fbpx
11.3 C
Budapest
csütörtök, január 21, 2021
Kezdőlap Filmsomnia Hírek Milliárdos siker a Hihetetlen család 2.

Milliárdos siker a Hihetetlen család 2.

A 2004-es Hihetetlen család folytatása már a bemutató hétvégéjén és az azt követő hetekben is sikert sikerre, rekordot rekordra halmozott, de tegnap újabb mérföldkőhöz érkezett. A Hihetetlen család 2. (még elcsíphető a hazai mozikban!) ugyanis tegnap belépett a milliárdosok elit klubjába. A Pixar stúdió 20. alkotása ezzel a 36. olyan film lett a mozitörténelem során, aminek sikerült ez a bravúr. Emellett érdemes megemlíteni, hogy a Pixar közel 25 éves fenállása óta “csak” a Szenilla nyomában-nak és a Toy Story 3-nak sikerült milliárdos bevétel felett zárnia mozis pályafutását. A hihetetlen család 2 jelen pillanatban így a harmadik legsikeresebb Pixar alkotás, de a Szenilla nyomában 1.026 milliárdos bevétele még behozható lesz a Parr család számára, de még az abszolút első Toy Story 3, 1.067 milliárdos bevétele sem tűnik lehetetlen küldetésnek. Amerikán belül ennek ellenére, 574 milliós bevételével már most a Hihetetlen család 2 a stúdió legsikeresebb alkotása.

Ha a Disney-re vetítjük le a dolgokat, akkor szokás szerint remek évük van, hiszen a Hihetetlen család 2 az egeres cég harmadik olyan filmje, – a Fekete Párduc és Bosszúállók: Végtelen háború után – aminek sikerül egymilliárd felett zárnia mozis pályafutását. És még csak augusztus van! Valószínűleg a még bemutatás előtt álló Barátom, Róbert Gida, a Rontó Ralph folytatása és a Mary Poppins visszatér sem fog csalódást okozni a stúdiónak és remélhetőleg nekünk nézőknek sem.  A Pixar egyébként a folytatásos filmjeik kiugró sikerei ellenére a Toy Story 4. részét követően újra inkább az eredeti ötletletelen alapuló alkotásokra helyezi a hangsúlyt.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB