevek szerepelnek, mint Deniz Gamze Erguven (Kings), Chloe Zhao (The Rider), Amma Asante (A United Kingdom), továbbá Maggie Betts (Novitiate) és Angela Robinson (Marston professzor és a két Wonder Woman). Az, hogy a Marvel kisebb neveket szeretne a rendezői székbe nem újdonság, hiszem Jon Watts is mindössze egy kis költségvetésű filmet (Rendőrautó) rendezett mielőtt megkapta a Pókember: Hazatérés direktori pozícióját. A legérdekesebb választásnak elsőre Angela Robinson tűnik, aki tavaly forgatott filmet arról milyen körülmények között született meg a konkurens cég, a DC egyik legnagyobb hőse, Wonder Woman.

Egyéb információkat még nem tudni a produkcióról és ez valószínűleg a jövőre debütáló Bosszúállók 4-ig így is marad.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB