fbpx
1.5 C
Budapest
hétfő, január 25, 2021
Kezdőlap Filmsomnia Hírek Mindenki számára élvezhető filmet ígér az Űrdongó rendezője

Mindenki számára élvezhető filmet ígér az Űrdongó rendezője

Nem kell elkötelezett Transformers-rajongónak lenni ahhoz, hogy élvezhető legyen az Űrdongó című spinoff, amely a sorozat egyik robothősének eredettörténetét meséli el. Travis Knight rendező ugyanis olyan filmet rakott össze, amely önállóan is megállja a helyét. Aki viszont Transformers-rajongó, és már élt a nyolcvanas években, jól nyissa ki a szemét, mert a film alkotói rengeteg vicces utalást – úgynevezett húsvéti tojást – rejtettek el a jelenetekben. „Mivel a cselekmény 1987-ben játszódik, némi nosztalgiával igyekeztünk visszahozni azt a korszakot, a színeket, a szagokat, a vibrálást – mondta Knight a Collidernek. – Rengeteg kapcsolat és párhuzam áll fenn a Michael Bay által rendezett Transformers-filmekkel, de közben teljesen kerek és önálló a történet.

További jó hír, hogy a film zenéjét a rendező kipróbált munkatársa, Dario Marianelli komponálta, akivel a Kubo és a varázshúrokban dolgozott együtt. Marinelli volt a zeneszerzője a Jane Eyre és a Vágy és vezeklés című adaptációknak is. Háromszor jelölték Oscarra, a Vágy és vezeklésért meg is kapta a szobrot.

Hazai bemutató: 2018. december 20.
Forrás: UIP-Duna Film


Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB