fbpx
-6.2 C
Budapest
hétfő, január 18, 2021
Kezdőlap Filmsomnia Hírek Nagyot zuhant második hétvégéjére, de továbbra is az élen a Bukott birodalom

Nagyot zuhant második hétvégéjére, de továbbra is az élen a Bukott birodalom

Egy héttel ezelőtt gigászi, 150 millió dolláros összeggel nyitott Amerikában a Jurassic World folytatása, a Bukott birodalom. Emiatt várható volt, hogy nem fogja tudni tartani a tempót, ennek megfelelően pedig közel 60%-os, egész pontosan 59.5%-os esést produkált második hétvégéjére. Ez pénzösszegben kifejezve 60 millió dollárt jelent, ami nem rossz összeg, de a Jurassic World három évvel ezelőtti számaihoz képest mégis kissé csalódást keltő. A folytatás, az Egyesült Államokon belül így 265 millió dollárnál jár, amihez a világ többi részéről további 668 millió dollár folyt be. Jelenleg tehát a Bukott birodalom 932 millió dolláros összbevételnél tart. Az már biztos, hogy az 1 milliárdos álomhatár meg lesz, a Jurassic Park franchise ötödik felvonásának. Azt viszont még nehéz lenne megmondani jelen pillanatban, hogy hol lesz a vége, de valószínűleg 1.2 és 1.3 milliárd közé várható, ami, ha nem is sokkal, de azért elmarad majd a Jurassic World 1.7 milliárdos összbevételétől.

A második helyet ezen a hétvégén a Hihetetlen család folytatása csípte meg 45.5 millió dollárral, ami remek eredmény, ha azt is figyelmbe vesszük, hogy bemutatójának harmadik hetében jár a Pixar 20. alkotása. A Parr család újabb kalandját bemutató animációs film, ezzel a tengerentúlon átlépte a 440 millió dolláros bevételt, amivel per pillanat a Pixar második és a világ harmadik legnagyobb bevételével rendelkező animációs alkotása. Ehhez pedig még hozzájön a további piacokról befolyt közel 200 millió dollár, amivel a film összesen már 640 milliót kaszírozott. Ezek alapján úgy tűnik, hogy animációs filmekkel és dínókkal nem lehet mellé fogni.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB