fbpx
4.7 C
Budapest
vasárnap, január 24, 2021
Kezdőlap Filmsomnia Hírek Nem okozott csalódást a Hangya és a Darázs sem

Nem okozott csalódást a Hangya és a Darázs sem

Igaz, az idei Fekete Párduc és a Bosszúállók: Végtelen háború 200 és 250 millió dolláros nyitányához mérten csekélynek mondható az a 76 millió dollár, amit a Hangya és a Darázs összehozott az első hétvégéjén. De ha azt nézzük, hogy a Marvel 20. filmjéről van szó, akkor még mindig egészen elképesztő, amit a stúdió művel. Ez az összeg egyébként közel 20 millióval több, mint amit három évvel a Hangya első része produkált. A Hangya és Darázs című filmet még csak a külföldi piacok nagyjából felében mutatták be – nálunk is csak 26-án debütál majd -, ahonnan további 85 millió dollárnyi összeg folyt be, amivel a Paul Rudd és Evangeline Lilly nevével fémjelzett szuperhős mozi összesen 161 millió dollárnál tart, ami máris fedezi a 160 milliós költségvetést.

A második helyet ezúttal a Hihetetlen család folytatása csípte meg, további 29 millióval növelve amerikai bevételeit, amivel már 509 millió dollárnál tart. Ez egyébként rekord, ugyanis egyetlen egy animációs alkotásnak sem sikerült még az Egyesült Államokban 500 millió fölé jutnia. Ha a Pixar stúdió 20. egész estés alkotása hasonló tempóban folytatja a pénzgyűjtést, akkor könnyen meglehet az egymilliárd dolláros összbevétel is, sőt talán a jelen pillantban minden idők legtöbb bevételével rendelkező animációs filmje, a Jégvarázs (1.2 milliárd) bevétele sem tűnik megközelíthetetlen célnak, de az már biztosra vehető, hogy a Parr család második kalandja a Pixar legsikeresebb filmje lesz, megelőzve ezzel a Toy Story 3-at és a Szenilla nyomában-t.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB