fbpx
5.5 C
Budapest
szerda, január 20, 2021
Kezdőlap Filmsomnia Hírek Most már hivatalos, hogy Joaquin Phonix lesz a Joker eredetfilm főszereplője és...

Most már hivatalos, hogy Joaquin Phonix lesz a Joker eredetfilm főszereplője és a várható bemutató dátuma is kiderült!

Igaz ezt már eddig is hivatalos információnként kezeltük, de a filmet gyártó Warner Bros. csak ma jelentette be, hogy valóban a háromszoros Oscar jelölt, Joaquin Phoenix alakíthatja majd Joker-t, a róla szóló eredetfilmben. Melyet a Másnaposok-filmekkel befutott, de komolyabb témakhoz is értő (lásd Haverok fegyverben) Todd Phillips rendez, Martin Scorsese hathatós produceri felügyelte mellett. Phoenix-en kívül más színészt nem jelentettek be hivatalosan, de a nem rég érkezett karakterleírások, valamint pletykák szerint Robert DeNiro-nak is kinéz egy szerep. Az egyelőre csak “Joker” néven emlegetett film forgatókönyvet Todd Phillips és Scott Silver (A harcos) közösen írták, ami Ed Brubaker, a Nevető ember című képregényét veszi majd alapul. A forgatókönyv pedig vélhetően nagyon jól sikerült, ugyis Phoenix híres arról, hogy nagyon megválogatja a szerepeit és nem adja mindenhez a nevét. Többek között például a Doctor Strange címszerepét is visszautasította.

A stúdió egyébként egy társadalom által figyelmen kívül hagyott ember szomorú esettanulmányaként jellemezte a készülő filmet. Az alkotás a tervek szerint teljesen különáll majd az eddigi DC moziktól. Sőt az is elképzelhető, hogy a stúdió egy külön univerzumot hoz majd létre, DC Dark néven, amin keresztül a kéregénykiadó felnőttesebb, durvább műveit vinnék vászonra. A Joker forgatása, ha minden jól alakul, akkor már idén szeptemberben kezdetét veheti, ami egy 2019 év végi bemutató dátumot vetítene előre. Reméljük, hogy a Warner ezúttal nem baltáz el semmit, mert ez a produkció eddig az egyik legígéretesebb projektjük.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB